Povežite se s nama

Crna kronika

U blizini Ludbrega na istočnoj strani Bednje pronađena zolja

Objavljeno:

- dana

Ručni raketni bacač

Na istočnoj strani rijeke Bednje kod mjesta Sigetec Ludbreški u subotu, 21. listopada na predjelu zvnom Štuk pronađen je ručni bacač raketa tzv. zolja.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici Protueksplozijske zaštite Policijske uprave varaždinske koji su na mjestu pronalaska uništili pronađenu zolju kontroliranom eksplozijom.

– Skrećemo pozornost građanima da je i dalje u tijeku akcija „Manje oružja manje tragedija“ u kojoj građani bez straha od sankcija mogu policijskim službenicima slobodno predati oružje i eksplozivna sredstva koje nedozvoljeno posjeduju. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak. Nemojte pronađeno oružje ili eksplozivno sredstvo u kući ili nekom drugom privatnom posjedu, isto odbaciti u potok, rijeku, šikaru, livadu i slično mjesto, već pozovite policiju koja će adekvatno i sigurno isto izuzeti i uništiti, bez sankcija i mogućih ozljeđivanja! – ističu iz PU varaždinske i apeliraju na sve koji takva sredstva posjeduju da ih zbog sigurnosnih razloga ne donose sami, već dojave na broj 192 ili najbližoj policijskoj postaji, kako bi stručno osposobljeni policijski službenici u civilnom vozilu mogli isto preuzeti i sigurnosno zbrinuti.

Izvor:
Foto: PU varaždinska

Crna kronika

U Velikom Bukovcu iz kuće ukrao zračnu pušku, ručne satove, brijači aparat i ruter

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

krađa, provala, provalnik,policija, ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaprimili su prijavu muškarca starosti 47 godina o krađi, javila je PU varaždinska.

Prijavio je da je nepoznati počinitelj od 3. do 10. kolovoza provalio u kuću u Velikom Bukovcu iz koje je otuđio zračnu pušku, nekoliko ručnih satova, brijači aparat i bežični ruter.

Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

FOTO Sudar automobila na istom raskrižju na kojem je prije tri tjedna smrtno stradao Varaždinac

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Ivan Agnezović

Na jugoistočnoj obilaznici grada Varaždina u četvrtak, 11. kolovoza, oko 11.30 sati došlo je do prometne nesreće.

Riječ je o raskrižju jugoistočne obilaznice s Cehovskom ulicom na kojem je prije tri tjedna stradao 24-godišnjak. On se tada automobilom zaletio u semafor i na mjestu je preminuo.

Srećom, ovaj put posljedice nisu bile fatalne. Sudarila su se dva automobila i jedna osoba je zatražila liječničku pomoć.

Više detalja znat će se nakon očevida.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje