Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO U Maruševcu su svi bili dobri, pa im je Sveti Nikola donio darove

Objavljeno:

- dana

PROSINAC JE MJESEC DARIVANJA

Sveti Nikola stigao je u Maruševec i u dvorani Osnovne škole podijelio preko 500  poklona maruševečkim mališanima.

Darovima su se obradovala sva djeca s područja Općine, od najmanjih do školaraca.

Svi su oni na dodjeli nagrada na pitanje jesu li bili dobri u ovoj godini, uglas odgovorili potvrdno pa su kući otišli s velikim paketom.

Svetog Nikolu i radosne mališane pozdravili su načelnik Maruševca, Ivan Šagi i predsjednik Općinskog vijeća Dragutin Košić.

– Djeca su bogatstvo ovog kraja, trudimo se koliko možemo zadržati mlade familije u Općini – rekao je načelnik Šagi.

Maruševec svoju najmlađe drži kao kap vode na dlanu jer ih je svake godine sve manje. Dok su se brojke u drugim Općinama donekle stabilizirale, u Maruševcu natalitet još uvijek pada. Općina o mališanima brine od rođenja do završeta školovanja. Roditelji dobivaju novčani dar za rođenje djeteta, sufinancira se vrtić, siromašnija djeca imaju besplatan topli obrok u školi, studenti dobivaju stipendije.

Kako je bilo na dočeku Svetog Nikole pogledajte u fotogaleriji.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Igračke iz Vinice otišle bolesnoj djeci u KBC-u Zagreb

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dječji vrtić Vinica je u suradnji s roditeljima, na inicijativu gospođe Matijašec, majke djevojčice oboljele od spinalne mišićne atrofije, polaznice vrtića organizirao prikupljanje igračaka za KBC Zagreb.

“Igračkom do dječjeg osmjeha” je projekt koji traje već neko vrijeme i pokazalo je pozitivne rezultate. Dolaskom u bolnicu dijete bira doniranu igračku koja mu umanjuje prisutan stres i barem nakratko usreći dijete.

Ovim projektom igračke su izmamile osmjeh na mnoga dječja lica, zahvaljujući voditeljici projekta Bernardici Pavić Pračić.

Ovo je pravi primjer da onaj koji ima ljubavi u sebi ima uvijek nešto za darovati, a roditelji djece polaznika vrtića Vinica to su pokazali svojim djelima. Cilj ove hvalevrijedne akcije bio je potaknuti djecu na darivanje, osvijestiti kod njih važnost pomaganja jedni drugima, te razvijati empatiju.

– Zahvaljujemo svima koji su se na bilo koji način uključili u akciju, a za prijevoz do Zagreba hvala gospodinu Božidaru Šipek. Svaki izmamljen dječji osmjeh naš je uspjeh – poruka je organizatora.

Nastavite čitati

Život i društvo

Akcija “Alkohol” za vikend na području Varaždina i Novog Marofa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Tijekom noći s petka na subotu, 28./29. siječnja, provodit će se operativna akcija „Alkohol“ na području Policijske postaje Novi Marof, a tijekom noći sa subote na nedjelju, 29./30. siječnja, na području Postaje prometne policije Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje