Povežite se s nama

Zabava & Stil

Sve je spremno za fašničko ludilo – u Sračincu otvorena i izložba “Tradicijske maske Europe”

Objavljeno:

- dana

Na jarbolu ispred Doma kulture vijori se fašnička zastava, ključ Općine Sračinec nije više u rukama načelnika općine, što znači da je sve spremno za sutrašnji veliki 8. Međunarodni Srakarski fašnik.

Evo nas u novoj godini i pred novim Srakarskim fašnikom, koji će ponovno na ulice Sračinca dovesti gotovo 1200 gostiju iz Hrvatske i inozemstva.

– Ovu veliku manifestaciju, jednu od najvećih tog tipa u Hrvatskoj, uspješno organizira Udruga maškara Črna sraka, pod vodstvom Slobodana Drožđeka, kojoj Općina Sračinec daje financijsku i tehničku potporu. Jednostavno, ponosni smo na naš fašnik! Hvala svima koji će sutra prodefilirati našim Sračincem, a sve mještane pozivamo da iziđu na ulice i vesele se zajedno s maškarama – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Osim defilea karnevalskih skupina, koji počinje u 14 sati od Osnovne škole, u maloj dvorani Doma kulture u Sračincu otvorena je predivna izložba “Tradicijske maske Europe”. Na njoj je predstavljeno gotovo 100 ručno izrađenih unikatnih figura od prirodnih materijala iz cijele Europe i svijeta.

Autori figura su bračni par Nikola i Marina Vrančić, koji su s ovom izložbom prisutni na karnevalskim priredbama već desetak godina. Izložene su i fotografije najboljeg slovenskog karnevalskog fotografa Janka Levaniča. Izložbu su među prvima posjetila djeca iz Dječjeg vrtića Bambi Sračinec.

Zabava & Stil

U Martijanec stižu velike estradne zvijezde Lidija Bačić i Vlado Kalember – ulaz besplatan!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Martijanec za svoje je mještane pripremila dvije glazbene poslastice – posljednjeg dana svibnja stiže Lidija Bačić – Lille, a dan kasnije Vlado Kalember.

Popularna Lille nedavno se vratila s uspješne australske turneje, a svoje će najveće hitove sada
izvesti i u Martijancu. Uoči Lidijinog koncerta nastupit će grupa Elixir.

Ni Vladu Kalembera ne treba posebno predstavljati. Jedan je od najpoznatijih hrvatskih vokala koji je nakon 12-godišnje stanke nedavno sa Srebrnim krilima objavio novi album”Opasno je ljubit ženu”, a osim njega, na istoj će pozornici nastupiti i grupa Pandora.

Lidija Bačić i Elixir nastupit će u petak, 31. svibnja, dok će dan kasnije koncert održati Vlado
Kalember i Pandora.

Oba koncerta održat će se pod šatorom kod Osnovne škole Martijanec, uz bogatu gastronomsku ponudu i besplatan ulaz za sve.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Poznat je datum nastupa Baby Lasagne na Špancirfestu!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zabilježite datum, planirajte godišnji, prilagodite svoje planove i obaveze- ne želite propustiti Baby Lasagnu u Varaždinu na Špancirfestu.

U utorak, 27. kolovoza, glavna festivalska PAN pozornica na Starom gradu bit će rezervirana za trenutno glavnu zvijezdu i miljenika nacije kojem je najveći i najpopularniji ulični festival u Hrvatskoj ponosno dao status headlinera.

Njegov zarazni „Rim Tim Tagi Dim“ i energični nastup na Eurosongu osvojili su svjetsku publiku, a dio te atmosfere osjetit će svi oni koji će se naći podno bedema Starog grada pete večeri ovogodišnjeg 26. Špancirfesta.

Karizmatični Umažanin, koji se već upisao u hrvatsku glazbenu povijest, najavio je za jesen svoj debitantski album “Demons & Mosquitos“ pa će tako svi posjetitelji varaždinskog koncerta među prvima uživo čuti i neke od njegovih novih pjesama.

Ne propustite priliku da uživate u nastupu koji će zasigurno biti jedan od vrhunaca festivala i to potpuno besplatno jer za sve koncerte na glavnoj festivalskoj PAN pozornici pa tako i za onaj Baby Lasagne ulaznica- NEMA!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje