Povežite se s nama

Ostali sportovi

Tihana Vusić i Jurica Kavran, SPK Varaždin na SP-u u Moskvi

Objavljeno:

- dana

SPORTSKI PLES

U Moskvi je održano svjetsko prvenstvo u latinsko-američkim plesovima za kategoriju Junior II (mladež, 14 i 15 godina starosti), na kojem su boje Hrvatske branili članovi SPK Varaždin, Tihana Vusić i Jurica Kavran.

Oni su svoj nastup na svjetskom prvenstvu izborili na nedavno održanom prvenstvu R. Hrvatske gdje su osvojili zlatnu medalju i titulu državnih prvaka u latinsko- američkim plesovima u kategoriji mladež, kao i odličnim rezultatima tijekom cijele prošle godine, što im je donijelo vrlo uvjerljivu prednost i prvo mjesto i na nacionalnoj rang ljestvici najboljih hrvatskih parova u kategoriji mladež.
U Moskvi je nastupilo 67 najboljih sportskih plesnih parova iz 38 zemalja svijeta, redom prvaka svojih država i najboljih parova s rang ljestvica pojedinih zemalja, što je ujedno i najjača moguća konkurencija u ovom sportu.
Tihana i Jurica su uspješno završili nastup u prvom krugu natjecanja i probili se među 48 najboljih parova koji su nastavili natjecanje u drugom krugu. U treći krug natjecanja u koji je išlo 24 para, naš par se, unatoč odličnom nastupu, nije uspio probiti, te su natjecanje završili na 35. mjestu na svijetu, što je, na kraju, vrlo dobar rezultat, osobito kada znamo kakva je razlika u financijskoj podršci koju dobivaju natjecatelji iz sportsko- plesnih velesila kao što su Rusija, Rumunjska, Ukrajina, Italija i drugi, u odnosu na naše mogućnosti koje se svode uglavnom na podršku roditelja, te malog broja pokrovitelja i sponzora.
Naš par se plasirao ispred parova iz susjednih zemalja, Slovenije, Mađarske i Srbije, što je također potvrda vrlo dobrog i sustavnog rada u SPK Varaždin.
Ispred Tihane i Jurice, dvostrukih prvaka Republike Hrvatske (u standardnim i latinsko- američkim plesovima), sada predstoje dugi mjeseci treniranja, priprema i nastupa na velikim međunarodnim turnirima, kako bi se što bolje pripremili za državno prvenstvo u kombinaciji 10 plesova u listopadu, s ciljem da postanu prvaci RH i u toj kategoriji, te time izbore nastup na za svjetskom prvenstvu u kombinaciji 10 plesova početkom prosinca ove godine. Pravo da predstavljaju Hrvatsku na svjetskom prvenstvu u standardnim plesovima 20.12.2014. u Rigi, kao državni prvaci u standardnim plesovima, već su izborili.

 

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje