Povežite se s nama

U fokusu

U Areni predstavljeni kandidati HNS-a za lokalne izbore u Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

LOKALNI IZBORI

U Areni Varaždin jučer je HNS Varaždinske županije predstavio svoje kandidate i kandidatkinje za župana, gradonačelnike i načelnike. Uz to, održala se skupština HNS-a Varaždinske županije, kao i skupština Sjeverozapadno-hrvatskog regionalnog saveza.

U Areni Varaždin okupilo se preko 800 članova HNS-a, izvijestili su iz te stranke.

Predrag Štromar, župan, zamjenik predsjednika HNS-a i predsjednik HNS-a Varaždinske županije rekao je kako očekuje pobjedu u prvom krugu i većinu vijećnika u Skupštini Varaždinske županije. 

– Moji konkurenti trebaju kritizirati ako se nešto nije napravilo ili se loše napravilo, ali trebaju onda dati i svoja rješenja i reći što će se napraviti i na koji način, s programom kako to postići. I tada će biti bolje našim građanima – ustvrdio je.

Predstavljeni su HNS-ovi kandidati i kandidatkinje, a to su: Alen Sajko u Bednji, Josip Vincek u Donjoj Voći, Mladen Blaško u Klenovniku, Damir Šprem u Maruševcu, Josip Jambriško u Petrijancu i Petra Pokec u Ludbregu, a po novi mandat idu Igor Kos u Beretincu, Zoran Hegedić u Brezničkom Humu, Mirko Korotaj u Cestici, Milorad Batinić u Ivancu, Marijan Škvarić u Lepoglavi, Marijan Horvat u Martijancu, Božidar Novoselec u Sračincu, Josip Jany u Svetom Đurđu, Zvonko Šamec u Trnovcu Bartolovečkom, Goranka Štefanić u Varaždinskim Toplicama te Zvonko Hlebar u Velikom Bukovcu, a u Gornjem Knegincu HNS će podržati nezavisnog Milivoja Težačkog.

 

Izvor:
Foto: HNS

U fokusu

Sjednica Gradskog vijeća trajala 10 sati, bilo je tu prozivki i uvreda, ali je ipak prihvaćen rebalans

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas je održana još jedna maratonska sjednica Gradskog vijeća, trajala je 10 sati, a među ostalim, nakon burne rasprave prihvaćen je rebalans proračuna. Opet nije izostajalo prozivki, pa i neprimjerenih komentara, a sve se svodilo na sukob bivše i sadašnje vlasti.

Na to su upozorili nezavisni Davor Patafta i SDP-ov Lovro Lukavečki.

– Vjerujem da je i građanima teško ovo pratiti i ponovo apeliram da se ovdje bavimo bitnim stvarima, a ne onim što je bilo – rekao je Patafta.

Na to se nadovezao Lukavečki koji je zaključio da se zbog ovakvih rasprava kojima se ne vidi kraja i svode se na prozivke mladi ne žele baviti politikom.

Spomenimo da su rebalansom osigurana sredstva za pomoćnike u nastavi, financiranje besplatnih obroka za školarce, ali i pomoć u pokrivanju režijskih troškova građanima koji se griju na kotlovnicu. Osigurana su i dodatna sredstva za gradske ustanove, Zajednicu sportskih udruga, ali i za sortirnicu na Motičnjaku. Upravo zbog sortirnice sukobili su se bivši gradonačelnik Čehok i predstavnici aktualne vlasti.

Čehok je, naime, tvrdio da je elaborat falsificiran te smatra da tamo se ne nalazi građevinski otpad već poglavito komunalni otpad.

– Ovo se dogodilo jer su projekt radili Čistoća 2014. godine, ali nije valjao i 2020. godine se taj projekt radio iznova. Taj projekt nije dobio građevinsku dozvolu 2014. godine već 2020. godine za vrijeme vašeg mandata. Napravili ste geomehanička istraživanja samo ispod sortirnice, a ne i ispod rampe, vage te ispod pristupne ceste gdje su pronašli otpad. Svi ti sudionici u građenju imaju svoj krimen – odgovorio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Dijelove županije zahvatila tuča, opet stradao bukovečki kraj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Oko 15 sati u dijelovima Varaždinske županije pala je tuča. Čitatelji nam javljaju da je ponovno stradao bukovečki kraj gdje  je pala tuča veličine lješnjaka.

– Padalo je nekoliko minuta, na sreću nije bilo kao prošli put kad nije bilo kuće ili automobila koji nije bio oštećen – kažu nam mještani bukovečkog kraja.

Konačna šteta će se utvrditi naknadno.

Tuča veličine teniskih loptica potpuno uništila nasade u Velikom Bukovcu, razbijeni su staklenici i prozori automobila!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje