Povežite se s nama

Međimurje

Studenti predlagali rješenja za probleme članova Udruge slijepih

Objavljeno:

- dana

Suradnja

Studenti Međimurskog veleučilišta dobili su zadatak da kroz suradnju s Udrugom slijepih Međimurske županije na kreativan način predlože rješenja za njihove vrlo konkretne probleme.

Riječ je o studentima specijalističkog studija Menadžment neprofitnih organizacija u turizmu i sportu. Njihov je zadatak riješiti problem neadekvatnog prostora za održavanje aktivnosti Udruge, kao i problem informiranja i prenošenja novih informacija starijim članovima. Udruga slijepih djeluje 65 godina i broji 180 članova. Svojim članovima nastoji omogućiti lakšu integraciju u društvenu zajednicu i svakodnevni život, no zbog neadekvatnoga i neprilagođenog prostora nailaze na niz problema. Nakon prezentacije Udruge, studenti su iznijeli zanimljive ideje i prijedloge koji će Udruzi koristiti u poboljšanju rada i aktivnosti

Izvor:
Foto:

Međimurje

Općina Selnica za umirovljenike pripremila poklon bonove, ali potrebno se prijaviti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Selnica je i ove godine za umirovljenike sa svog područja povodom Uskrsa pripremila poklon bonove.

Za ostvarivanje prava na bon potrebno je ispuniti obrazac koji se nalazi na internetskoj stranici Općine Selnica i priložiti zadnji odrezak od mirovine. Prijaviti se mogu svi kojima mirovina ili ukupne mirovine iznose do 500 eura.

Dokumentacija se prikuplja od 26. veljače do 11. ožujka 2024. (ponedjeljak) isključivo elektronski na mail [email protected] ili se ostavlja u sandučiću koji je postavljen kod općinskog ureda. Naknadne prijave više neće zaprimati.

Zamolite svoje ukućane ili susjede da vam pomognu kod ispunjavanja i slanja dokumentacije, poručili su iz Općine Selnica. U slučaju potrebe možete nazvati i Općinu na broj telefona 861-344.

Podjela bonova održat će se 14. i 21. ožujka u prostorijama Udruge umirovljenika (Trg sv. Marka 2, Selnica) od 9 do 12 sati.

Nastavite čitati

Međimurje

Dani otvorenih vrata Centra dr. Rudolfa Steinera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dani dr. Rudolfa Steinera, povodom obilježavanja njegovog 163. rođendana, će se održati u utorak, 27. veljače, s početkom u 18 sati u Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu.

Program događanja obuhvaća predavanje Indijskog veleposlanika Nj. E. Raja Kumara Srivastave i ravnateljice Centra dr. Rudolfa Steinera, Dijane Posavec, na temu Biodinamika i Ayurveda.

Također, biti će otvorena izložba radova mladih umjetnika iz Graditeljske škole Čakovec, a na kraju večeri slijedi rođendanska torta.

Detaljan raspored događanja možete pronaći u nastavku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje