Povežite se s nama

Sport

Svjetsko juniorsko assaut prvenstvo u Varaždinskim Toplicama

Objavljeno:

- dana

SAVATE

Neumorni Siniša Kovačić i Fight Klub Kovačić dovode u Varaždinske Toplice savate spektakl.

Savate klub “Fight Club Varaždin” i Hrvatski savate savez organizatori su svjetskog savate prvenstva za juniore u disciplini assaut  koje će se održati 14. i 15. srpnja ove godine u Varaždinskim toplicama.

Nastupiti će 150 boraca iz 20 zemalja svijeta.  Za hrvatsku reprezentaciju nastupit će 11 boraca od čega ih je najviše iz Fight Cluba Kovačić.  Predvodi ih brončani s Europskog savate prvenstva, najbolji hrvatski junior Luka Sakač od kojega se na ovom prvenstvu očekuje ulazak u finale. Luka je završne pripreme odradio u Francuskoj gdje je sa svojim trenerima Marjanom i Sinišom Kovačić trenirao i s trenerima francuske reprezentacije. Uz Luku iz FC Kovačić u reprezentaciji su i Alen Ognjanović, Matej Kos i Borna Vuković. 

Članovi savate kluba FC Kovačić Marjana Kovačić, Luka Sakač i Siniša Kovačić prisustvovali su i međunarodnom savate seminaru u francuskom  nacionalnom sportskom kampu Boulouris u kojemu se za nastupe spremaju francuski reprezentativci u raznim sportovima. Marjana Kovačić kao međunarodni sudac A kategorije polagala je ispite za najviši nivo međunarodnog suca te je sve ispite položila s najviše bodova od svih ispitanika i dobila posebne pohvale kao najbolja polaznica. Siniša Kovačić polagao je za majstorsko zvanje “srebrna rukavica” te je bio među 10 polaznika od 26 koji su uspješno položili. Luka Sakač, aktualni Hrvatski reprezentativac sa trenerima francuske reprezentacije trenirao je tehničko-taktičke zadatke i odrađivao pripreme za Svjetsko savate prvenstvo. Konstantno usavršavanje u FC Kovačić donosi rezultate, te su članovi kluba bili najboji hrvatski klub u kadetskoj konkurenciji i u juniorskoj u disciplini precombat.  Također, na jesen slijedi završni semestar škole za trenere savatea na koji dolazi trener francuskog tima na kojemu sudjeluje sedam trenera iz FC Kovačić.

Izvor:
Foto:

Sport

GNK Dinamo na Slobodi krajem lipnja organizira nogometni kamp za dječake i djevojčice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na terenima SRC Sloboda od 24. do 27. lipnja održat će se nogometni kamp za dječake i djevojčice od 7 do 14 godina pod vodstvom trenera iz nogometne Akademije GNK Dinama.

Domaćini kampa Dinamo u Varaždinu je DSR Lumen i voditelj akademije nogometni entuzijast Tomislav Jelenski.

Akademija GNK Dinamo Zagreb već godinama organizira kampove za mlade nogometaše na području Hrvatske, ali i inozemstva. Na taj način svatko može dobiti priliku barem nakratko trenirati s Dinamovim trenerima i po Dinamovoj metodologiji. Cilj kampova su doživljaj, zabava, motivacija, ali i učenje nogometnih vještina koji ostaju svakom polazniku još dugo vremena.

Svi polaznici dobiti će dres, štucne, hlačice, torbu za kopačke, diplomu i ručak, te tri najbolja pojedinca prema odabiru trenera, dobiti će mogućnost tjedan dana trenirati u Dinamovoj Akademiji u Zagrebu.

Kamp će se doržati u terminu od 9:00 – 15:00h.

Cijena kampa po igraču/igračici – 250,00 eura

Prijaviti se možete na e-mail: [email protected] ili na broj telefona: 091 892 8204

Nastavite čitati

Sport

Nogometaši Varaždina završit će sezonu na 6. mjestu bez obzira na ishod protiv Osijeka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na otvaranju zadnjeg, 36. kola SuperSport HNL-a Gorica je pobijedila Istru 1961 s 2:0 te je tako preskočila na ljestvici.

Goričani sada imaju 41 bod, koliko ima i osmoplasirana Istra 1961. Šestoplasirani Varaždin koji ima bod više od obaju ekipa mogla je ugroziti jedino momčad iz Pule. No, to se nije dogodilo pa će Varaždinci ostati na 6. mjesto bez obzira kako završio susret s Osječanima.

Susret se igra u subotu, 25. svibnja u 17 sati na stadionu Varteksa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje