Povežite se s nama

Crna kronika

U hotelskoj sobi u Ludbregu policija kod 34-godišnjaka pronašla razne droge

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske su temeljem naloga suca Istrage Županijskog suda u Varaždinu pretražili hotelsku sobu u ulici Alojzija Stepinca u Ludbregu, a koju koristi kao gost muškarac starosti 34 godine.

Prije početka pretrage on im je dragovoljno izručio policijskih službenicima šest prozirnih pvc smotuljaka ispunjenih bijelom praškastom materijom nalik na kemijsku drogu Amfetamin u ukupnom iznosu od 222.2 grama, žutu pvc posudu sa žutom praškastom materijom nalik na kemijsku drogu MDMA težine 24.1 gram, pvc smotuljak sa zelenom biljnom materijom nalik na drogu marihuanu težine 2.5 grama i posudu sa zelenom materijom nalik na drogu marihuanu težine 55.1 gram.

Pretragom je pronađeno i 99 komada tableta „Normabel od 10 mg, jedna digitalna vaga, četiri mobilna telefona i jedna tablet sa karticama različitih mobilnih operatera, te jedan ruksak crne boje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 34-godišnjak je jučer, 23. siječnja uz kaznenu prijavu za kaznena djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i Omogućavanje trošenja droga predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Crna kronika

FOTO Auto kod Ludbrega završio na krovu u dvorištu, a istjecao je i plin

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: DVD Ludbreg

U Selniku kod Ludbrega u četvrtak, 2. veljače, u jutarnjim satima došlo je do prometne nesreće.

Naime, vozilo je s ceste izletjelo u dvorište i okrenulo se na krov. Pritom je automobil oštetio plinske instalacije, pa je istjecao plin.

– Vršimo osiguranje mjesta nesreće, pozivamo djelatnike Termoplina zbog isključenja plinovodne mreže te sanaciju vozila i cijevi iz koje curio plin – ističu iz DVD-a Ludbreg.

Nastavite čitati

Crna kronika

Mladić iz Kuršanca ukrao kombi, a potom novčanik Varaždincu koju mu je dao 10 kuna za hranu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

novčanik novac krađa
FOTO: ilustracija

Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Varaždinu 24-godišnjak iz Kuršanca kriv je zbog nekoliko krađa te osuđen na godinu i deset mjeseci zatvora.

On je prvo krajem srpnja 2019. godine u Optujskoj ulici u Varaždinu u Trgovačkom društvu Velpro otuđio PET ambalažu. Preskočio je ogradu i iz vanjskog prostora ograđenog dvorišta uzeo te zadržao za sebe otkupnu PET ambalažu, i to 50 komada vreća sa po 50 komada PVC ambalaže, ukupne vrijednosti 1250 kuna.

Nešto kasnije, s 1. na 2. rujna sjeo je u kombi jedne varaždinske tvrtke, stavio ga u pogon, no nije daleko došao. Udario je u lanac ograde parkirališta u Cankarevoj , a potom i drvena vrata garaže u vlasništvu Ureda državne uprave Varaždinske županije.

Kasnije je 3. rujna presreo jednog Varaždinca i tražio ga da mu da 10 ili 20 kuna, jer je gladan. Ovaj mu je dao 10 kuna, a 24-godišnjak mu je potom iz džepa uzeo novčanik s 2840 kuna.

U svojoj obrani 24-godišnjak je u cijelosti naveo da se smatra krivim i da se kaje se zbog počinjenih djela.

– Želi čim prije izdržati kaznu za ista djela te se nakon toga zaposliti i na taj način privređivati za život. Ne mislim se više dovoditi u slične situacije. Nema nikakvih primanja i u teškoj sam financijskoj situaciji te molim da me se oslobodi plaćanja troškova ovog kaznenog postupka. – istaknuo je na sudu 24-godišnjak koji je istaknuo da je inače živio s majkom i ocem, ali mu je majka također u međuvremenu završila u Kaznionici u Požegi.

Budući da je već ranije osuđivan, Općinski sud ga je osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od godinu dana i 10 mjeseci.

Presuda je nepravomoćna i na nju se 24-godišnjak može žaliti.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje