Povežite se s nama

Crna kronika

U blizini Ludbrega na istočnoj strani Bednje pronađena zolja

Objavljeno:

- dana

Ručni raketni bacač

Na istočnoj strani rijeke Bednje kod mjesta Sigetec Ludbreški u subotu, 21. listopada na predjelu zvnom Štuk pronađen je ručni bacač raketa tzv. zolja.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici Protueksplozijske zaštite Policijske uprave varaždinske koji su na mjestu pronalaska uništili pronađenu zolju kontroliranom eksplozijom.

– Skrećemo pozornost građanima da je i dalje u tijeku akcija „Manje oružja manje tragedija“ u kojoj građani bez straha od sankcija mogu policijskim službenicima slobodno predati oružje i eksplozivna sredstva koje nedozvoljeno posjeduju. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak. Nemojte pronađeno oružje ili eksplozivno sredstvo u kući ili nekom drugom privatnom posjedu, isto odbaciti u potok, rijeku, šikaru, livadu i slično mjesto, već pozovite policiju koja će adekvatno i sigurno isto izuzeti i uništiti, bez sankcija i mogućih ozljeđivanja! – ističu iz PU varaždinske i apeliraju na sve koji takva sredstva posjeduju da ih zbog sigurnosnih razloga ne donose sami, već dojave na broj 192 ili najbližoj policijskoj postaji, kako bi stručno osposobljeni policijski službenici u civilnom vozilu mogli isto preuzeti i sigurnosno zbrinuti.

Izvor:
Foto: PU varaždinska

Crna kronika

Nakon slijetanja s ceste i višestrukoga prevrtanja automobila ozlijeđena jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Kako doznajemo, malo nakon 17 sati danas došlo je do prometne nesreće između Nedelišća i Gornjega Hrašćana.

– Osobno je vozilo sletjelo izvan kolnika i više se puta prevrnulo. Policija je na terenu utvrđivala sve okolnosti koje su dovele do nesreće – kažu u PU međimurskoj.

U skladu s prvim neslužbenim informacijama, ozlijeđena je jedna osoba.

Nastavite čitati

Crna kronika

Vozač (38) ponavljao prometne prekršaje pa završio u zatvoru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Jučer, 4. ožujka, trideset minuta nakon ponoći na lokalnoj prometnici između Držimurca i Piškorovca policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, u nadzoru cestovnog prometa zaustavili su neregistriranu i neosiguranu Škodu Favorit, kojom je upravljao 38-godišnjak.

Alkotestiranjem vozača utvrđeno je kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,32 promila. Daljnjim provjerama utvrđeno je kako je 38-godišnjak upravljao Škodom bez položenog vozačkog ispita te za vrijeme izrečene zabrane pošto je u roku od dvije godine prikupio 12 negativnih prekršajnih bodova.

Budući da je 38-godišnjak višestruki ponavljač prometnih prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola te bez položenog vozačkog ispita, policijski službenici privremeno su oduzeli Škodu Favorit, koja je vučnom službom prevezena u sjedište Policijske uprave međimurske u Čakovcu. Ujedno, 38-godišnjak je uhićen i priveden u policijsku postaju.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, 38-godišnji vozač kaznit će se izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 20.000 kuna, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u ukupnom trajanju od pet mjeseci.

Ujedno, 38-godišnjak uz optužni prijedlog zbog ponavljanja prekršaja upravljanja motornim vozilima bez položenog vozačkog ispita (Zakon o sigurnosti prometa na cestama), doveden je dežurnom sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Čakovcu. Nakon saslušanja sudac je prihvatio prijedlog policije i okrivljeniku odredio zadržavanje te je potom sproveden u Zatvor u Varaždinu.

Nastavite čitati