Povežite se s nama

Sport

Tri zlata i bronca za varaždinske gimnastičare

Objavljeno:

- dana

GIMNASTIKA

Vindijini gimnastičari na Prvenstvu Hrvatske održanom u Rijeci osvojiti su tri zlata, i jednu broncu.

 

 

U kategoriji kadeta, nastupili su Vito Nušak i Teo Bartolec , pripremljeni od trenera Luke Tuđana, te su na svom prvom državnom prvenstvu, potvrdili da su u samom vrhu , pa je tako u višeboju Vito Nušak odnio kući medalju brončanog sjaja , pokazavši ogroman potencijal i tehniku na svih šest sprava, dok je Teo Bartolec, osvojio šesto mjesto, što je ujedno ogroman uspjeh, uzevši u obzir da po godini rođenja, Teo pripada tek u kategoriju ispod kadeta, u mlađe kadete, što je garancija da će sljedeće godine zasigurno biti osvajač državne medalje.

 

Ekipa juniora, trenera Ivana Oskoruša, predvođena  Noom Matušin i Dorijan Kušter,  uspjeli su sa velikom bodovnom prednosti, pobijediti međimurske gimnastičare, te su postali državni prvaci.

Noa Matušin, se u pojedinačnom plasmanu, nadmoćnom pobjedom sa prednosti od 4 boda ispred drugo-plasiranog predstavnika čakovečkog kluba, okitio državnom titulom prvaka u višeboju.

 

U pojedinačnom plasmanu po spravama, u kategoriji mlađih juniora FIG-A programa, Mateo Žugec, pod vodstvom trenera Šanjek Emila, je po prvi puta odradio vježbu najjačeg sastava,vrijednosti polazišne ocjene 14.800, koju pripremamo za Europsko prvenstvo sljedeće godine,  te je sa 75% svojih mogućnosti, pobijedio bez ozbiljne konkurencije, budući da je skoro 3 boda razlika od drugo-plasiranog. Kada govorimo u kontekstu «bez ozbiljne konkurencije», ne mislimo na to da su u toj kategoriji natjecali loši gimnastičari, već se radi o sportašima koji dolaze iz vrhunskih uvjeta i najboljih klubova iz hrvatske, nego se radio o superiornosti Žugeca, koji je ozbiljan kandidat za finala na velikim prvenstvima , koja ga očekuju u daljnjoj karijeri, pa tako vjerujemo da ukoliko na ovaj način nastavi sa treniranjem, Varaždin može očekivati svog prvog finalistu na europskom prvenstvu, a u budućnosti i na svjetskom.

Budući da je već poznato,da grad Varaždin nema u strategiji sporta , naglasak na praćenje stvarnih vrhunskih sportaša, te da uvjeti u Varaždinu ne postoje za sportsku gimnastiku, pitamo se dali bi to mogli promjeniti sa medaljom sa europskog ili svjetskog prvenstva, te dali bi tada možda netko napokon pomogao varaždinskoj djeci, da im se stvore preduvjeti za vrhunske rezultate, kao i za rekreativno bavljenje ovog temeljnog sporta, za koji postoji velik interes, ali uvjeti ne dozvoljavaju napredak, u smislu broja članova, kao i na dugoročan trag koji gimnastika ostavlja na cjelokupan sport općenito, kao preduvjet za podizanje statusa svakog djeteta.

Na nama je da i dalje kvalitetno radimo, i vjerujemo, da će jednom svjest sponzora, kao i lokalne zajednice, prepoznat potencijal, koji je nebrojeno puta potvrđen, te da će Varaždin dobiti  minimalne uvjete u smislu gimnastičke dvorane, koja će služiti na dobrobiti društvene zajednice, te u konačnici dugoročno utjecati na cjelokupan morfološki status novih generacija , koje tek dolaze.

 

Izvor:
Foto:

Sport

3. NL Sjever: Trećeplasirani Varteks u derbiju kod Poleta u Sv. Martinu na Muri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ovo 22. kolo bit će rezervirano za derbije, a Varteks ulazi u ključnu fazu sezone.

Nekakva tiha želja rukovodstva kluba jest pokušati uloviti kvalifikacije za jedinstvenu 2. NL Sjever (treći rang natjecanja). Za to bi Bumbari trebali završiti na najmanje 3. mjestu i biti bolji od Pitomače, jer su se jedino Varteks i Pitomača prijavili za ligu više.

Ali niti to nije nešto s čim u klubu razbijaju glavu, prioritet je ove godine posložiti i pripremiti stadion, na kojem radovi traju, a Druga liga tek nakon toga.

Što se tiče sljedećeg protivnika, nema tajni da šef struke Bumbara izuzetno respektira Polet, kojeg je i gledao na utakmici u Pitomači prošlog tjedna.

Polet je prvak, zasluženo. Lider lige, a prevazišli su ovaj rang, po svemu – istaknuo je trener Zoran Vukelić, ali nije Varteks bez šansi. U dvije dosadašnje utakmice je Varteks bio prilično ravnopravan Poletu, kao skoro pa niti jedna ekipa u ligi.

– Sve što možemo očekivati, jedan klasični derbi, u kojem ćemo biti totalno rasterećeni. Priželjkujem da ćemo igrati na dobrom terenu, uz dobro suđenje i da će gledatelji uživati – ističe trener uoči subotnje utakmice u 17 sati.

Dodajmo da u 22. kolu Podravina dočekuje Koprivnicu.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinskim Vidrama dvije medalje u Sloveniji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U slovenskom Velenju u subotu, 20. travnja održano je Otvoreno regionalno natjecanje u paraplivanju. Sudjelovalo je oko 100 paraplivača iz Hrvatske, BiH i Slovenije.

Plivački klub Vidra predstavljalo je šestero plivača, od kojih su troje po prvi put nastupili u bitno težim disciplinama. Oryna Svorina nastupila je na 100 m slobodno, Borna Obradović na 100 m leđno, Franjo Krog na 25 m slobodno, Vedran Kos nastupio je na 50 m slobodno, Nikola Dodoš na 50 m leptir, a Brunela Hrženjak na 100 m prsno. Franjo Krog je stigao do 2. mjesta u svojoj kategoriji, dok je Brunela Hrženjak po prvi put startala s odskočne pozicije i isplivala 2. mjesto u svojoj kategoriji.

– Kao i uvijek, veliko hvala gospodinu Kokijeru na prijevozu i Zajednici spotskih udruga grada Varaždina na omogućenom kombiju. Iskusniji i vještiji, pripremamo se za iduće natjecanje u Zadru sredinom svibnja – ističu iz PK Vidra.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje