Povežite se s nama

Međimurje

Sukob gradonačelnika Srpaka i SDP-a oko imena Ulice J. B. Tita

Objavljeno:

- dana

MURSKO SREDIŠĆE

Da prijedlog gradonačelnika Murskog Središća Dražena Srpaka oko promjene imena Ulice Josipa Broza Tita neće proći bez turbulencija, vidjelo se već na prvoj radnoj sjednici novog saziva Gradskog vijeća.

Gradonačelniku se pitanjem o razlozima i eventualnom načinu promjene imena obratio vijećnik SDP-a Mario Nerer, koji je istaknuo da je SDP s koalicijskim partnerima napravio peticiju te da se 128 obitelji izjasnilo protiv promjene naziva ulice.

– Rasprava o nazivu ulice vodi se već više godina. Potaknuli smo raspravu, a promjena naziva neće se napraviti nametanjem bilo čije volje, pa ni vaše, već putem demokratske procedure. Ja sam gradonačelnik svih građana, onih koji žele da to ime ostane i onih koji se tome protive. Moj prijedlog je da se naziv promijeni u Ulicu Republike Hrvatske. O tome će se odlučiti isključivo demokratskim putem, pa ćemo vidjeti da li postoji volja da se ime ulice promijeni u ime koje neće izazivati sukobe i prijepore, koje neće nikome smetati – prokomentirao je gradonačelnik Srpak.
Nerer nije bio zadovoljan njegovim odgovorom.

– Ne slažem se s iznesenim argumentima, već tražim vašu smjenu ili ostavku. Nije u redu da gradonačelnik radi podjele građana na “naše i njihove”. Eventualna promjena naziva ulice za sobom vuče i druge stvari, jer će građani morati mijenjati osobne dokumente. Hoćete li vi, gradonačelniče, voziti ljude u Čakovec ili Mursko Središće da promijene sve dokumente? – upitao je vijećnik Nerer.

Izvor:
Foto: RT

Međimurje

U Kotoribi krštena mala Sara, peto dijete u obitelji Krušelj, te proslavljen dijamantni pir Slavice i Đure Matoteka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mnogobrojni vjernici, koji su u nedjelju, 29. siječnja, ispunili kotoripsku crkvu Sedam Žalosti Blažene Djevice Marije i Svetog Križa, svjedočili su krštenju djevojčice Sare Krušelj, petog djeteta u obitelji Andreje i Andrije Krušelj, te proslavi dijamantnog pira supružnika Slavice i Đure Matoteka.

Svečanu je svetu misu predslavio varaždinski biskup Bože Radoš, a župnik Ivan Kljunić zaslužan je što je supružnicima Matotek stigao i Blagoslov Svetoga Oca za obnovu bračnih zavjeta kojeg im je biskup Radoš pročitao i predao na kraju Svete mise. 

– Bio je ovo radostan dan za sve župljane Kotoribe, a posebno su suze radosnice zasjale u očima mnogobrojnih članova dviju obitelji koje su sve prisutne okupile u molitvi – rekli su iz Varaždinske biskupije.

Župni su zborovi pjesmom uveličali misno slavlje.

Nastavite čitati

Međimurje

Na III. OŠ Čakovec održana radionica o utjecaju digitalnih medija na mentalno zdravlje djece

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu projekta „Zajedno za obitelj!“ djelatnice Obiteljskog centra, Područne službe Međimurske, održale su tribinu za širu javnost i stručnjake III. Osnovne škole Čakovec naziva „Utjecaj digitalnih medija na mentalno zdravlje djece“.

Ovim putem željelo se je ukazati na pozitivne i negativne aspekte korištenja istih, uz pružanje smjernica za njihovo odgovorno korištenje.

Primjerima iz prakse sudionicima je istaknuta važnost roditeljskog nadzora i pravovremenog reagiranja na neprimjerenu upotrebu medija, a koliko je navedena problematika aktualna, vidljivo je i u potrebi i pozivu drugih škola Međimurske županije za daljnjim promoviranjem i educiranjem roditelja i stručnjaka u navedenoj temi.

Obiteljski centar kroz svoj rad uključuje korisnike s opisanom problematikom, tijekom kojeg se nastoji educirati roditelje i pružiti im potporu, dok se s djecom radi na jačanju samopoštovanja i izgradnji komunikacijskih i socijalnih vještina.

Tijekom trajanja projekta Obiteljski centar, Područna služba Međimurska, nastoji senzibilizirati širu javnost o važnosti provedbe procesa deinstitualizacije i prava ranjivih skupina, s ciljem unapređenja kvalitete života i aktivnosti uključivanja u društvo.

Aktivnosti se provode u sklopu projekta UP.02.2.2.12.0031 „Zajedno za obitelj!“ koji je financiran iz Državnog proračun Republike Hrvatske (15%) i Europskog socijalnog fonda (85%).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje