Povežite se s nama

Međimurje

Sukob gradonačelnika Srpaka i SDP-a oko imena Ulice J. B. Tita

Objavljeno:

- dana

MURSKO SREDIŠĆE

Da prijedlog gradonačelnika Murskog Središća Dražena Srpaka oko promjene imena Ulice Josipa Broza Tita neće proći bez turbulencija, vidjelo se već na prvoj radnoj sjednici novog saziva Gradskog vijeća.

Gradonačelniku se pitanjem o razlozima i eventualnom načinu promjene imena obratio vijećnik SDP-a Mario Nerer, koji je istaknuo da je SDP s koalicijskim partnerima napravio peticiju te da se 128 obitelji izjasnilo protiv promjene naziva ulice.

– Rasprava o nazivu ulice vodi se već više godina. Potaknuli smo raspravu, a promjena naziva neće se napraviti nametanjem bilo čije volje, pa ni vaše, već putem demokratske procedure. Ja sam gradonačelnik svih građana, onih koji žele da to ime ostane i onih koji se tome protive. Moj prijedlog je da se naziv promijeni u Ulicu Republike Hrvatske. O tome će se odlučiti isključivo demokratskim putem, pa ćemo vidjeti da li postoji volja da se ime ulice promijeni u ime koje neće izazivati sukobe i prijepore, koje neće nikome smetati – prokomentirao je gradonačelnik Srpak.
Nerer nije bio zadovoljan njegovim odgovorom.

– Ne slažem se s iznesenim argumentima, već tražim vašu smjenu ili ostavku. Nije u redu da gradonačelnik radi podjele građana na “naše i njihove”. Eventualna promjena naziva ulice za sobom vuče i druge stvari, jer će građani morati mijenjati osobne dokumente. Hoćete li vi, gradonačelniče, voziti ljude u Čakovec ili Mursko Središće da promijene sve dokumente? – upitao je vijećnik Nerer.

Izvor:
Foto: RT

Međimurje

Donji Vidovec: zbog učestalih provala i krađa povećat će se broj policijskih ophodnji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Općine Donji Vidovec u posljednje se vrijeme bilježi povećani broj provala i krađa. Tim je povodom načelnica Bojana Petrić organizirala sastanak na kojem su bili načelnik Policijske postaje Prelog Zdravko Kolarić, kontakt policajac Davor Igrec i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Da bi se zaustavilo širenje ovog problema i povećalo stanje sigurnost na području Donjeg Vidovca, ali i susjednih općina, policija će povećati prisutnost svojih djelatnika na tom prostoru.

– Želimo zamoliti sve mještane da surađuju s policijom te svojim opažanjima i saznanjima pomognu u sprječavanju kaznenih djela i otkrivanju počinitelja – poručeno je na sastanku.

Djelatnici Policijske postaje Prelog su već u prvoj polovici siječnja uspješno razriješili više kaznenih djela koja su se dogodila u posljednjih nekoliko mjeseci na području Općine Donji Vidovec te su prema počiniteljima poduzete određene mjere.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Na Mađerkinu bregu niknuo kostur budućega Biciklističko-informativnog centra s vidikovcem

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Napreduje izgradnja Biciklističko-informativnog centra s vidikovcem na Mađerkinu bregu.

U tijeku je montaža čelične konstrukcije vidikovca (stepenica i platformi) te je dosad izvedeno oko 60% radova. Radove su obišli župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik, voditelj TIC-a Općine Štrigova Josip Mikec i županijska pročelnica Blaženka Novak.

Završetak montaže konstrukcije u planu je do kraja veljače, nakon čega slijede završni radovi u samom Centru i njegovo opremanje. Na lokaciji će posjetiteljima biti dostupne informacije o turističkoj ponudi cijelog Međimurja, a biciklisti će na raspolaganju imati odmorište opremljeno servisnom stanicom, prilagođeno i e-biciklima.

Prema ugovoru radovi završavaju 17. ožujka 2022., a izvodi ih Hidroing d.d. Ugovoreni iznos radova je 5.827.712 kuna bez PDV-a. Biciklističko-informativni centar s vidikovcem jedna je od komponenti projekta CycleSeeing Attractour – CSA, sufinanciranog iz prekograničnog programa INTERREG V-A Mađarska-Hrvatska, koji provodi Općina Štrigova u partnerstvu s Turističkom zajednicom Općine Štrigova i Gradom Nagykanisza, uz podršku Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA. Ukupna vrijednost cijelog projekta je 1.463.966,46 eura.

Nakon dovršetka vidikovca, održat će se raznovrsne radionice u koje će biti uključena djeca školske dobi te turistički stručnjaci s područja Međimurja i Nagykanizse kako bi ih se upoznalo s novitetima koji će proizaći iz projekta.

Kako bi se privukao što veći broj turista, ne samo za kratkotrajne posjete već i za duži boravak, osmišljena su i tri turistička paketa – biciklistički paket, paket zdravlje i wellness te eko-turistički paket. Navedeni paketi će pridonijeti tome da projektno područje postane privlačnije turističko odredište, a ne samo tranzitno. Turisti će se tako upoznati s novoizgrađenim atrakcijama, ali i s postojećom kulturnom i prirodnom baštinom destinacija.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje