Povežite se s nama

Crna kronika

U Ludbregu smrću prijetila partnerici svojeg bivšeg supruga pa će u zatvor na pet mjeseci

Objavljeno:

- dana

Županijski sud u Slavonskom Brodu usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu zbog kazne i preinačio presudu kojom je Općinski sud u Varaždinu osudio 51-godišnjakinju zbog počinjenog kaznenog djela prijetnje.

On je proglašena krivom jer je u rujnu 2021. godine u Ludbregu zaprijetila smrću izvanbračnoj supruzi svojeg bivšeg supruga i osuđena uvjetnom osudom s utvrđenom kaznom zatvora u trajanju od osam mjeseci i rokom kušnje od pet godina.

Županijski sud u Slavonskom Brodu je preinačio prvostupanjsku presudu na način da je okrivljenici izrekao bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci prihvativši argumente iz žalbe da jedino kazna zatvora može biti primjerena kazna za okrivljenicu u odnosu na koju su utvrđene okolnosti za izricanje takve kazne. 

Crna kronika

Policija je u Paki uhitila vozača (44) te mu oduzela auto, a prijeti mu 5390 eura kazne i do 120 dana zatvora

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U četvrtak, 22. veljače, oko 23.40 sati u Paki, policijski službenici Policijske postaje Novi Marof zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 44-godišnjak.

On je vozilom upravljao iako mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova, također je odbio alkotestiranje, a pokazivao je vidne znakove alkoholiziranosti, a vozilu kojim je upravljao istekao rok valjanosti prometne dozvole.

S obzirom da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i doveden u Policijsku postaju Novi Marof te će biti doveden sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu. Također je od istog privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

– Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje ukupne novčane kazne u iznosu do 5390 eura ili kazne zatvora do 120 dana te zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije do 12 mjeseci. Po pravomoćnosti odluke o prekršaju odrediti će mu se i novih 6 negativnih prekršajnih bodova – objavila je PU varaždinska.

Nastavite čitati

Crna kronika

Tek joj je 19 godina, a već je nožem napala i ozlijedila drugu ženu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jučer, 22. veljače, oko 11 sati u Murskom Središću, u obiteljskoj kući u Ulici Sitnice, zbog prijašnjih nesuglasica 19-godišnjakinja napala je 22-godišnjakinju te joj pritom nožem nanijela nekoliko ubodnih rana i porezotina, javila je PU međimurska.

Pregledom u Županijskoj bolnici Čakovec utvrđeno je kako je 22-godišnjakinja u događaju lakše ozlijeđena.

Protiv osumnjičene 19-godišnjakinje zbog počinjenja kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje