Povežite se s nama

Crna kronika

Tučnjava u Gajevoj: 46-godišnjak policajca pokušao udariti u glavu, drugog gušio

Objavljeno:

- dana

POLICIJA

U vezi tučnjave koja se jučer oko 22 sata dogodila u Gajevoj ulici u Varaždinu očitovala se danas PU varaždinska.

U priopćenju koje su poslali navode kako su oko 21.45 sati u prostorije Policijske postaje Varaždin došli djelatnici Porezne uprave koji su prijavili da ih je istog dana oko 21.30 sati na štandu za prodaju peciva na Trgu bana Jelačića u Varaždinu vrijeđao i napao nepoznati muškarac.

Prvo ih vrijeđao, pa se smirio, a onda napao policajce

– Povodom navedene prijave, na mjesto događaj upućena su dvojica policijskih službenika Policijske postaje Varaždin poradi utvrđivanja identiteta vlasnika objekta i činjeničnog stanja vezanog uz dojavu djelatnika Porezne uprave. Dolaskom na mjesto događaja, oko 21.50 sati, policijski službenici zatekli su tada nepoznatog muškarca koji ih je upitao da li traže njega, a nakon što ga je jedan od policajaca zatražio na uvid osobnu iskaznicu radi provjere identiteta, muškarac je počeo vikati i vrijeđati ih raznim pogrdnim riječima, te odbio dati osobnu iskaznicu na uvid – navode u PU varaždinskoj.

Prema priopćenju iz policije, policijski službenici su ga upozorili da se smiri i da pođe s njima u Policijsku postaju radi utvrđivanja identiteta i svih činjenica.

Muškarac se opirao, pa su sva trojica pala na tlo, gdje je napadač počeo gušiti policijskog službenika

– Muškarac je potom prestao s vikom i vrijeđanjem, te zamolio policijske službenike da mu omoguće da stavi kolica za prijevoz tereta u svoj kombi, a nakon što je isto učinio, krenuo je s policijskim službenicima u smjeru Gajeve ulice. Nakon što su prošli nekoliko metara, navedeni je u jednom trenutku u hodu, pokušao glavom udariti glavu jednog od policijskih službenika koji se uspio izmaknuti te ga je udario u šilt službene kape. Drugi policijski službenik koji se kretao iza njih, u cilju sprječavanja daljnjeg napada, uporabio je nad istim sredstva prisile tjelesnu snagu, u čemu mu je pomagao drugi policijski službenik, a kako je muškarac pružao aktivni otpor, te se otimao želeći se osloboditi iz zahvata, sva trojica su pala na tlo, gdje je isti rukom počeo gušiti drugog policijskog službenika, a nakon što su se pridigli s tla, desnim koljenom u međunožje udario policajca kojeg je prethodno pokušao udariti u glavu. Nakon što je položen na tlo, isti se i dalje nije želio smiriti, pružajući cijelo vrijeme aktivni otpor, nekontrolirano mašući rukama i odbacujući se nogama od tla i grizući, policijski je službenik primijenio sprej sa nadražujućom tvari i poprskao ga po licu – navode u PU varaždinskoj.

Prema priopćenju napadnuti policijski službenici zatražili su pomoć drugih policajaca, a kako je osoba i dalje pružala aktivni otpor, u pomoć policajcima priskočio je nepoznati građanin koji je policijskim službenicima pomogao zadržati muškarca na tlu.

U pomoć je priskočio nepoznati građanin koji je policajcima pomogao zadržati muškarca na tlu . Potom su mu stavljene lisice

– Muškarcu su nakon toga stavljena sredstva za vezivanje na obje ruke s leđa. Po navedenom, isti je priveden u Policijsku postaju Varaždin gdje je utvrđeno da se radi o 46-godišnjaku iz Varaždina. Liječnica ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, koja je pozvana u Policijsku postaju Varaždin, konstatirala je da je isti zadobio kontuziju ramena i glave. S obzirom da se žalio na bolove desnog ramena, prevezen je u Opću bolnicu Varaždin, gdje je konstatirano da nema nikakvih prijeloma. Jedan od policijskih službenika prilikom postupanja zadobio je ozljedu u vidu hematoma na desnom koljenu i crvenilo lijevog koljena, dok je drugi policijski službenik zadobio površinske ozljede koljena. Navedene su ozljede također sanirane po ekipi Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije – izvjestili su iz PU varaždinske.

Po završenom kriminalističkom istraživanju 46-godišnjak je pušten iz Policijske postaje, no protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/RT

Crna kronika

Zaustavili ga u Novom Marofu s 0,82 promila, a on je tvrdio da je popio dvije pivice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan je proglašen krivim i osuđen jer je pijan upravljao automobilom nešto prije ponoći, piše Danica.

Prema pravomoćnoj presudi sve se dogodilo lani u svibnju u 23.40 sati u Novom Marofu. Ivan (53) upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0,82 promila, što je utvrđeno alkometrom.

On je priznao prekršaj, ali ponudio i objašnjenje kako je do toga došlo.

– Bio sam u ugostiteljskom objektu Arsenal Ivezić, tamo sam popio dvije male pive od 0,33 deci. Kako se nisam osjećao nesposobnim za vožnju, krenuo sam kući, ali me zaustavila policija. Žao mi je za počinjeni prekršaj. Vozačku imam preko 20 godina, dosad nisam bio počinitelj prekršaja u prometu, pa molim da mi se ne izriče zabrana koju traži policija jer dnevno zbog posla vozim preko 160 kilometara. A imam i troje male djece – molio je Ivan.

Sutkinja ga je kaznila sa 300 eura i 26 eura prekršajnih troškova. Jednomjesečnu zabranu vožnje nije dobio.

Izvor: Danica.hr

Nastavite čitati

Crna kronika

Mladić (23) jurio prema Varaždinu i izazvao prometnu nesreću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Cerju Nebojse u četvrtak, 25. travnja oko 16.45 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Mladić u dobi od 23 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Ivanca u smjeru Varaždina. Zbog neprilagođene brzine gustoći prometa, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je upravljao 19-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 19-godišnji vozač te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje