Povežite se s nama

Crna kronika

Svjedok: Ekofrut nam je kao kooperant ostao iz Brdarova vremena

Objavljeno:

- dana

NASTAVLJENO SUĐENJE MILJENKU PTIČEKU

Na varaždinskom Županijskom sudu danas je nastavljeno suđenje Miljenku Ptičeku, bivšem direktoru Parkova, kojeg optužnica tereti za više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti na štetu Parkova i Grada Varaždina.

Stjepan Peharda Božić, koji u Parkovima radi kao poslovođa na održavanju, kazao je kako je svojedobno obavljao poslove za Ptičeka na njegovim privatnim posjedima, ali je to bilo van radnog vremena. Znao mu je kositi travu ili orezati vinograd, no nikad nije radio kod Ptičekove vikendice na Ugljanu. Za poslove koje mu je obavljao, svjedok nikad nije tražio nikakvu naknadu, već mu je Ptiček platio gablec i benzin.

Za gablec i benzin

Svjedoku je poznato i da su Parkovi radili kod Ptičeka, i to “neke škarpe u Vinici i neke košnje”, a on je to sve upisao i predao na obračun. Ptiček od njega, kako je rekao, nije nikad tražio da to ne prijavljuje. Zna i da su radnici Parkova 2010. godine bili kod Ptičeka u berbi.

– Znam da me zamolio da pitam radnike, ako imaju slobodne dane ili godišnji odmor, da dođu u berbu, jer je berba bila u petak, a ja sam neke ljude i kontaktirao – kazao je svjedok.

Peharda Božić rekao je i da su Parkovi imali kooperante na nekim poslovima, a među njima je bila i firma Ekofrut, koja je, između ostalog, radila na održavanju u Hrašćici.

– Mještani su prigovarali da kose nekakva djeca i to s neadekvatnim kosilicama, da nije pograbljano na vrijeme i slično, pa im je onda otkazano i to su preuzeli Parkovi. Ne znam tko je izabrao Ekofrut za kooperanta, ali mislim da su oni radili još za Brdarovo vrijeme, pa su onda samo nastavili dalje – rekao je svjedok.

Ptičeku 10 posto?

Inače, u optužnici se navodi da je Ptiček od 2005. do 2008. deset puta naveo Peru Kocijana, direktora Ekofruta, koji je u međuvremenu preminuo, da ispostavlja fiktivne račune Parkovima, Mercatoru H i Univerzalu. Nakon što bi tvrtke platile Ekofrutu te račune, Kocijan je Ptičeku dao 90 posto njihovog iznosa umanjeno za PDV, odnosno ukupno 265 tisuća kuna. Osim toga, navodi se u optužnici, Kocijan je trebao dati Ptičeku 10 posto od svakog računa za stvarne poslove koje je obavio za Parkove, čime je Ekofrut oštećen za još 69.000 kuna.

– Kocijan mi nikad nije rekao da Ptičeku mora dati neke novce – rekao je Peharda Božić na sudu.

Izvor:
Foto: RT

Crna kronika

U Lepoglavi vozač napuhao 3.13 promila, a drugi Lužanom Biškupečkim jurio 108 km/h

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

alkohol, pijani vozač

U subotu, 24. srpnja, u 00.00 sati u ulici Ivana Mažuranića u Lepoglavi, policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao 52-godišnjak.

Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 3.13 g/kg.
Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Protiv okrivljenika policijski službenici podnijeli su optužni prijedlog.

Policija je javili i o drugim pijanim vozačima.

U petak, 23. srpnja u 23.20 sati u Lužanu Biškupečkom, policijski službenici Mobilnog tima Policijske uprave varaždinske specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja tzv. presretačem zaustavili su osobno vozilo kojim je brzinom od 108 km/h u naseljenom mjestu gdje je brzina ograničena na 60 km/h upravljao mladi vozač starosti 22 godine. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.58 g/kg.
Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu do 12.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije 2 mjeseca, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i izricanje 6 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 24. srpnja u 19.07 sati na županijskoj cesti 2072 između Luke Ludbreške i Svetog Đurđa, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su vozača mopeda kojim je upravljao 42-godišnjak.
Provjerama je utvrđeno da upravlja neregistriranim mopedom i pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.77 g/kg. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Protiv okrivljenika policijski službenici podnijeli su optužni prijedlog.

U subotu, 24. srpnja u 12.30 sati u Apatiji, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao 42-godišnjak.
Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.69 g/kg. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Protiv okrivljenika policijski službenici podnijeli su optužni prijedlog.

Nastavite čitati

Crna kronika

Na Forestlandu “palo” 16 osoba, policija zaplijenila gotovo 19 grama marihuane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske na glazbenom festivalu Forestland, koji je održan od 23. do 25. srpnja, proveli su pojačani nadzor aktivnosti suzbijanja zlouporabe opojnih droga.

Utvrdili su ukupno 16 prekršaja neovlaštenog posjedovanja droge.

Tako je kod 16 osoba starosti od 16 do 30 godina pronađeno ukupno 18,82 grama droge marihuane, 12,26 grama droge speed, 22,16 grama psilocibina i 0,15 grama droge MDMA.

Sve osobe su prekršajno sankcionirane radi počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!