Povežite se s nama

Crna kronika

Trojica mladića su se drogirali amfetaminom u srednjoj školi u Varaždinu tijekom nastave

droga amfetamin PU međimurska1
Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici PU varaždinske proveli su kriminalističko istraživanje nad mladićima starim 16, 17 i 18 godina koji su u jednoj od srednjih škola u Varaždinu, za vrijeme nastave, konzumirali opojna sredstva – drogu amfetamin.

Prilikom zaticanja 18-godišnjak je policijskim službenicima dragovoljno predao pvc prozirnu vrećicu sa sadržajem bijele praškasto-gumenaste tvari nalik na drogu amfetamin mase 1,4 grama, jednu bijelu gumenastu tvar nalik na drogu amfetamin mase 6,7 grama, jednu digitalnu preciznu vagu i mobilni telefon, a što mu je oduzeto po policijskim službenicima, javila je PU varaždinska.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske također su u ponedjeljak, 11. prosinca, temeljem naredbe Općinskog suda u Varaždinu pretražili stan i druge prostorije kojima se koristi 16-godišnjak, koji im je prije pretrage dragovoljno predao jednu sasušenu grančicu zelene boje nalik na grančicu biljke indijske konoplje, prozirnu pvc vrečicu sa sadržajem sasušene zelene biljne materije nalik na drogu marihuanu ukupne mase 1,8 grama i jedan mobilni uređaj.

Istog dana policijski službenici Policijske uprave varaždinske su temeljem naredbe Općinskog suda u Varaždinu pretražili stan i druge prostorije kojima se koristi 17-godišnjak, koji im je prije pretrage dragovoljno predao pvc vrećicu u kojoj se nalazi bijela praškasta materija nalik na drogu amfetamin ukupne mase 0,5 grama i jedan mobilni uređaj.

Sva oduzeta materija bit će proslijeđena na vještačenje, a počinitelji će biti prekršajno procesuirani.

Crna kronika

Čengić zbog ubojstva u Vulariji osuđen na zatvorsku kaznu od 4 godine i 10 mjeseci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je optuženi Željko Čengić (65) proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela ubojstva u prekoračenju nužne obrane i teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz te osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i 10 mjeseci.

On je proglašen krivim da je 2. svibnja 2020. godine u mjestu Vularija, u cilju odbijanja izravno predstojećeg napada na Ratimira Benčića (67) i sebe, od Martina Pilića (27) koji je izlazio iz vozila s prepravljenim signalnim pištoljem, ispalio u njega najmanje šest hitaca iz malokalibarskog pištolja.

Pritom je s četiri hica pogodio Pilića u glavu i nanio mu teške ozljede od kojih je preminuo 23. svibnja 2020. godine, a jednim hicem nehotično pogodio Benčića u desnu nadlakticu i nanio mu teške ozljede.

– Državno odvjetništvo tereti optuženika da je počinio kazneno djelo ubojstva na štetu 28-godišnjaka jer smatra da nije postojao nikakav napad žrtve i da optuženik stoga nije bio u stanju nužne obrane te da je prvostupanjski sud pogrešno i neosnovano izmijenio optužnicu. U žalbi je predloženo da se pobijana presuda ukine i predmet vrati prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje – stoji na stranicama Državnog odvjetništva.

Nastavite čitati

Crna kronika

Poznat datum pokopa bratića koji su poginuli u Tuhovcu, a Grad V. Toplice proglašava Dan žalosti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

svijeća

U Tuhovcu su u četvrtak na četverociklu poginula dvojica muškaraca.

>> Tuhovec zavijen u crno: život su izgubili bratići Alen (33) i Goran (39) Mikulčić

Grad Varaždinske Toplice proglašava ponedjeljak, 15. travnja, Danom žalosti povodom tragičnog stradanja dvojice mladih sugrađana koji su nesretnim slučajem izgubili život u večernjim satima 11. travnja 2024. godine, javili su iz Grada.

Dan žalosti obilježava se obveznim isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na zgradi Grada Varaždinskih Toplica i na drugim javnim zgradama na području Grada Varaždinskih Toplica.

Ukop će biti dana 15. travnja 2024. (ponedjelja) u 14 sati na groblju Varaždinske Toplice, dok će se misa zadušnica održati nakon ukopa u crkvi sv. Martina u Varaždinskim Toplicama.

– Pozivaju se sve fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost te organizatori javnih programa i sadržaja da svoje poslovanje obavljaju primjereno Danu žalosti. Suosjećamo s obitelji tragično stradalih mladih sugrađana. Počivali u miru Božjem! – poručili su iz Grada Varaždinske Toplice.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje