Povežite se s nama

U fokusu

U Areni predstavljeni kandidati HNS-a za lokalne izbore u Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

LOKALNI IZBORI

U Areni Varaždin jučer je HNS Varaždinske županije predstavio svoje kandidate i kandidatkinje za župana, gradonačelnike i načelnike. Uz to, održala se skupština HNS-a Varaždinske županije, kao i skupština Sjeverozapadno-hrvatskog regionalnog saveza.

U Areni Varaždin okupilo se preko 800 članova HNS-a, izvijestili su iz te stranke.

Predrag Štromar, župan, zamjenik predsjednika HNS-a i predsjednik HNS-a Varaždinske županije rekao je kako očekuje pobjedu u prvom krugu i većinu vijećnika u Skupštini Varaždinske županije. 

– Moji konkurenti trebaju kritizirati ako se nešto nije napravilo ili se loše napravilo, ali trebaju onda dati i svoja rješenja i reći što će se napraviti i na koji način, s programom kako to postići. I tada će biti bolje našim građanima – ustvrdio je.

Predstavljeni su HNS-ovi kandidati i kandidatkinje, a to su: Alen Sajko u Bednji, Josip Vincek u Donjoj Voći, Mladen Blaško u Klenovniku, Damir Šprem u Maruševcu, Josip Jambriško u Petrijancu i Petra Pokec u Ludbregu, a po novi mandat idu Igor Kos u Beretincu, Zoran Hegedić u Brezničkom Humu, Mirko Korotaj u Cestici, Milorad Batinić u Ivancu, Marijan Škvarić u Lepoglavi, Marijan Horvat u Martijancu, Božidar Novoselec u Sračincu, Josip Jany u Svetom Đurđu, Zvonko Šamec u Trnovcu Bartolovečkom, Goranka Štefanić u Varaždinskim Toplicama te Zvonko Hlebar u Velikom Bukovcu, a u Gornjem Knegincu HNS će podržati nezavisnog Milivoja Težačkog.

 

Izvor:
Foto: HNS

U fokusu

FOTO Mraz uništio kulture i na području Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pad temperature proteklih nekoliko dana opet je pogodio poljoprivrednike.

Naime, tijekom 21. i 22. travnja na nekim je mjestima temperatura otišla u minus, a povrće i voće oštetio je mraz.

– Šteta od mraza je 100 % i to drugu godinu zaredom. U ponedjeljak, 22. travnja, ujutro u voćnjaku je bilo – 3 stupnja – rekao nam je proizvođač jabuka, krušaka i šljiva te vinogradar Josip Žmegač iz Donje Voće.

Ove fotografije su s njegovog imanja u Donjoj Voći, ali kako saznajemo štete od mraza je bilo na području susjednih općina kao i diljem Hrvatske.

Nastavite čitati

U fokusu

Državni revizori utvrdili hrpu nepravilnosti u poslovanju Međimurske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Revizori su u Međimurskoj županiji utvrdili poduži popis onoga što je napravljeno krivo, a Matija Posavec, u službenom očitovanju kaže da je dio nepravilnosti u međuvremenu već ispravljen.

Sada je objavljeno i službeno izvješće Ureda državne revizije u kojem mu se nalaže što sve mora promijeniti u poslovanju županije. Zbog utvrđenih nepravilnosti Međimurska županija je za 2022. dobila uvjetno mišljenje, piše n1info.hr.

Među ostalim, revizori su otkrili da u poslovnim knjigama Međimurske županije rashodi u iznosu od 2.837.430 kuna odnosno nešto više od 378 tisuća eura nisu evidentirani na propisanim računima Računskog plana. Osim toga, pogrešno su iskazani i u financijskim izvještajima.

Također, tijekom 2022. Međimurska županija naručila je razne usluge od tvrtki u svom vlasništvu. Računi su im plaćeni, no revizori su utvrdili da za gotovo 1,6 milijuna kuna odnosno oko 212 tisuća eura nije bilo priloženih specifikacija.

Otkriveni su i ozbiljni propusti u ugovoru o financiranju Županijske bolnice. U pitanju je ugovor za sufinanciranje dijela troškova projekta “Rekonstrukcija i opremanje bolnice za potrebe dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije”. Županija je, prema revizorskom izvješću, u prijašnjim razdobljima Županijskoj bolnici doznačila 8.343.804 kuna odnosno oko 1,1 milijun eura, a od 2021. prestala je plaćati preuzetu obvezu sufinanciranja. Krajem 2022. ostao je dug od 6,4 milijuna kuna odnosno oko 855 tisuća eura, ali on nije evidentiran u poslovnim knjigama niti je iskazan u financijskim izvještajima. Županijska bolnica je iz vlastitih sredstava podmirila ovaj iznos, umjesto Međimurske županije.

Više čitajte OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje