Povežite se s nama

Život i društvo

U Lepoglavi 9. studenoga preventivna radionica o raku dojke

Objavljeno:

- dana

Savjet za zdravlje Varaždinske županije u suradnji sa stručnjacima iz područja Javnog zdravstva, obiteljske medicine i radiologije organizira 9. studenoga u Lepoglavi radionicu na kojoj će se govoriti o prevenciji, programu ranog otkrivanja i liječenju raka dojke.

Radionica će biti održana u Domu kulture s početkom u 18 sati, a na njoj će govoriti:

  • dr. Irena Stipešević Rakamarić, koordinatorica za Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke za Varaždinsku županiju: Determinante neodazivanja žena u mamografski probir i njegova organizacija u RH i Varaždinskoj županiji
  • dr. Sandra Banek, spec. radiolog, subspec. UZV: Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke/ smjernice i pojašnjenja čestih nedoumica pacijentica
  • dr. Ivana Cujzek, spec. radiolog: Vrste tumora dojke i smjernice liječenja
  • dr. Zvonimir Bendeković, spec.obiteljske medicine: “Napipala sam čvor u dojci, što sad?”

Na radionicu su pozvane sve žene da bi se educirale o bolesti za koju postoji velika mogućnost izlječenja ako se otkrije u ranom stadiju. Stoga je izuzetno važno educirati se, poručuju organizatori radionice koji su za sudionice radionice pripremili edukacijske materijale i poklone. Održavanje radionice u Lepoglavi podupiru Varaždinska županija i Grad Lepoglava.

Život i društvo

I Trnovec Bartolovečki u društvu onih s najbržim internetom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Trnovec Bartolovečki i tvrtka Infrastruktura Ludbreg sklopile su Ugovor o izvođenju radova na nastavku izgradnje optičke mreže, odnosno stvaranju preduvjete za povezivanje naselja. Ugovor je uime Općine Trnovec Bartolovečki potpisala načelnica Verica Vitković, a uime tvrtke iz Ludbrega direktor Stanislav Magić.

Vrijednost radova iznosi 31.056,25 eura s PDV-om, a izvođač radova se obvezao da će ih završiti u roku od šezdeset dana. Radovi će biti izvedeni u skladu s Idejnim projektom – za izgradnju građevine SVK priključak – poveznica Trnovec-Bartolovec i Šemovec-Zamlaka koji je izradila tvrtka Infrastruktura Ludbreg. Izgradnjom poveznice Trnovec-Bartolovec i Šemovec-Zamlaka stvaraju se preduvjeti da u skorije vrijeme krene izgradnja optičke mreže u ostalim naseljima Općine.

Na potpisivanju Ugovora o izvođenju radova na izgradnji optičke mreže – povezivanje naselja, načelnica Općine Verica Vitković istaknula je kako je zadovoljna što se stvaraju preduvjeti kako bi svi stanovnici na području Općine Trnovec Bartolovečki ubuduće imali brži internet.

– Na temelju sklopljenog ugovora s izvođačem radova održan je i pripremni sastanak zajedno s izvođačem i nadzornim inženjerom, tako da je dobivena suglasnost Hrvatskih cesta za prokop duž dionice DC2 i radovi mogu početi. Rok za izvođenje je 60 dana i očekujem da će kroz naredni period izvođač to i izvršiti, što je preduvjet da se spoje ostala naselja s optičkom mrežom u Trnovcu. Nakon toga čekamo još da Elektra zamijeni drvene stupove u naselju Bartolovec duž prometnice DC2, kako bi kablovi mogli biti provučeni kroz betonske stupove – rekla je načelnica Vitković.

Dodala je da će, kada se izgradi optička mreža u potpunosti, sva naselja imati mogućnost priključenja na optiku, a Općina će sufinancirati stopostotni iznos priključka.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ivana Banfić dolazi u Donju Voću, a povod je sportski

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: AK Varaždin

Špilja Vindija Trail ove godine postaje Špilja Vindija Trail & Dance, objavila je Turistička zajednica područja Sjever Zagorja.

U subotu, 29. lipnja Donja Voća postaje epicentar trčanja, čagice i totalnog ludila. U 18 sati posjetitelje čeka najzabavnija utrka po zagorskim bregima, a nakon toga od 20 sati najluđa zabava na dancepartyju uz DJ- i nezaboravan koncert Ivane Banfić. Ulaz je slobodan.

I to nije sve, između utrke i koncerta, u 19:30 sati sve koji dođu učekuju prve Wannabe neandrtalske sportske igre u kojima sa svojom ekipom možeš odmjeriti snage u neandertalskim sportovima, a za najbolje su osigurane i nagrade za pamćenje.

Tigrasti, zebrasti i šareni outfiti te šuškave trenirke su obavezne, a prijave trkača su na stotinka.hr. Start i cilj utrke su kod NK Vindija Donja Voća, a tamo će biti postavljena i pozornica.

Utrka je organizorana u suradnji s Atletskim klubom Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje