Povežite se s nama

Crna kronika

Sud mu odredio blažu kaznu zbog samoobrane, a svojim je žrtvama u Ludbregu prišao s leđa te ih napao

Objavljeno:

- dana

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 29. siječnja 2024., podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je hrvatski državljanin (1998.) proglašen krivim zbog počinjenog kaznenog djela pokušaja ubojstva u prekoračenju granica nužne obrane i osuđen kaznom zatvora u trajanju od dvije godine, te oslobođen optužbe za počinjenje kaznenog djela pokušaja teške tjelesne ozljede.

Optužnicom se okrivljenika tereti da je 22. siječnja 2023. u Ludbregu, s leđa prišao braći (23-godišnjak i 26-godišnjak) koji su hodali ulicom te oštrim šiljastim predmetom zadao 23-godišnjaku dva uboda u prsni koš i jedan ubod u lijevu nogu (teška ozljeda) s ciljem da ga usmrti, a 26-godišnjaku zadao porezotinu u donjem dijelu trbuha (tjelesna ozljeda) s ciljem da ga teško ozlijedi.

Žalba je podnesena zbog povrede zakona, pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja i zbog odluke o kazni. Državno odvjetništvo smatra da je sud pogrešno zaključio da se okrivljenik nalazio u nužnoj obrani jer prema utvrđenom činjeničnom stanju proizlazi da žrtve nisu poduzele nikakav napad na okrivljenika, pa se ovaj nije ni imao od čega braniti. U žalbi se predlaže da se okrivljenika osudi na strožu kaznu.

Crna kronika

Policija je u Paki uhitila vozača (44) te mu oduzela auto, a prijeti mu 5390 eura kazne i do 120 dana zatvora

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U četvrtak, 22. veljače, oko 23.40 sati u Paki, policijski službenici Policijske postaje Novi Marof zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 44-godišnjak.

On je vozilom upravljao iako mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova, također je odbio alkotestiranje, a pokazivao je vidne znakove alkoholiziranosti, a vozilu kojim je upravljao istekao rok valjanosti prometne dozvole.

S obzirom da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i doveden u Policijsku postaju Novi Marof te će biti doveden sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu. Također je od istog privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

– Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje ukupne novčane kazne u iznosu do 5390 eura ili kazne zatvora do 120 dana te zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije do 12 mjeseci. Po pravomoćnosti odluke o prekršaju odrediti će mu se i novih 6 negativnih prekršajnih bodova – objavila je PU varaždinska.

Nastavite čitati

Crna kronika

Tek joj je 19 godina, a već je nožem napala i ozlijedila drugu ženu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jučer, 22. veljače, oko 11 sati u Murskom Središću, u obiteljskoj kući u Ulici Sitnice, zbog prijašnjih nesuglasica 19-godišnjakinja napala je 22-godišnjakinju te joj pritom nožem nanijela nekoliko ubodnih rana i porezotina, javila je PU međimurska.

Pregledom u Županijskoj bolnici Čakovec utvrđeno je kako je 22-godišnjakinja u događaju lakše ozlijeđena.

Protiv osumnjičene 19-godišnjakinje zbog počinjenja kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje