Povežite se s nama

Ostali sportovi

Sve više natjecatelja

Objavljeno:

- dana

4. FELT TRIATLON LIGA

Uspješno je završilo i 3. kolo najpopularnije i najposjećenije hrvatske ljetne triatlon lige – 4. Felt triatlon lige.

Ova triatlon liga, koju uz sponzorstvo tvrtke Matis adria d.o.o. organizira Triatlon klub 042 iz Varaždina, nastavlja rušiti rekorde posjećenosti iz kola u kolo. Ovu srijedu natjecalo se čak 79 natjecatelja u 3 discipline – aquatlonu, supersprint i sprint triatlonu! Natjecatelji su dolazili iz svih dijelova kontinentalne Hrvatske. Što reći osim da će prostori SRC Aquacity uskoro postati premali za toliki broj natjecatelja, što je sve zajedno potvrda dobrog rada Triatlon kluba 042.

Liga je standardno započela utrkom aquatlona nastupom 4 mala aquatlonca i aquatlonke. U napetoj i izjednačenoj završnici najbrži je bio Marko Stefan s vremenom 5:23. S pet, odnosno šest sekundi zaostatka stigli su Jana Burek i Petar Radaković.

Ovaj puta najmasovnija je bila utrka supersprinta u kojoj su svoj prvi triatlon imali i biciklisti iz novomarofskog BK Maraton. Pobjedu je kod muškaraca suvereno odnio Mario Vlahinja iz TK Međimurje, koji je u cilj stigao u vremenu 0:45:22. Drugoplasirani je bio Martin Stefan (0:46:30), dok je dobar triatlonski potencijal iskazao biciklist Tomislav Čamić iz BK Maraton, koji je utrku završio na odličnom trećem mjestu s vremenom 0:46:43. Iako nije bio pri vrhu poretka, odličan posao u utrci za bicikl obavio je Ivan Avirović koji je na utrku doveo čak 7 prijatelja (svi su je uspješno završili) te tako zaradio čak 21 dodatni bod u nagradnoj igri u kojoj je glavna nagrada Felt cestovni bicikl. Kod žena je za dlaku pobijedila Petra Radaković iz KPA Drava (0:50:14), koja je od drugoplasirane Viktorije Pušar iz AK Međimurje bila brža 3 sekunde. Dobru utrku ponovno je odradila i trećeplasirana Smiljana Janžek s vremenom 0:51:14.

Iako su favoriti u sprint triatlonu Mićanović i Sekelj, u srijedu smo i kod muškaraca i kod žena dobili novog pobjednika, odnosno pobjednicu. Tako je pobjednik prva dva kola, Luka Mićanović (1:06:17), prvo mjesto morao propustiti klupskom kolegi iz TK Petrinja, Marku Franjiću, koji je utrku završio za 1:05:14. Trećeplasirani je bio Anton Juretić iz TK Zagreb s vremenom 1:06:18. U odsustvu Jelene Sekelj prvo mjesto kod žena ugrabila je domaća Karla Čović (TK 042) s vremenom 1:19:03, drugo i trećeplasirana bile su Ivana Adžić iz TK Međimurje (1:32:24) i članica brojne obitelji Burek, Jasmina Burek iz TK Hidraulika Kurelja s vremenom 1:41:00.

Glavni sponzor Felt triatlon lige, tvrtka Matis adria d.o.o., osigurao je i na ovom kolu bogatu tombolu, a svoje nagrade odnijelo je čak 10 natjecatelja. Iduće kolo na rasporedu je 25.07. i počinje u 18 sati. Prijave se primaju do 17:45 sati na SRC Aquacity. Budući se za ukupni plasman i bicikl boduje najboljih 5 od 8 kola lige, onima koji se bore za plasman i bicikl ovo je zadnja prilika da se uključe.

Triatlon klub 042 poziva sve triatlonce i rekreativce da slijedeće srijede obore zajedno i ovaj rekord!

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje