Povežite se s nama

Sport

Svjetsko juniorsko assaut prvenstvo u Varaždinskim Toplicama

Objavljeno:

- dana

SAVATE

Neumorni Siniša Kovačić i Fight Klub Kovačić dovode u Varaždinske Toplice savate spektakl.

Savate klub “Fight Club Varaždin” i Hrvatski savate savez organizatori su svjetskog savate prvenstva za juniore u disciplini assaut  koje će se održati 14. i 15. srpnja ove godine u Varaždinskim toplicama.

Nastupiti će 150 boraca iz 20 zemalja svijeta.  Za hrvatsku reprezentaciju nastupit će 11 boraca od čega ih je najviše iz Fight Cluba Kovačić.  Predvodi ih brončani s Europskog savate prvenstva, najbolji hrvatski junior Luka Sakač od kojega se na ovom prvenstvu očekuje ulazak u finale. Luka je završne pripreme odradio u Francuskoj gdje je sa svojim trenerima Marjanom i Sinišom Kovačić trenirao i s trenerima francuske reprezentacije. Uz Luku iz FC Kovačić u reprezentaciji su i Alen Ognjanović, Matej Kos i Borna Vuković. 

Članovi savate kluba FC Kovačić Marjana Kovačić, Luka Sakač i Siniša Kovačić prisustvovali su i međunarodnom savate seminaru u francuskom  nacionalnom sportskom kampu Boulouris u kojemu se za nastupe spremaju francuski reprezentativci u raznim sportovima. Marjana Kovačić kao međunarodni sudac A kategorije polagala je ispite za najviši nivo međunarodnog suca te je sve ispite položila s najviše bodova od svih ispitanika i dobila posebne pohvale kao najbolja polaznica. Siniša Kovačić polagao je za majstorsko zvanje “srebrna rukavica” te je bio među 10 polaznika od 26 koji su uspješno položili. Luka Sakač, aktualni Hrvatski reprezentativac sa trenerima francuske reprezentacije trenirao je tehničko-taktičke zadatke i odrađivao pripreme za Svjetsko savate prvenstvo. Konstantno usavršavanje u FC Kovačić donosi rezultate, te su članovi kluba bili najboji hrvatski klub u kadetskoj konkurenciji i u juniorskoj u disciplini precombat.  Također, na jesen slijedi završni semestar škole za trenere savatea na koji dolazi trener francuskog tima na kojemu sudjeluje sedam trenera iz FC Kovačić.

Izvor:
Foto:

Sport

Bišćan prije utakmice u Varaždinu: Izrael je žilav i čvrst

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Drago Sopta/HNS

Hrvatska U-21 reprezentacija u četvrtak, 23. ožujka u 18 sati na stadionu Varteksa igra prijateljsku utakmicu protiv Izraela.

Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Potom Bišćanovim izabranicima slijedi dvoboj s Engleskom, 28. ožujka u Londonu.

– Svaka je utakmica važna, to ističemo od prvog dana, jer im nudi priliku da postanu bolji igrači. Europsko prvenstvo bit će vrhunac ciklusa, za to smo se borili dvije godine, i u sklopu priprema ovo su dva izvrsna suparnika. Birali smo kvalitetne momčadi – Engleska je vrhunska, a Izrael je žilav i čvrst – istaknuo je Bišćan za HNS.

Inače, na Bišćanovom popisu za obje utakmice je stoper Varaždina Luka Jelenić.

Nastavite čitati

Sport

Ladislav Gregorinčić još četiri godine predsjednik Trkačkog kluba Marathon 95

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na redovnoj godišnjoj skupštini varaždinskog Trkačkog kluba „Marathon 95“, koja je ove godine bila i izborna, za predsjednika je jednoglasno izabran Ladislav Gregorinčić koji će klub voditi sljedeće četiri godine.

Skupština je održana u petak, 17. ožujka, u prostorijama varaždinskog  4. mjesnog odbora. Za potpredsjednik i tajnika kluba ponovno su izabrani Andrej Gužvinec te Nikola Habrlin. Izabrano je i šestero članova Izvršnog odbora te troje Nadzornog odbora.

Uoči izbora novog vodstva, izvješće je podnio dosadašnji predsjednik Ladislav Gregorinčić, koji je klub vodio proteklih četiri godine. Istaknuo je sportske i organizacijske rezultate  članova TK Marathon 95.

U 2022. godini „Marathon 95“ je organizirao nekoliko utrka (Varaždinski polumaraton, Zimski polumaraton, Dravski ultracross) i dvije cross lige (Drava i Ivančica), Triatlon ligu Aquacity te pomogao drugim udrugama u organizaciji još nekoliko utrka u Varaždinskoj županiji. Na polumaratonima, zbog prepoznate odlične organizacije varaždinskog kluba, povećan je broj sudionika.

Novi- stari predsjednik Ladislav Gregorinčić najavio nastavak organizacije tradicionalnih utrka. Nakon u siječnju uspješno održanog 6. Zimskog polumaratona i 26. Zimske brdske cross lige Ivančica , slijede početak 31. Cross lige Drava 30. ožujka, na Uskrsni ponedjeljak 10. travnja Dravski ultracross, Triatlon liga Aquacity u srpnju i kolovozu, potom 17. rujna 29. Varaždinskog polumaraton te u studenom početak 27. Zimske brdske lige Ivančica. Naglasak je stavljen na 29. Varaždinski Joma polumaraton koji je ujedno i pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu.

Na kraju skupštine predsjednik Ladislav Gregorinčić podijelio je plakete  sucima cross lige Drava: Krunoslav Borovec, Antun Belošević, obitelj Domislović, Miroslav Hainž, Anđelka Mlakar, Ladislav Gregorinčić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje