Povežite se s nama

Zabava & Stil

Teške boje, lagana zabava

Objavljeno:

- dana

MAX PAYNE 3 – MRZOVOLJNO GUNĐALO NA IZLETU U SAN PAOLOr

Donedavno smo mislili da je naš prijatelj Max zauvijek izgubljen. Originalni developeri, Remedy Entertainment, odlučili su prodati prava na franšizu, a novi vlasnici, Take Two, nikako da se odluče za nastavak. Ali eto, vremena se mijenjaju pa je čast da naprave novi nastavak pripala Rockstaru, koji ne treba previše predstavljati gamerskom svijetu. 

Pitanje je samo je li novi Max opravdao očekivanja starih fanova. Gledajući rezultate na Metacriticu, recenzente je definitivno osvojio, ali mi nije jasno zašto onda čujem nezadovoljno mrmljanje publike.

Glavni problem je što Rockstar nije nastavio s mračnom atmosferom iz originala. Max i dalje svako malo gunđa sebi u bradu, ima problema s alkoholom i mrzi sve oko sebe, ali u igri kronično nedostaje kiše, snijega, stripovskih međuscena i New Yorka. Tako je, promjena lokacije je najveća stilska promjena koju je Max Payne 3 doživio. Umjesto lutanja mračnim ulicama New Yorka, Max je silom prilika prihvatio posao u Sao Paolu, gdje pokušava zaštititi bogatu familiju od lopova i organiziranih bandi.
 
Naravno, igra ima i nekoliko retrospekcija koje nas vraćaju u New York, ali samo da nam povežu priču kako se Max uopće našao u Brazilu. Naš junak je tamo kao tjelohranitelj zadužen za Bronco familiju, a nakon nekoliko pokušaja otmice članova familije, shvaća da je upleten u nešto puno više od običnog uličnog kriminala. Osim za promjenu igrine lokacije, Rockstaru treba odati priznanje za odličnu grafiku i vrlo dobar dizajn nivoa koji dobro prati igrinu pucačku mehaniku iz trećeg lica, a jedina zamjerka ide dosta lošem sistemu zaklona koji se jednostavno ne uklapa u igru.
 
Igra uključuje i multiplayer komponentu, ali na PC-u igra je potpuno neupotrebljiva zbog raznih cheatova i hackova. U više partija nam se dogodilo da igramo protiv neprijatelja kojeg je jednostavno nemoguće uočiti, a kamoli smaknuti, što definitivno dovodi do frustracija. Ako Rockstar misli biti imalo ozbiljan što se tiče PC platforme (a u prošlosti se pokazalo da baš i nije), treba zaštititi svoje servere od raznih varalica.
Max Payne 3 sadrži dosta dobre zabave i novopridošlima u franšizu moglo bi se učiniti smiješno zbog čega se uopće diže takva prašina stare garde. Pa igra je skroz OK. Da, igra je OK, ali molimo vas da Max Payne 4 bude onaj stari. Mrzovoljan, mračan i atmosferičan.
 

 

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

FOTO Najveći obožavatelji ugrabili ulaznice za prvi koncert Aleksandre Prijović u Varaždinu, evo kako je bilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Regionalna zvijezda Aleksandra Prijović tri je dana svojim koncertima napunila Arenu Varaždin.

Danas je, 26. travnja, prvi koncert, a najveći fanovi morali su biti jako brzi jer su za prvi najavljeni koncert ulaznice “planule”. Naknadno su u prodaju puštene ulaznice za subotu i nedjelju.

Iako je Prijović pet dana punila Arenu Zagreb i obožavatelji sa sjevera Hrvatske pokazali su da zaista uživaju u njezinoj glazbi. Zvijezda je plijenila stasom i glasom, a u galeriji donosimo početak današnjeg koncerta te tko je uspio kupiti ulaznice za prvi dan te uživati u glazbi.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Severina će 31. listopada održati koncert u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Severinina dvoranska turneja, započeta prošle godine, još je uvijek u punom jeku. Nakon Varaždina, Osijeka, Rijeke i Zadra, na rasporedu su još dva grada – Čakovec i Slavonski Brod.

Dvorana Graditeljske škole u Čakovcu bit će domaćin omiljenoj hrvatskoj pjevačici i njezinom velikom pratećem orkestru 31. listopada, dok će Dvorana Vijuš u Slavonskom Brodu ovaj koncertni spektakl ugostiti 8. studenoga.

Unaprijed rasprodani koncerti tijekom cijele turneje pokazatelji su da je ulaznice potrebno nabaviti na vrijeme, a one su za oba grada dostupne putem sustava Eventim.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje