Povežite se s nama

Crna kronika

Svinje i pilići uginuli u požaru kod Visokog, a vatra planula i u poduzeću u Hrastovljanu

požar, vatra,gorenje
Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Varaždinska policija javila je i dva požara.

U petak, 2. veljače, u mjestu Đurinovec, u Općini Visoko, izbio je požar u staji u vlasništvu 63-godišnjaka. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo uslijed zapaljenja slamnate stelje i papira u gajbi za piliće prilikom grijanja iste infracrvenom žaruljom, a gdje je došlo do širenja požara po cijeloj staji te nagorijevanja unutrašnjosti iste i uginuća nekoliko svinja i pilića. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2500 eura. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društava Visoko, a u istom nije bilo ozlijeđenih osoba.

U vremenu od 2. do 4. veljače, izbio je požar u poduzeću u Hrastovljanu. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo u prostoru komore za tehnološku obradu drveta, prilikom termičke obrade drveta jasena koja se obavlja na 210 stupnjeva celzijeva, pri čemu se zapalila drvena masa, odnosno daske koje su bile naslagane na palete. Požar su ugasili zaposlenici poduzeća uključivanjem sistema za ovlaživanje drveta, a nastala materijalna šteta procjenjuje se na oko 7000 eura.

Crna kronika

Varaždinka (71) godinu dana četala s muškarcem, on joj svašta napričao, pa mu je poslala 8000 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

mobitel, teleoperater
Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 71-godišnjakinje za kazneno djelo prijevare.

Ona je, prema prijavi, unatrag godinu dana, putem jedne društvene mreže započela komunikaciju s osobom koja se predstavila kao muškarac, javila je varaždinska policija.

Isti je nakon nekoliko mjeseci dopisivanja, lažnim prikazivanjem činjenica doveo prijaviteljicu u zabludu, na način da joj je slao fotografije kako se nalazi u bolnici, da je opljačkan i slično, zbog čega mu je u nekoliko navrata na njegove molbe i obećanje da će vratiti, uplatila iznos od oko 8000 eura.

Kako do dana prijave isti nije vratio novac, smatra da je prevarena. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Maloljetnik ozlijeđen kada ga je u Varaždinu na zebri udarilo teretno vozilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 23. travnja, oko 18.30 sati u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 15-godišnji maloljetnik.

Žena starosti 70 godina upravljala je teretnim vozilom Ulicom Stanka Vraza iz smjera Optujske ulice u smjeru Kapucinskog trga.

Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, nije se zaustavila ispred istog, zbog čega je prednjim desnim dijelom vozila naletjela na 15-godišnjaka koji je prelazio kolnik preko istog prijelaza. On je uslijed udara odbačen na vjetrobransko staklo, nakon čega je pao na kolnik, javila je PU varaždinska. Pritom je ozlijeđen, a medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje