Povežite se s nama

Život i društvo

“U Caritasovoj pučkoj kuhinji u Varaždinu dobije se topli obrok, ali i ljubav i zajedništvo”

Objavljeno:

- dana

Juha, pohani oslić, grah salata, kruh i kutijica kolača našli su se na današnji Badnjak na tanjurima korisnika pučke kuhinje Caritasa u Varaždinu.

Uoči Božića tradicionalno su podjeli obroka pomogli mons. Josip Mrzljak, gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok i župan Radimir Čačić.

Inače, svakog dana naši sugrađani kojima je potrebna pomoć tamo dobiju kuhani obrok.

– Nastojima onima koji nemaju, ili imaju malo manje, osigurati lijepi Božić. Dobit će kvalitetnu hranu, da mogu blagdan Božića doživjeti u obiteljskom ozračju. Pokušavamo postići da se ljudi u našem Caritasovom domu osjećaju kao u jednoj obitelji, da osjete tu ljubav, to je nama važno. Želimo ostvariti ljubav i zajedništvo – rekao je mons. Mrzljak.

Gradonačelnik je istaknuo da će Varaždin nastaviti pomagati.

– Danas smo na simboličan način ovdje. Grad Varaždin cijelu godinu surađuje s Caritasom i kada je riječ o pučkoj kuhinji i kada se radi o ostalim njihovim aktivnostima. Naša je razvojna agencija besplatno napravila i aplicirala za europski fond projekt kojim smo dobili dva milijuna kuna za prehranu gotovo tristotinjak naših sugrađana. Ovakva su mjesta nepopularna, ali potrebna – kazao je Čehok.

Župan Čačić dodao je da pomoći nikada nije dovoljno i da treba uvijek napraviti najviše moguće te je Caritas ove godine dobio 80 000 kuna od Županije.

Život i društvo

Varaždin: promet ponovno dvosmjeran dijelom Ulice Josipa Kozarca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na zahtjev stanara tog dijela grada, proteklih je dana nanovo prometno reguliran dio Ulice Josipa Kozarca, od Zagrebačke ulice do Dječjeg vrtića Varaždin, objekt Kozarčeva, kojim je posljednjih godinu dana bilo dozvoljeno prometovati samo u jednom smjeru.

Vijest je danas javio Grad Varaždin.

Novim rješenjem osigurana je bolja protočnost prometa te građani koji parkiraju vozila na parkiralištu i u podzemnoj garaži iza VTC-a sada mogu izlaziti s prostora parkirališta na Ulicu Josipa Kozarca u oba smjera. Uz suglasnost PU varaždinske, izmijenjen je elaborat te se građanima, stanarima Zagrebačke ulice i korisnicima parkirališta omogućilo brže i efikasnije prometno rješenje.

– Važno je da vodimo konstruktivan dijalog s našim građanima, odgovaramo na njihove prijedloge i u komunikaciji s njima dolazimo do zadovoljavajućih rješenja. Ipak je na kraju najvažnije da prometno rješenje pozitivno utječe na kvalitetu njihova života, a ne da im otežava svakodnevno kretanje – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Načelnik Sračinca: Imamo najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema nedavno provedenom popisu stanovništva u Općini Sračinec živi 4715 stanovnika, objavila je Općina Sračinec na svojoj internetskoj stranici.

U mjestu Sračinec živi 3831, a u mjestu Svibovec Podravski 884.

Prema prethodnom popisu iz 2011. godine Općina je imala ukupno 4842 stanovnika, 3897 u Sračincu i 945 u Svibovcu Podravskom.

Dakle, prema ovim podacima broj stanovnika općine pao je za 2,6 %, pad broja stanovnika u mjestu Sračinec je 1,7 %, a u mjestu Svibovec Podravski 6,4 %.

– Naravno da nisam zadovoljan s rezultatima popisa stanovništva u Hrvatskoj i našoj županiji. No, malo sam manje nezadovoljan popisom u našoj Općini Sračinec. Imamo naime najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Varaždinskoj županiji, od 2,6 %. Vjerujem da ćemo doseljenjem u kuće i stanove koji se upravo dovršavaju, vrlo brzo imati broj stanovnika jednak onom iz 2011. godine – komentirao je popis načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje