Povežite se s nama

Život i društvo

Svim učenicima petih razreda stižu mikro-računala BBC micro:bit

Objavljeno:

- dana

DOBRA STVAR

U Županijskoj palači u Varaždinu danas je potpisan Sporazum o suradnji u provođenju projekta STEM kompetencije kojeg su potpisali župan Varaždinske županije Predrag Štromar i predsjednik Instituta za razvoj i inovativnost mladih Nenad Bakić.

Sporazumom je usuglašeno kako će Varaždinska županija učenicima petih razreda osnovnih škola nabaviti mikro-računalo BBC micro:bit. Institut za razvoj i inovativnost mladih, koji je partner Zaklade Micro:bit za Hrvatsku i nekoliko drugih zemalja, obavit će inicijalnu edukaciju nastavnika STEM predmeta u osnovnim školama čiji osnivač je Varaždinska županija.

Okvir nije bitan, važno je što se radi unutar toga

– Jako mi je drago da je Varaždinska županija krenula u smjeru kojim pokazuje da je okvir manje bitan, već je važnije je što se da napraviti unutar toga, tako da oni u okviru postojećeg kurikuluma zapravo pokazuju kako se može napraviti daleko više – istaknuo je Nenad Bakić, predsjednik i osnivač Instituta za razvoj i inovativnost mladih Bakić naveo je kako su u akciji “STEM revolucija” već podijelili 22.000 micro:bit računala i prešli brojku od tisuću institucija, uglavnom osnovnih i srednjih škola, sveučilišta i udruga.

Inače, Bakić je od nedavno posebni savjetnik predsjednice RH.

– Micro:bit je prava stvar da se digitalna kreativnost i pismenost dovedu do svakog djeteta u Hrvatskoj i da postanu ravnopravni građani 21. stoljeća – zaključio je na kraju. .Podsjetimo, Varaždinskoj županiji razvoj obrazovanja na vrhu je prioriteta. Već desetak godina kroz Centre izvrsnosti Županija nastoji pomoći nadarenim učenicima. Osim toga, uvođenjem jednosmjenske nastave dodatno se poboljšao cjelokupni obrazovni sustav u županiji.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

MK Sjeverozapad poziva na subotnji blagoslov motora i moto susret

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

MK Sjeverozapad organizira svoj 18. moto susret i blagoslov motora.

Motoristički susret je na rasporedu u subotu, 27. travnja, a početak je u 13 sati. Blagoslov motora je u 15 sati kod crkve u Petrijancu.

Druženje će se održati na prostoru LD Fazan, u Optujskoj ulici u Varaždinu.

– I ove godine planiramo kao i prethodnih…. blagoslov motora nakon kojeg slijedi moto susret. Besplatan grah i live rock. Prihod ide u humanitarne svrhe. Organiziran je kamp za šatore i grijani prostor za spavanje – poručili su iz MK Sjeverozapad.

Nastavite čitati

Život i društvo

Kinološko društvo Varaždin poziva da u subotu posjetite specijalne izložbe za pasmine buldog, rodezijski ridžbek i dalmatiner

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija/Pixabay

Hrvatski kinološki savez organizator je World Dog Show Zagreb 2024., svjetske izložbe pasa svih pasmina pasa od 25. do 28. travnja na kojem je prijavljeno preko 15.500 pasa.

U sklopu WDS-a, Kinološko društvo Varaždin dobilo je tu čast da bude domaćin tri specijalne izložbe i to za pasmine buldog, rodezijski ridžbek i dalmatiner, koja se održava u subotu, 27. travnja na poligonu KD Varaždin (Trg Pavla Štoosa 39a) s početkom u 10 sati.

– Pozivamo sve ljubitelje pasa da posjete ove izložbe na terenu Društva. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan. Parking se naplaćuje 3 eura – rekli su iz Kinološkog društva Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje