Povežite se s nama

Zabava & Stil

Sve više kupuju na internetu

Objavljeno:

- dana

Kupnja

U današnje vrijeme sve je više prisutna online kupovina, odnosno sve se više kupuje na internetu. Zašto se sve više kupuje na internetu? Kupovina preko interneta ima brojne prednosti jer omogućuje kupnju u bilo koje vrijeme i s bilo kojeg mjesta. Sve više se kupuje na internetu i putem mobilnih telefona, tako da ne trebate imati laptop ili kompjuter kod sebe, već je dovoljan mobitel s internetom putem kojeg možete obaviti kupovinu na internetu.

Što se sve više kupuje na internetu? Na internetu se može kupiti  gotovo sve od potrepština za kućanstvo, tehnike, opreme za bebe, uredskog i školskog pribora, strojeva, alata, kućanskih aparata, mobitela, televizora, igračaka…

 

Dakle, možemo reći da se praktički sve u današnje vrijeme može kupiti preko interneta, te upravo zbog toga se i sve više kupuje na internetu. Svi koji kupuju na internetu imaju svoja prava kao da kupuju u trgovinama. Što se tiče plaćanja putem interneta tu također postoji sigurnost, kako ne bi bilo tko i u bilo koje vrijeme mogao iskoristiti nečije podatke i obaviti kupovinu.

Sve se više kupuje na internetu jer se može kupovati iz udobnosti svoga doma, te se ne treba trošiti vrijeme i novac na vožnju i hodanje po različitim trgovinama kako bi se našao željeni proizvod. Kupovanje preko interneta je izrazito jednostavno, web shopovi su u današnje vrijeme toliko prilagođeni da na jednostavan i brz način omogućuju obavljanje kupovine putem interneta. Također, sve se više kupuje na internetu jer je to siguran način kupovine. Na internetu se može kupovati gotovo sve, te možete pratiti recenzije što su kupci već rekli o tom proizvodu te je li to taj proizvod koji će zadovoljiti vaše potrebe.

Sve se više kupuje na internetu jer se može kupovati u bilo koje vrijeme i s bilo kojeg mjesta gdje je dostupan internet, također kupovanje preko interneta vam omogućuje da kupujete proizvode i izvan svog mjesta, grada, države… Nema granica u kupovanju preko interneta, već bez problema možete iz svog doma obaviti kupovinu i u drugim zemljama, na drugim kontinentima.

Dakle, ako trebate novi kućanski aparat (hladnjak, mikser, usisavač, aparat za kavu, štednjak…), dekorativne predmete, opremu za plivanje ili skijanje, igrače konzole, novi televizor, fotoaparat, kompjuter, laptop, novi mobitel, tablet, torbu za laptop, punjač za baterije, baterije, opremu za planinarenje, opremu za bebe, odjeću za bebe, kozmetiku za bebe, kućno kino, hranu ili opremu za kućne ljubimce, novu rasvjetu, opremu i alate za vrt ili povrtnja, sve te proizvode, a i mnoge druge možete kupiti preko interneta i upravo zbog toga sve se više kupuje preko interneta.

Kada kupujete preko interneta ne trebate više odlaziti do trgovine ako ne želite po robu već će vam roba biti dostavljena na adresu koju želite. Sve više ljudi kupuju preko interneta jer je kupovina preko interneta u potpunosti prilagođena svima jer, možemo reći, ne postoji radno vrijeme kada morate posjetiti web shop već to možete učiniti u bilo kojem trenutku, a kupljena roba će vam biti dostavljena doslovno do kućnog praga. Dakle, želite li otići u shoping u pola noći, bez problema to možete učiniti putem web shopa.

U današnje vrijeme upravo zbog toga se sve više kupuje na internetu jer je jednostavno i u potpunosti prilagođeno današnjem tempu života. Kako biste mogli kupovati preko interneta morate imati samo pristup internetu te bankovnu karticu putem koje ćete obaviti transakciju i platiti naručenu robu.

 

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

Špancirfest dio europskog projekta Green Streets of Europe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski Špancirfest i ove će godine biti dio europskog projekta, ovog puta zahvaljujući projektu Green Streets of Europe koji je Turistička zajednica grada Varaždina, zajedno s još troje partnera iz Danske, Portugala i Češke, uspješno prijavila na natječaj Kreativne Europe.

Projekt je to koji se bavi ekološkim izazovima unutar sektora izvedbenih umjetnosti i promiče transformaciju prema održivim praksama. Jedan od programa dobivenog projekta su umjetničke rezidencije koje uključuju suradnju umjetnika, domaćih organizacija i lokalnog stanovništva te umjetnicima pružaju prostor i podršku u njihovom kreativnom stvaralaštvu.

Rezidencija je oblikovana tako da će svaki umjetnik odnosno umjetnička grupa biti uključeni u dva festivala. Osim Špancirfesta, partneri u projektu su danski Passage festival, Imaginarius iz Portugala i KoresponDance iz Češke.

U sklopu projekta, projektni partneri proveli su Javni poziv na koji je pristiglo 150 prijava umjetnika iz 22 zemlje. Za desetodnevnu rezidenciju na Špancirfestu odabrane su plesačice Farah Deen i Olivia Mitterhuemer iz plesnog kolektiva Potpourri iz Austrije i umjetnička organizacija Stalker Teatro iz Italije.

Oni će tijekom festivala stvarati umjetnički sadržaj u koji će se moći uključiti lokalno stanovništvo, a nakon Špancirfesta, sa stvaralaštvom će nastaviti na Imaginarius festivalu u Portugalu. U Varaždin će doći i umjetnici koji su odabrani za rezidenciju na Passage festivalu u Danskoj- Krista Burāne iz Latvije i umjetnička organizacija Kajen.

Cilj projekta Green Streets of Europe je povezivanje predstavnika međunarodnih umjetničkih organizacija sa svrhom razvoja održivih festivala, a što se odnosi na kreiranje novih sadržaja koji su inkluzivni, uključivanje lokalnog stanovništva u njegovu provedbu, korištenje alternativnih oblika prijevoza, financijsku održivost i slično.

Projekt vrijedan 335 tisuća eura sa 60 % sufinanciran je iz programa Kreativna Europa, a traje do kraja 2025. godine. Ovo je treća godina kako će Špancirfest biti dio projekta sufinanciranog iz vodećeg programa Europske komisije za potporu kulturi i audiovizualnom sektoru, a koji festivalu daje dodatan sadržaj.

Lani je u sklopu projekta „People power partnership“ na Kapucinskom trgu održan veliki plesno-kazališni performans FACE T(W)O.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Synth-pop večer u P4 uz Pocket Palmu, Neyu i after!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu u Varaždinu u petak, 5. travnja gostovat će Pocket Palma. Zagrebački synth-pop trio koji čine Anja Papa, Luka Vidović i Bruno Žibek dolazi drugi put u Varaždin.

Prvi su put nastupali u sklopu KVART festivala 2020. godine, a sada stižu u P4 u sklopu velike regionalne turneje na kojoj predstavljaju svoj treći studijski album “III”. Uz izvedbu pjesama s aktualnog albuma, publika može očekivat set-listu ispunjenu dobro poznatim himnama njihove generacije, kao što su “mene nema“, “Daleki poljupci” ili “zauvijek“. Ulaz u P4 podrum otvoren je od 20 sati.

“Zvuk na albumu III je puno mračniji i više pop te smo se zapravo vratili svojim korijenima”, poručuju dvostruki dobitnici nagrade Porin. Inače, Pocket Palma postala je poznata široj javnosti nakon izdavanja debitantskog albuma “pocket palma” iz 2019. s kojeg se ističu singlovi “godišnji” i “ono što nam inače nedostaje”, a drugim albumom “Atomi” nametnuli su se kao jedan od najkreativnijih autorsko-producentskih bendova nove generacije.

Prije zagrebačkog tria, kao predgrupa, nastupit će mlada nada domaće elektroničke scene – Neya! Neya ili pravog imena Valnea Bulić je svestrana autorica iz Labina s iskustvom u produciranju, pisanju tekstova i DJ-iranju koja je krajem 2023. izdala EP 333.

Nakon koncerata slijedi synth-pop party na kojem će Vikness puštati Depeche Mode, Svemirka, Denis i Denis, Pet Shop Boys, La Roux, Weeknd, Duran Duran i mnoge druge! Ulaznice za koncert u P4 dostupne su na online platformi Core Event. Pretprodajna cijena je 5 eura, dok će na dan koncerta biti 7 eura. Ulaznice su dostupne i u svim Tisak Media trgovinama u Hrvatskoj.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje