Povežite se s nama

Život i društvo

Tijekom ljetnog odmora učenika provodi se projekt „2. ljetni sportski višeboj”

Objavljeno:

- dana

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, uz potporu Grada Varaždina, tijekom ljetnog odmora učenika organizira i provodi projekt „2. ljetni sportski višeboj“.

Cilj je učenicama i učenicima od 3. do 6. razreda osnovnih škola s područja grada i prigradskih naselja Varaždina ponuditi aktivno provođenje ljetnog odmora.

Sportske su aktivnosti u potpunosti besplatne za učenike, a provodit će se od 17. lipnja do 3. srpnja 2019. godine na vanjskim i unutarnjim terenima Sportske dvorane „Varaždin“ u Graberju te u Dravskoj park šumi i Kupalištu Drava Varaždin, radnim danom u vremenu od 9.00 do 12.00 sati (17.6., 18.6., 19.6., 21.6., 24.6., 26.6., 27.6., 1.7., 2.7.), a u srijedu, 3. srpnja, učenice i učenike koji će redovito prisustvovati sportskim aktivnostima očekuje jednodnevni izlet na more.

Pod stručnim vodstvom profesora kineziologije, učenice i učenici će usvajati motorička znanja rukometa, nogometa, odbojke, košarke, badmintona, boćanja, borilačkih sportova, sportova na vodi te se natjecati u tim sportovima. Sva oprema i rekviziti su osigurani, kao i voda te mini-obrok (voće, pecivo, energetska pločica).

Za učenice i učenike prigradskih naselja osiguran je autobusni prijevoz:

BUS 1: Zbelava u 8:15 – Donji Kućan u 8:20 – Gornji Kućan u 8:25 – Kućan Marof u 8:30 – Biškupec u 8:40 – dolazak u Graberje u 8:50;

BUS 2: Črnec Biškupečki u 8:10 – Poljana Biškupečka u 8:15 – Jalkovec u 8:20 – Gojanec u 8:30 – Hraščica u 8:40 – dolazak u Graberje u 8:50.

Po završetku aktivnosti, svakog dana u 12.00 sati, autobusi će razvoziti djecu na istim relacijama.

– Uključivanje učenika u projekt je na dobrovoljnoj osnovi, nije potrebno predznanje i uključiti se mogu svi. Cilj je druženje, kretanje, upoznavanje različitih sportova, boravak na zraku. Dosadašnja organizacija i provođenje i ljetnog i zimskog sportskog višeboja pokazala je velik interes učenika za aktivnim provođenje školskog odmora, upoznavanjem osnova pojedinih sportova, a neke učenike smo potaknuli i da nastave trenirati odabrane sportove u varaždinskim klubovima – izjavila je stručna suradnica Zajednice, Anica Sitar.

Dodatna uputa je da učenici trebaju sa sobom ponijeti sportsku obuću te biti u sportskoj odjeći (kratke hlačice, tajice, majica).

Učenice i učenici mogu se prijave putem maila: [email protected] ili na broj 099/209 2612, tako da se pošalje ime i prezime djeteta i koji razred pohađa.

Život i društvo

“Sestre u OB Varaždin i u trećem valu rade požrtvovno, jer su nam bolesnici na prvom mjestu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S obzirom na pandemiju i tešku situaciju s koronavirusom u Općoj bolnici Varaždin, kao i obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva, 12. svibnja, podršku djelatnicima bolnice došao je pružiti Mario Gazić, predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara.

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva čestitao je kolegicama i kolegama iz OB Varaždin njihov dan.

– Došao sam iskazati potporu kolegicama i kolegama u varaždinskoj Bolnici koji stvarno požrtvovno rade svoj posao na dobrobit naših građana. Ova pandemija pokazala je koliko su bitne medicinske sestre, a kolegice i kolege u Varaždinu i u Novom Marofu i Klenovniku stvarno su preuzeli veliki teret i podnijeli veliku žrtvu u ovoj borbi s pandemijom COVID-a – rekao je Gazić i podsjetio kako Varaždinska županija, koja je donedavno imala najveće brojke, još uvijek ima velik broj zaraženih i hospitaliziranih, te da takvu situaciju kolegice i kolege s velikom profesionalnošću nose na svojim leđima.

Međunarodni dan sestrinstva obilježava na dan rođenja osnivačice modernog sestrinstva Florence Nightingale 12. svibnja.

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo u OB Varaždin, Anica Sekovanić istaknula je kako će sestre u varaždinskoj Bolnici skromno obilježiti taj dan zbog aktualne situacije s koronavirusom kada su druženja ograničena.

SONY DSC

– Čitavo vrijeme borbe protiv COVID-a na ispomoć su nam dolazile i sestre iz drugih ustanova, iz Varaždinskih Toplica, Zagreba, Knina, Virovitice, Koprivnice, Siska, bolnice Magdalena kojima smo zahvalni na pomoći. Sestre u OB Varaždin i u trećem valu rade požrtvovno, imamo veliki broj i prekovremenih sati i neiskorištenih godišnjih odmora, jer su nam bolesnici na prvom mjestu. Varaždinske medicinske sestre su uz bolesnika 24 sata na dan, a najveća im je nagrada njihov osmijeh i ozdravljenje – rekla je Sekovanić.

Upozorila je kako nedostaje zdravstvenog kadra te zahvalila nezdravstvenom kadru koji je također dao velik doprinos u borbi protiv COVID-a.

Glavni tehničar službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, Ivan Tuk, složio se da će i ove godine obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva proći u znaku COVID infekcije.

U Službi za Plućne bolesti i TBC Klenovnik zbrinjavaju se pacijenti oboljeli od Covida-19 kao i ostali bolesnici oboljeli od kroničnih bolesti o kojima skrbi stotinjak medicinskih sestara i tehničara.

U Općoj bolnici Varaždin rade i druge djelatnosti, od palijativnog dijela bolnice, produženog liječenja, polikliničkog dijela, hemodijalize, unatoč koronavirusu, a najveći teret ove krize, nose medicinskih sestara i to rade vrlo uspješno.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ne zaboravite kišobran: očekuje nas nekoliko kišnih dana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U središnjoj će Hrvatskoj danas, 12. svibnja, biti promjenljivo oblačno s povremenom kišom, a lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, uglavnom u drugom dijelu dana.

Prema pisanju DHMZ-a, najviša temperatura zraka kretat će se između 18 i 20 °C.

Promjenljivo i nestabilno vrijeme nastavit će se i u danima koji su ispred nas.

Povremeno će biti kiše, lokalno moguće i pljuskova praćenih grmljavinom, no veseli podatak da neće biti hladno, dnevna temperatura će biti iznad 15 °C. Prema prvim prognozama, kiša će padati i u dane vikenda.

Sunčanije vrijeme bez kiše očekuje se tek u idućem tjednu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!