Povežite se s nama

Međimurje

Tradicionalni susret osoba s tjelesnim invaliditetom u Puli

Objavljeno:

- dana

U POSJETI

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom iz Pule održalo je tradicionalni susret za osobe s invaliditetom, i to u subotu 08. srpnja 2017. godine, na gradskom kupalištu „Valkane“- prilagođeno za osobe s tjelesnim invaliditetom.

Program ovogodišnjeg susreta sadržavao je sportsko- rekreativni i zabavni dio. Sudionici su se natjecali u 5 natjecateljskih disciplina, i to u pikadu, visećoj kuglani, šahu, bacanju novčića u pehar, te kartanju briškula-trešete. Naši članovi sudjelovali su u tri natjecateljske discipline, i to u visećoj kuglani, pikadu i bacanju novčića u pehar, te je svatko od njih osvojio diplomu. Nakon sportsko- rekreativnog
djela svi su sudionici proveli ugodno popodne, „gustajući“ u istarskim gastronomskim specijalitetima, uživajući u moru i suncu.

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

Međimurje

FOTO Dani otvorenih vrata Umjetničke škole Miroslav Magdalenić u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec održala je u subotu, 27. svibnja Dane otvorenih vrata.

Sama manifestacije je održana u prijepodnevnim satima, gdje je škola predstavila svoje aktivnosti, a na Trgu Republike održan je koncert Puhačkog orkestra Umjetničke škole.

Nastavite čitati

Međimurje

Srebro i bronca za Mažoretkinje Male Subotice na Državnom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Juniorski sastav Mažoretkinja Male Subotice sudjelovao je na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Puntu na otoku Krku. U tri dana prvenstva djevojke su se natjecale s ukupno četiri koreografije i to u kategorijama štap, pompon i solo juniorke.

Ekipa u plavom je ove godine postigla najveći uspjeh do sada popevši se dva puta na postolje. U kategoriji juniorke pompon osvojile su 3. mjesto i brončanu medalju, a Ana Višnjić je u kategoriji juniorke solo osvojila izvrsno 2. mjesto i srebrnu medalju. U kategoriji juniorke štap cure su osvojile visoko 5. mjesto. Trenerica juniorki i voditeljica sekcije mažoretkinja koja djeluje u okviru KUU Zvon je Ivana Hajdinjak.

Ovo je bilo treće državno prvenstvo za Mažoretkinje Male Subotice, a sa svakog su se do sada vratile s medaljama oko vrata. Zahvaljujući svojim uspjesima i predanom radu tijekom pet godina djelovanja došle su u sam vrh mažoret plesa u Hrvatskoj, a dokaz toga je i broj članica Udruge koji kontinuirano raste. Mažoretkinje Male Subotice su tako postale pravi simbol i promotor Općine Mala Subotica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje