Povežite se s nama

Život i društvo

Studenti iz Cestice, njih 48, mjesečno će dobivati 300 do 500 kuna stipendije

Objavljeno:

- dana

Cestica

Općina Cestica u akademskoj će godini 2016./2017. stipendirati sveukupno 48 studenata sa 206 tisuća kuna.

Od ukupnog broja stipendija, 43 su dodijeljene svim redovnim studentima druge i viših godina studija, a još će pet brucoša primati stipendije po osnovi socijalnog kriterija. Stipendisti koji studiraju u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji mjesečno će primati 300 kuna dok će oni koji studiraju na sveučilištima drugih županija od Općine dobivati 500 kuna mjesečno.
Stipendije će se isplatiti za zadnja tri mjeseca u ovoj godini te za sedam mjeseci u 2017. godini. Novac će na računima studenata biti do 30-og u mjesecu za tekući mjesec.
-Djeca i obrazovanje su prioritet Općine. Samo s obrazovanim ljudima možemo računati na bolju budućnost Cestice. Paralelno treba sustavno raditi na jačanju gospodarstva kako bi se naši studenti imali gdje zaposliti po završetku studija i svoje znanje iskoristi za napredak Općine Cestica – rekao je načelnik Općine Mirko Korotaj.
Cestica o svojim najmlađima brine od rođenja do završetka školovanja. Mlade obitelji dobivaju jednokratnu pomoć za rođenje djeteta, sufinancira se dječji vrtić, školarcima se kupuju radne bilježnice, atlasi i mape i dodjeljuju se stipendije.
Cestica u budućnosti, najavio je načelnik Korotaj, planira i povećanje iznosa za sve kategorije.

Izvor:
Foto: Općina Cestica

Život i društvo

Predstavila se kao maserka te u stanu 74-godišnjakinje ukrala vrijedan nakit

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinka starije životne dobi pustila je u kuću ženu koja se predstavljala kao maserka, a koja ju je na kraju – okrala.

Naime, u petak, 12. kolovoza, oko 12 sati u ulici Stanka Vraza u Varaždinu, nepoznata je žena okrala 74-godišnjakinju, ističu iz PU varaždinske.

Nepoznata je žena došla do stana oštećene te joj ponudila uslugu masaže masažerom.

Kada je ušla u stan oštećene, iskoristila je njenu kraću nepažnju i ušla u sobu, gdje je otvarala ladice i otuđila razni zlatni nakit u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počiniteljice ovog kaznenog djela, ističu iz policije.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Koprivnici u četvrtak počinje Renesansni festival, glavna tema su putujući trgovci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Koprivnica - TZ - Mladen Ban Photography

Renesansni festival u Koprivnici s glavnom temom – putujući trgovci, održat će se od 18. do 21. kolovoza, u organizaciji Turističke zajednice Grada Koprivnice.

Organizatori ističu da će se nakon tri godine stanke konačno održati ovaj grandiozan povijesni spektakl, a tu činjenicu potvrđuje nagrada za najbolju turističku manifestaciju Hrvatske te svrstavanje u jednu od najvećih i najboljih manifestacija u Europi.

– Trgovci i obrtnici su oduvijek bili glavna i nezaobilazna atrakcija festivala, a mnogi od njih na licu mjesta prikazuju proces izrade proizvoda zaboravljenih zanata i nude svoje unikatne (eko) proizvode. Posjetitelji mogu u četiri dana uživati u mnogo toga, od ponude trgovaca, do bogate gastronomske ponude, konjičkih turnira, viteških borbi, plesova, revija, labirinta, streličarstva, jahanja, itd. – poručuju organizatori, te obećavaju:

– Ono što možemo obećati je kada prođete kroz vrata bedema teleportirat ćete se u živu povijest, gdje nema suvremenih pomagala (plastike) i gdje je sve u skladu sa vremenom kojeg predstavlja. To čini ovaj festival drugačijim od svih drugih. Kostimirajte se, budite dio priče i podržite manifestaciju koja promiče ostavljanje što manjeg ekološkog otiska – objasnili su.

Detaljan program po danima dostupan je OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje