Povežite se s nama

Život i društvo

To se još nije dogodilo: na državno natjecanje iz matematike pozvano čak 26 učenika iz Varaždinske županije!

Objavljeno:

- dana

NEVJEROJATNO

Čak 26 učenika iz Varaždinske županije pozvano je na državno natjecanje iz matematike, što je najviše dosad!

Na popisu polaznika za državno je 11 osnovnoškolaca i 17 srednjoškolaca, polaznika Centra izvrsnosti iz matematike, među kojima je troje iz Međimurske županije, a na popisu za državno natjecanje iz matematike je i Emanuel Tukač (6. razred), koji nije polaznik Centra, ali ide na državno natjecanje.

– Zato posebna čestitka njemu i mentorici Mariji Dijačić – rekao je Branka Topić, voditelj Centra izvrsnosti iz matematike. 

Na državno natjecanje pozvano je ukupno 260 učenika.

– Ovo je najveći uspjeh i najbolji rezultat jer čak 26 učenika naše županije ide na Državno od 260 pozvanih što je 10%, a naša županija u pučanstvu Republike Hrvatske sudjeluje sa 4.5% – zadovoljan je Topić koji poručuje da ovo još nije kraj.

– Nismo još gotovi. Radimo do Državnog da bi tamo popravili lanjski rezultat! – poručio je Topić.

Pozvani na državno – osnovne škole

Barbara Kelava iz VI. OŠ Varaždin (mentori Vedrana Herman, Antonija Buhiniček, Tanja Debelec), Ema Kolmanić iz OŠ Novi Marof (mentor Davor Dukarić, Antonija Buhiniček, Tanja Debelec), Josip KOsec iz OŠ Trnovec (mentori Draženka Magić, Antonija Buhiniček, Tanja Debelec), Tara Fošnar iz I. OŠ Varaždin (mentori Snežana Huđek, Antonija Buhiniček, Tanja Debelec), Gabrijela Majcen i OŠ Novi Marof – PŠ Remetinec (mentori Martina Zita, Nevenka Bareta, Ivana Sukačić), Mislav Putarek iz VI. OŠ Varaždin (mentori Vedrana Herman, Nevenka Bareta, Ivana Sukačić, Ivona Kuharić iz OŠ Sveti Đurđ (Lidija Pokos, Nevio Cifrek, Nina Prašnjak), Filip Križanić iz OŠ A. i I. Kukuljevića Ivanec (Zlatko Čmigović, Nevio Cifrek, Nina Prašnjak), Vedran Cifrek iz OŠ Novi Marof (Nevio Cifrek, Branko Škiljan, Nina Prašnjak), Gašpar Haramija iz OŠ Ludbreg (mentori Gordana Novak, Branko Škiljan, Nina Prašnjak) i Nika Vrček iz VI. OŠ Varaždin (mentori Nina Prašnjak, Branko Škiljan).

Pozvani na državno – srednje škole

Andrea Križanić iz Prve gimnazije Varaždin (mentori Ana Grozdanić, Tamara Srnec), Nina Sokol iz Prve gimnazije Varaždin (mentori Ana Grozdanić, Tamara Srnec), Janko Vrček iz Prve gimnazije Varaždin (mentori Ana Grozdanić, Tamara Srnec), Ida Kolmanić iz Prve gimnazije Varaždin (mentori Ana Grozdanić, Tamara Srnec), Marko Srpak iz Prve gimnazije Varaždin (mentori Ana Grozdanić, Tamara Srnec), Martin Kocijan iz Gimnazije Čakovec (mentori Ljubica Blažinčić, Tamara Srnec), Mateja Vuradin iz Druge gimnazije Varaždin (mentori Natalija Buden, Tamara Srnec), Dario Hanžek iz Elektrostrojarske škole (mentori Miroslav Smuđ, Tamara Srnec), Marta Mihin iz Prve gimnazije Varaždin (mentori Stanko Divjak, Tatjana Plantak), Filip Vinković iz Gimnazije Čakovec (mentori Mirjana Hranilović, Tatjana Plantak), Ilija Srpak iz Prve gimnazije Varaždin (mentori Stanko Divjak, Ratko Višak), Aleksandra-Saša Božović iz Prve gimnazije Varaždin (mentori Stanko Divjak, Ratko Višak), Benyamin Taourirt iz Srednje škole Ivanec (mentori Marica Dolenec Jurinić, Ratko Višak), Adam Ban iz Prve gimnazije Varaždin (mentori Ana Grozdanić, Ratko Višak), Teodora Peček iz Srednje škole Ivanec (mentori Marica Dolenec Jurinić, Sandra Petric), Josip Kelava iz Prve gimnazije Varaždin (mentori Tajana Golub Mendaš, Ratko Višak) i Lukas Novak iz Gimnazije Čakovec (mentori Štefanija Požgaj, Ratko Višak).

 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

Život i društvo

Ovaj vikend na varaždinskom nebu pravi padobranski spektakl

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon gotovo tri godine varaždinski aerodrom će ovoga vikenda, 24. i 25. travnja, ponovo biti domaćin velike priredbe. Padobranski boogie u Varaždinu ugostit će padobrance iz cijele Hrvatske koji će na nebu iznad Varaždina prirediti atraktivni padobranski show.

Na ovoj padobranskoj priredbi, koju organiziraju Grad Varaždin, tvrtka Parkovi i Aeroklub Varaždin, nastupit će iskusni padobranci iz cijele Hrvatske, a organizatori će onima željnih adrenalina omogućiti i tandemske skokove padobranom s 4.000 metara visine.

Program padobranskog mitinga – Varaždin boogie 2021., počet će u subotu već u 9 sati skokovima padobranaca, koji će točno u podne na varaždinski aerodrom spustiti zastave Grada Varaždina, Parkova i Aerokluba Varaždin. Uz atraktivni padobranski šou na nebu iznad Varaždina, program će biti organiziran i na aerodromu gdje će posjetitelji moći razgledati padobransku opremu te se bolje upoznati s ovim atraktivnim sportom.

– Ovakve padobranske priredbe su uvijek atraktivne, stoga mi je posebno zadovoljstvo što na aerodromu ponovo imamo Varaždin boogie. Vjerujem da organizacijom ovoga padobranskog šoua počinjemo revitalizirati padobranstvo u našem gradu. Podsjećam da su varaždinski padobranci bili državni reprezentativci i državni rekorderi, a to je tradicija kakvom se može malotko pohvaliti – naglasio je Josip Novak, predsjednik Aerokluba Varaždin.

Ulaz na varaždinski aerodrom bit će besplatan, no organizatori napominju da svi posjetitelji moraju nositi zaštitne maske te se strogo pridržavati svih protuepidemijskih mjera.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Maruševec slavi svoj dan – mons. Mrzljak postao počasni građanin

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Maruševec 23. travnja slavi Dan općine, posvećen njihovom nebeskom zaštitniku svetom Jurju.

U četvrtak, 22. travnja, tim je povodom u znatno smanjenom obujmu u općinskoj zgradi je održana svečanosti povodom Dana Općine Maruševec te su uručene Nagrada za iznimna postignuća u proteklom razdoblju, plakete Općine Maruševec te Povelja počasnog građanina za izniman doprinos razvoju i napretku Općine Maruševec.

Marijan Fatiga, predsjednik Općinskog vijeća u posljednjem sazivu, na početku je pozdravio goste koji je istakao da bi u normalnim uvjetima proslava Dana općine bila bogata programom u kojem bi sudjelovale udruge s područja Općine Maruševec. Fatiga je spomenuo brojne ostvarene projekte u protekle četiri godine, ali i pohvalio rad vijećnika, koji su većinu odluka donijelo jednoglasno. Na kraju je čestitao dobitnicima nagrada te svim smještanima blagdan svetog Jurja.

– Bila mi je izuzetna čas biti na čelu Općine Maruševec i imati iza sebe ovakvo Vijeće. Napravili smo puno toga, a željeli još više. Ostvarili smo niz projekata. Prošli tjedan potpisali smo ugovor vrijedan 500.000 kuna za energetsku obnovu Društvenog doma u Druškovcu. Danas smo povodom Dana općine igrom slučaja dobili čestitku od Fonda za energetsku učinkovitost koji nam je odobrio projekat reciklažnog dvorišta vrijedan 3,9 milijuna kuna, od čega bespovratno 3,2 milijuna kuna. U protekle četiri godine pripremili smo projekte vrijedne 10 milijuna eura i vjerujem da će se oni ostvariti. Posebno sam ponosan što ćemo ponovno imati dobitnika Povelje počasnog građanina koji nam je kroz godine puno pomogao – rekao je načelnik Damir Šprem.

Streljački klub Metalac dobio je Plaketu Općine Maruševec u povodu 40. obljetnice postojanja, te za ostvarene rezultate i održavanje tradicije streljačkog sporta. Nagradu je preuzeo tajnik kluba Zdravko Kukec. Također, Plaketa Općine Maruševec za izniman doprinos u obrani domovine i stvaranju Republike Hrvatske, a povodom obilježavanja 30 godina od početka Domovinskog rata dodijeljena je Damiru Makovcu.

Nagrada za iznimna dostignuća u proteklom razdoblju, za predani rad i rezultate kao mentoru učenicima iz područja šaha i matematike dodijeljena je Mihaelu Vurušiću, učitelju „Gustav Krklec“ iz Maruševca.

Mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinskom u miru, primio je Povelja počasnog građanina Općine Maruševec za izniman doprinos razvoju i napretku Općine Maruševec. Mons. Mrzljak je u ime svih dobitnika zahvalio na nagrada i spomenuo važnost tradicije proslave svetog Jurja za maruševački kraj.

Nastavite čitati