Povežite se s nama

Crna kronika

Svjedok: Ekofrut nam je kao kooperant ostao iz Brdarova vremena

Objavljeno:

- dana

NASTAVLJENO SUĐENJE MILJENKU PTIČEKU

Na varaždinskom Županijskom sudu danas je nastavljeno suđenje Miljenku Ptičeku, bivšem direktoru Parkova, kojeg optužnica tereti za više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti na štetu Parkova i Grada Varaždina.

Stjepan Peharda Božić, koji u Parkovima radi kao poslovođa na održavanju, kazao je kako je svojedobno obavljao poslove za Ptičeka na njegovim privatnim posjedima, ali je to bilo van radnog vremena. Znao mu je kositi travu ili orezati vinograd, no nikad nije radio kod Ptičekove vikendice na Ugljanu. Za poslove koje mu je obavljao, svjedok nikad nije tražio nikakvu naknadu, već mu je Ptiček platio gablec i benzin.

Za gablec i benzin

Svjedoku je poznato i da su Parkovi radili kod Ptičeka, i to “neke škarpe u Vinici i neke košnje”, a on je to sve upisao i predao na obračun. Ptiček od njega, kako je rekao, nije nikad tražio da to ne prijavljuje. Zna i da su radnici Parkova 2010. godine bili kod Ptičeka u berbi.

– Znam da me zamolio da pitam radnike, ako imaju slobodne dane ili godišnji odmor, da dođu u berbu, jer je berba bila u petak, a ja sam neke ljude i kontaktirao – kazao je svjedok.

Peharda Božić rekao je i da su Parkovi imali kooperante na nekim poslovima, a među njima je bila i firma Ekofrut, koja je, između ostalog, radila na održavanju u Hrašćici.

– Mještani su prigovarali da kose nekakva djeca i to s neadekvatnim kosilicama, da nije pograbljano na vrijeme i slično, pa im je onda otkazano i to su preuzeli Parkovi. Ne znam tko je izabrao Ekofrut za kooperanta, ali mislim da su oni radili još za Brdarovo vrijeme, pa su onda samo nastavili dalje – rekao je svjedok.

Ptičeku 10 posto?

Inače, u optužnici se navodi da je Ptiček od 2005. do 2008. deset puta naveo Peru Kocijana, direktora Ekofruta, koji je u međuvremenu preminuo, da ispostavlja fiktivne račune Parkovima, Mercatoru H i Univerzalu. Nakon što bi tvrtke platile Ekofrutu te račune, Kocijan je Ptičeku dao 90 posto njihovog iznosa umanjeno za PDV, odnosno ukupno 265 tisuća kuna. Osim toga, navodi se u optužnici, Kocijan je trebao dati Ptičeku 10 posto od svakog računa za stvarne poslove koje je obavio za Parkove, čime je Ekofrut oštećen za još 69.000 kuna.

– Kocijan mi nikad nije rekao da Ptičeku mora dati neke novce – rekao je Peharda Božić na sudu.

Izvor:
Foto: RT

Crna kronika

U Knegincu mladić (20) autom završio na krovu, u Donjoj Voći 24-godišnjak završio na triježnjenju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Donjoj Voći u nedjelju, 29. siječnja u 21.15 sati policijski su službenici zaustavili osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2,58 promila upravljao 24-godišnjak.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

U Gonjem Knegincu u petak, 27. siječnja oko 22.15 sati u prometnoj je nesreći ozlijeđen 20-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,42 promila i prije stjecanja prava na upravljanje, Topličkom ulicom iz smjera Kolodvorske ulice u smjeru državne ceste D-3.

– Dolaskom do raskrižja s Ulicom Mavra Schlengera, zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom sletio u desno van kolnika na prostor gdje se izvode radovi. Pritom je lijevom bočnom stranom vozila udario u stražnju lijevu bočnu stranu parkiranog radnog stroja, uslijed čega se vozilo prevrnulo na krov. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno – ističe PU varaždinska.

Nastavite čitati

Crna kronika

Čakovec: pas mješanac bez nadzora ugrizao maloljetnika, vlasnik sa psom otišao s mjesta događaja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U petak, 27. siječnja 2023. godine, nešto prije 15 sati u Čakovcu u Ulici dr. Ante Starčevića pas mješanac zbog propuštenog nadzora 67-godišnjeg vlasnika, prilikom izlaska iz dvorišta na ulicu ugrizao je za lijevu potkoljenicu starijeg maloljetnika, a potom se vlasnik sa psom udaljio s mjesta događaja, javila je PU međimurska.

Ozlijeđeni stariji maloljetnik zatražio je liječničku pomoć te je pritom utvrđeno kako je u opisanom događaju lakše ozlijeđen.

Vlasnik psa prekršajno će se sankcionirati sukladno odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

– S obzirom na to da su u proteklom razdoblju evidentirana dva ugriza pasa, pozivamo sve vlasnike pasa da tijekom šetnje svojih ljubimaca provode nad njima dužan nadzor i brigu kako ne bi dolazilo do ovakvih i sličnih incidenata – poručila je policija.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje