Povežite se s nama

Ostali sportovi

Sve je spremno za veliku završnicu

Objavljeno:

- dana

MALI NOGOMET

Završeni su susreti četvrtfinala 33. zimskog prvenstva Varaždina u malom nogometu.

Malo je tko to mogao očekivati, ali od 18 zagrebačkih ekipa na turniru samo je jedna ušla u polufinale 33. ZPV-a. Ili, Zagreb je u svim četvrtfinalnim utakmicama imao predstavnika, ali samo je jedan ušao u poluzavršnicu. Jedan je sudionik polufinala koje će se igrati u petak iz Slovenije, a čak dva su iz – Krapine! Branitelju naslova Mal-Gal građevinarstvu, od kojeg se očekivala borba za obranu titule, pridružio se i sjajni ASO Ponos izbacivši u sjajnom četvrtfinalu izvrsni Džani Promet! Evo uostalom svih rezultata nedjeljnog četvrtfinala:

REZULTATI I STRIJELCI – NEDJELJA, 06.01.2013. – ČETVRTFINALE

(1/8 FINALA) DAMAGED JEANS FRIGO PLUS (Zg) – AQUAMARIN JUNAJTED (Vž) 3:0 (1:0)
1:0 M. Dodić (3), 2:0 A. Gaši (69), 3:0 B. Karamatić (28)

Ženski Fotex kup: VARAŽDINSKE TOPLICE – PODRAVINA 02 (Ludbreg) 0:2 (0:1)
0:1 M. Goričanec (3), 0:2 M. Goričanec (26)

ASO PONOS (Krapina) – DŽANI PROMET (Zagreb) 3:1 (0:1)
0:1 M. Oroz (15), 1:1 D. Kovačec (29), 2:1 M. Kunštek (31), 3:1 D. Kovačec (40)

MAL-GAL GRAĐEVINARSTVO (Krapina) – CB DOBERMANN (Zagreb) 1:0 (1:0)
1:0 T. Novak (7)

DAMAGED JEANS FRIGO PLUS (Zagreb) – KONOBA TOMIĆ (Brač) 2:1 (1:0)
1:0 A. Gaši (69), 2:0 M. Čibarić (28), 2:1 J. Grcić (37)

AVTO GROSUPLJE (SLO) – MARIN PROMET (Zagreb) 3:2 (2:2, 1:0)
1:0 G. Jolič (18), 2:0 G. Jolič (25), 2:1 A. Struna (34-ag), 2:2 I. Ljubičić (40), 3:2 G. Jolič (45)

Damaged Jeans Frigo Plus bio je „prisiljen“ u nedjelju odraditi dvostruki program. Naime, kako je u večernjim satima subote – kad su Zagrepčani trebali igrati s varaždinskim Aquamarin Junajtedom – DJFP igrao polufinale i finale turnira u Križevcima, njihova je utakmica osmine finala pomaknuta da nedjeljni termin. Odradili su je besprijekorno, 3:0 pobijedivši dobru, ali „prekratku“ ekipu Aquamarin Junajteda. Kojoj ostaje utjeha da je spletom okolnosti (rasporeda) ostala posljednja domaća ekipa u turniru.

Očekivali smo da druga utakmica dana, između branitelja naslova Mal-Gala i pobjednika Križevaca Dobermanna, bude utakmica dana, ali taj epitet su si „besramno“ prisvojili ASO Ponos i Džani Promet. Fantsatična utakmica u kojoj je Džani poveo, a onda Dino Kovačec uzeo stvari u svoje ruke (noge). Nejprije je rezantnim udarcem izjednačio, potom je iskusni Kunštek na brzinu donio i preokret, da bi Dino Kovačec u zadnjoj minuti potpisao – potez turnira! Na nekih devet metara spremao se odigrati povratnu loptu svojoj obrani kako bi proteklo što više vremena (ostalo je 20-ak sekundi do kraja, ASO Ponos je imao 2:1 prednost). I onda se odjednom, u dijeliću sekunde, okrenuo za 180 stupnjeva, dvojica igrača u ljubičastom koja su ga pratila zaplivala su u prazno. Pa je Dino zarolao još jednog obrambemog igrača i mirno kraj vratara pogodio malu mrežicu za 3:1 i usklik na tribinama i aplauz na otvorenoj sceni. Potez u maniri najvećih svjetskih velemajstora! Bravo! Ujedno i potez kojim je Kovačec preuzeo i vodstvo na listi strijelaca, s 11 pogodaka.  

Mal-Gal – Dobermann bila je očekivano tvrda, prava utakmica. Teza „finale prije finala“ vjerojatno stoji, iako je dojam da Dobermann ipak nije bio pravi – teška završnica u Križevcima, a vjerojatno i slavlje povodom osvajanja pehara i 50.000 kuna koliko i tamo iznosi prva nagrada učinili su svoje. Presudio je jedan pogodak Tihomira Novaka, pojačanja u redovima Mal-Gala.

Napeto je bilo i u srazu Damaged Jeans Fruigo Plusa i Konobe Tomić s Brača. Završilo je 2:1 za zagrebačku ekipu uz poveću dozu sreće; Bračani pojačani internacionalcem Jakovom Grcićem imali su nekoliko sjajnih prilika, samo je Grcić pogodio dvije prečke i stativu. Jednostvno nije išlo, jedan pogodak (također njegovo djelo) bio je premalo protiv finalista Križevaca.

I već po tradiciji, zadnja nam je utakmica donijela „show“, već četvrti puta zadnja je utakmica dana otišla u produžetak. Avto Grosuplje vodilo je 2:0 protiv Marin Prometa, no zagrebačka ekipa u čijim su redovima i tri mlada dinamovca uspjela se vratiti, izjednačivši u 40. minuti na 2:2. Činilo se da su Slovenci fizički pali i da neće izdržati produžetak, međutim Jolič je pronašao snage i koncentracije i za treći pogodak i veliko slavlje Avto Grosuplja. Ekipe koja će nakon osvajanja pulskog turnira, u petak navečer tražiti i finale Varaždina…

 

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje