Povežite se s nama

Život i društvo

Subota je u Varaždinu bogata događanjima: od Rimac Nevere do lepoglavske čipke, glazbe…

Objavljeno:

- dana

Ljeto u Varaždinu čini bogati, šareni mozaik kulturnih, umjetničkih i zabavnih programa i sadržaja koji večeri, a posebice vikende, u Varaždinu čine sjajnim mjestom za izlet i druženje.

Ove subote na rasporedu je sljedeće:

U jutarnjim satima ispred Gradske vijećnice kreću tematska vođenja, a tema je „Listam Varaždin kao knjigu“, a malo dalje, na Trgu tradicijskih obrta uz radionice prezentirat će se izrada lepoglavske čipke (uz nastup Varaždinskog folklornog ansambla).

Slijedi smjena straže Varaždinske građanske garde te već tradicionalna Glazbena subota: glazbena kamperica te glazba s balkona palače Sermage.

Od 11 sati na redu je povorka luksuznih sportskih automobila kroz povijesnu jezgru do aerodroma, gdje slijedi Fly over iznad Rimac Nevere.

U HNK Varaždin premijera je predstave „Ljubičasto“ u okviru Kliker festivala, a u 21 sat započinje koncert Martine i Krunoslava u dvorištu Županijske palače.

Život i društvo

FOTO “Opaki“ trkači na Čevu iskapili po dvije litre gemišta i dobro se zabavili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Na Čevo se i šesti puta “opako” krenulo, a ovogodišnje izdanje utrke kulminiralo je s veselicom, bez i najmanjeg incidenta.

Organizatore je poslužilo vrijeme a sudionicima utrke pridružili su se i brojni navijači željni dobrih vibracija koje ona sa sobom uvijek donosi.

Kakva je bila atmosfera na natjecanju pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Život i društvo

Uz 25. obljetnicu Varaždinske biskupije – veliko hodočašće u Rim s audijencijom kod Pape!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska biskupija ove godine proslavlja srebrni jubilej, 25. obljetnicu svoga osnutka. Tim povodom bit će organizirano zahvalno hodočašće Varaždinske biskupije u Vječni Grad – Rim – od 16. do 22. listopada.

Hodočasnici će pohoditi 4 velike bazilike, sudjelovati na audijenciji sa Svetim Ocem te obići i druga važna mjesta okupljanja hodočasnika.

Cijena hodočašća je 2.400 kuna ili 318,50 Eura, a u cijenu su uključeni: prijevoz turističkim autobusom, ulaznica u katakombe i 4 polupansiona u smještaju Fraterna Domus u Sacrofanu pored Rima.

Zainteresirani za ovo hodočašće mogu se prijaviti do 15. rujna 2022. godine u svojim župama ili izravno u Biskupski ordinarijat putem elektroničke pošte: [email protected]

Uz prijavu traži se plaćanje akontacije u iznosu od 50 % cijene aranžmana (1.200 kuna) vlastitom župniku u gotovini ili kod prijave u Biskupski ordinarijat na IBAN: HR8323600001101733121 s naznakom – ZA HODOČAŠĆE U RIM uz IME I PREZIME uplatitelja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje