Povežite se s nama

Život i društvo

U DVD Beretinec stiglo novije navalno vozilo vrijedno preko 120 tisuća eura

Objavljeno:

- dana

U znaku poboljšanja i modernizacije vatrogasne službe, u DVD Beretinec u petak je stiglo novije navalno vatrogasno vozilo vrijedno 120.875,00 eura s PDV-om.

Radi se o iznimno vrijednoj i korisnoj vatrogasnoj opremi, a dio sredstava za vozilo osigurala je i Općina Beretinec, i to u iznosu od 33 tisuće eura.

Zadovoljstvo navalnim vozilom istaknuo je načelnik Općine Beretinec, Nikola Žganec, koji je rekao kako je novo vozilo rezultat kontinuiranog uspješnog, kvalitetnog i racionalnog djelovanja DVD-a Beretinec.

– Ovo je vrlo bitno ulaganje u podizanje sigurnosti svih naših mještana i njihove imovine, a naše vatrogaskinje i vatrogasci su zaslužili adekvatno i sigurno navalno vozilo jer kvalitetna vozila i oprema preduvjet su uspješne i efikasne protupožarne zaštite. Općina Beretinec osigurala je dio sredstava za vozilo i moram napomenuti kako Općina uvijek daje punu podršku i suradnju svim članicama i članovima, kako DVD-a Beretinec, tako i ostalih udruga – poručio je načelnik Žganec.

Život i društvo

Sutra će policija nadzirati pješake i bicikliste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu 26. lipnja 2024. godine 8 do 16 sati, sve policijske postaje provodit će operativnu akciju „Nadzor pješaka, vozača bicikla i osobnih prijevoznih sredstava“.

Akcijom će rukovoditi Služba za javni red i sigurnost, a provodi se u svrhu smanjivanja rizika, odnosno suzbijanja prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i najtežih stradavanja u prometu te povećanja stanja sigurnosti na cestama Policijske uprave međimurske.

Akcija se provodi u svrhu smanjivanja rizika, odnosno suzbijanja prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i najtežih stradavanja u prometu te povećanja stanja sigurnosti na cestama.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Novi Marof poziva građane da prijave štete od tuče

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak donio je dana 20.6.2024. godine Odluku o proglašenju prirodne nepogode – tuča, za područja Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum, koja je prouzročila velike materijalne štete na poljoprivredi, komunalnoj infrastrukturi i prometu dana 16.6.2024. godine.

Gradsko povjerenstvo za procjenu štete od prirodnih nepogoda zaprimat će prijave šteta od oštećenika (s područja Grada Novog Marofa) sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda i Pravilniku o registru šteta od prirodnih nepogoda, nakon čega su dužni prvu i konačnu procijenjenu štetu prijaviti županijskom povjerenstvu putem Registra štete.

Šteta se prijavljuje na Obrascu PN, putem e-maila: [email protected], poštom na adresu Grad Novi Marof, Trg hrvatske državnosti 1, Novi Marof, ili osobno u nadležnom odjelu Grada Novog Marofa, 1. kat, soba br. 7, zaključno do 14. srpnja 2024. godine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje