Povežite se s nama

Međimurje

U centru Murskog Središća napravit će se funkcionalna gradska lučica s vezovima i mala skela

Objavljeno:

- dana

U utorak, 19. ožujka, održan je u Murskom Središću sastanak između predstavnika grada, gradonačelnika Dražena Srpaka te stručnih službi s jedne strane i predstavnika Ministarstva mora, prometa infrastrukture Republike Hrvatske te Lučke uprave Osijek s druge strane.

Tema sastanka bila je izgradnja male skele oko 150 metara uzvodno od lučice, skele koja bi na drugu obalu Mure prevozila pješake i bicikliste.

Time bi se na drugoj obali zapravo dobila nova šetnica kroz prirodu, koja bi s navedenom skelom i postojećom Skelom Fusek tvorila krug i bio bi olakšan odlazak do Napolitanki. Također, sama lučica bi se pretvorila u funkcionalnu gradsku lučicu s vezovima za čamce, čime bi sama šetnica dobila novu ulogu i sadržaj. Sam postupak će potrajati, no odlučeno je da se pokreće.

Također, ovom se prilikom obišla postojeća skela Fusek koja se upravo obnavlja sredstvima Ministarstva, kao i lokacija skele u Križovcu, gdje je Ministarstvo osiguralo sredstva za novu skelu.

Krov s graničnog prijelaza

Također, prije otprilike godinu dana gradonačelnik Srpak je započeo razgovore u Ministarstvu financija za micanje objekata i krovne konstrukcije s graničnog prijelaza u centru grada. Netom prije grad je dobio odobreni projekt rekonstrukcije Sokolskog doma koji se trenutno završava, a postojeći objekt i krovna konstrukcija smetali su tim radovima, a ujedno i zatvarali pogled i vizuru prema centru grada. Uz to tu se još od ulaska u EU nisu vršile nikakve kontrole niti se tko koristio tim objektima.

Pa je stoga Ministarstvo financija prihvatilo ideju micanja. Početkom ove godine to je i završeno, a grad je poslao zamolbu Ministarstvu da se demontirana krovna konstrukcija donira Gradu Mursko Središće, što je 19. ožujka pisanom odukom i realizirano. Radi se o izuzetno vrijednoj donaciji od 576.062,64 eura.

Uz to grad je prošle godine prijavio projekt izgradnje natkrivene tržnice u EU fond Interreg a u slučaju da to ne bude odobreno postoji rješenje natkrivanja tržnice s postojećom darovanom krovnom konstrukcijom. Ako bi projekt bio odobren pronaći će se najbolje rješenje gdje da se ta krovna konstrukcija može na najkorisniji način upotrijebiti.

Međimurje

Grad Mursko Središće kupio kuću kraj crkve, a uredit će se rođendaonica i poslovni prostori

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće u pravilu u centru grada kad se pokaže prilika kupuje zemljište i nekretnine, jer tako može najkvalitetnije upravljati s prostorom koji se nalazi u centru grada.

Tako je nedavno otkupljena kuća kraj crkve gdje su kroz cijelu mjesnu povijest bile trgovine mješovitom robom, cipelama…

Kuća je kupljena na temelju procjene sudskog vještaka za iznos 43.200 eura, a obzirom da objekt nije za rušenje, već se neko vrijeme razmišljalo o namjeni tog prostora. Obzirom što u gradu nema organizirani prostor u kojem najmlađi mogu proslaviti rođendane ili slične događaje gradonačelnik Dražen Srpak će na iduću sjednicu Gradskog vijeća uputiti prijedlog da se u donjem dijelu objekta uredi rođendaonica spojena s dvorištem u kojem bi bilo smješteno dječje igralište, a uz to dvorište je u potpunosti ograđeno te će tako djeca biti potpuno sigurna.

U gornjem dijelu objekta pak će se urediti tri poslovna prostora/ureda, a plan je da se i rođendaonica i ti uredi daju u najam.

Zgradu treba obnoviti i samom obnovom privesti je željenoj svrsi za što će se pokušati naći sredstva putem EU fondova ili pak državnog proračuna, a sam centar grada dobit će još jedan novi sadržaj te u potpunosti obnovljenu zgradu.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Podturen od 30. svibnja do 2. lipnja slavi Dane općine uz bogati program

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Podturen od 30. svibnja do 2. lipnja slavi Dane općine.

U nastavku donisimo cijeli program, a svi su pozvani da se pridruže:

30.05.2024.

7:00 – 13:00 OPĆINSKI RIBIČKI KUP – RIBNJAK NOVAKOVEC (organizator Srd Ostriž Novakovec)
10:00 TIJELOVSKA MISA S PROCESIJOM – PODTUREN
16:00 SVEČANA SJEDNICA OV OPĆINE PODTUREN – DOM PODTUREN

31.05.2024.

18:00 PREDSTAVA ZA NAJMLAĐE (ALI I ONE KOJI SE TAKO OSJEĆAJU) – MAĐIONIČAR Magic Leon – DRUŠTVENI DOM PODTUREN (BESPLATAN ULAZ)

01.06.2024.

12:00 – 17:00 – 1. TURENSKI KOTLIĆ – (NOGOMETNO IGRALIŠTE PODTUREN – organizacija NK PODTUREN), PRIJAVE MJEŠTANA – UDRUGA na sljedećem linku: https://forms.gle/ozc8XXL3H2LRJ4fr8 (ZABAVA UZ GRUPU ATOMI)

OD 14:00 – SPORTSKE IGRE I DRUŽENJE UDRUGA i MJEŠTANA – organizacija UDRUGA UMIROVLJENIKA

02.06.2024.
OD 15:00 – KU(KU)RUZIJADA (tradicija kukuruza kroz kulinarsko natjecanje) – DRUŠTVENI DOM SIVICA (organizacija Udruga žena Sivica)

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje