Ako ste u petak, vidjevši na nebu iznad Aerodroma Pribislavec/Čakovec njemačkog bombardera iz Drugoga svjetskog rata, počeli paničariti – nema potrebe dizati uzbunu za zračnu opasnost!

Iako vrlo uvjerljiv, zrakoplov Junkers Ju 188 koji ste vidjeli ipak je samo model. Naime, Aeroklub Međimurje je imao tu čast da ugosti modelara, konstruktora i vlasnika spomenutog modela, Franza Obenaufa (inače u Aeroklubu dragog gosta koji ih je već posjećivao na modelarskom i “velikom” aeromitingu u sastavu “Falcon wings” grupe). Obenauf je vrlo rado demonstrirao svoje remek djelo.

Ovaj model raspona krila 5.4m (omjer 1:4) i težine 84 kilograma pogone dva peterocilindrična radijalna motora zapremine 250 kubična centimetara, koji okreću trokrake elise te zvuče vrlo moćno i autentično.

Boju je majstorski odradio Klaus Herold, a cijeli projekt od ideje do realizacije je trajao čitavih sedam godina. Model je prvi put poletio 6. listopada, što znači da je tek navršio mjesec dana. Prema najavama, moćno brundanje ovog modela možemo ponovo očekivati na proljeće, a do tada želimo svim sudionicima ovog projekta mnogo uspješnih letova!

Komentari

Komentara