Povežite se s nama

Međimurje

Sveti Ilija slavi svoj dan: od “Ljubafi” i dječje smotre folklora do izložbi i ribičije

Objavljeno:

- dana

DONOSIMO PROGRAM

Predstava „Ljubaf“, dječja smotra KUD-ova, revijalna smotra folklora s nastupima odraslih KUD-ova i izložbe, samo su dio programa kojim će biti obilježen Dan Općine Sveti Ilija.

Program počinje danas, a kiša je malo poremetila planove, pa je odgođen malonogometni turnir pionira koji je trebao početi u 13 sati. No, tijekom poslijepodneva će biti održano preuzimanje i blagoslov vatrogasnog kombija.

U nedjelju, 17. srpnja, u 7 sati će na Ribnjacima ŠRK Keder u Beletincu početi 14. kup u lovu ribe udicom na plovak. U 11 sati će biti otvorena kapelica Gospe Karmelske u Seketinu, gdje će biti služena sveta misa.

Najavljeni 13. memorijal „Kitner-Sabolčki“, koji je trebao biti održan poslijepodne na igralištu NK Obreš, odgođen je zbog vremenskih uvjeta.

Program će biti nastavljen u utorak, 19. srpnja, u Pastoralnom centru „Vilim Cecelja“ u Svetom Iliji, gdje je u 21 sat na rasporedu kazališna predstava „Ljubaf“ Teatra Kerekesh.

Vino i rukotvorine

Na blagdan svetog Ilije u srijedu, 20. srpnja, u 11 sati će biti služena sveta misa u župnoj crkvi. Priređene će biti dvije izložbe: izložba proizvoda Udruge vinogradara Grozdek i izložba rukotvorina Udruge žena Doljan.

Svečana sjednica Općinskog vijeća bit će održana u subotu, 23. srpnja, u Školsko-sportskoj dvorani OŠ Beletinec.

Na igralištu NK Bednja u nedjelju, 24. srpnja, u 18 sati počet će 23. memorijal „Dražen Obrstar-Cac“. 11. po redu revijalna smotra folklora bit će održana u subotu, 30. srpnja, kada će u Beletincu posjetitelji moći uživati u nastupima odraslih skupina KUD-ova.

Sljedeći dan, u nedjelju, 31. srpnja, u Beletincu će u 18 sati početi 2. dječja smotra folklora KUD-ova. Istoga dana, ali prijepodne u 10 sati će u župnoj crkvi Svih Svetih u Beltincu povom Aninog biti služena sveta misa.

PROGRAM

Nedjelja, 17. srpnja

7 sati – 14. kup u lovu ribe udicom na plovak

Ribnjaci ŠRK „Keder“ u Beletincu

11 sati – otvaranje kapelice Gospe Karmelske

Sveta misa u Seketinu

Utorak, 19. srpnja

21 sat – kazališna predstava „Ljubaf“ Teatra Kerekesh

Pastoralni centar „Vilim Cecelja“ u Svetom Iliji

Srijeda, 20. srpnja

11 sati – sveta misa u župnoj crkvi u povodu

blagdana Svetog Ilije i Dana Općine Sveti Ilija

Izložba proizvoda Udruge vinogradara Grozdek

Izložba rukotvorina Udruge žena Doljan

Subota, 23. srpnja

18 sati – svečana sjednica Općinskog vijeća

Školsko-sportska dvorana OŠ Beletinec,

Stjepana Radića 4, Beletinec

11 sati – sveta misa u župnoj crkvi u povodu

blagdana Svetog Ilije i Dana Općine Sveti Ilija

Izložba proizvoda Udruge vinogradara Grozdek

Izložba rukotvorina Udruge žena Doljan

Nedjelja, 24. srpnja

18 sati – 23. memorijal „Dražen Obrstar-Cac“

Igralište NK Bednja kod mosta u Beletinca

Subota, 30. srpnja

18 sati – 11. revijalna smotra folklora

odraslih skupina KUD-ova u Beletincu

Nedjelja, 31. srpnja

10 sati – sveta misa u župnoj crkvi Svih Svetih

u Beletincu povodom Aninog

18 sati – 2. dječja smotra folklora KUD-ova

u Beletincu

Izvor:
Foto: OPĆINA SVETI ILIJA

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje