Povežite se s nama

Crna kronika

U Ludbregu ženu udarao protvanom po glavi i trljao joj komade suhog kruha po licu

nasilje, bijes, policija,

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv 52-godišnjaka iz Ludbrega kojeg se tereti za počinjenje kaznenih djela nasilja u obitelji i prijetnji, piše Podravski.

On je u razdoblju od sredine 2022. do 21. svibnja prošle godine u stanu u kojem je živio zajedno sa suprugom počinio navedena kaznena djela. Svjestan da svojim ponašanjem omalovažava i vrijeđa ženino dostojanstvo, učestalo je u alkoholiziranom stanju započinjao svađe sa suprugom. Obično bi joj, stoji u optužnici, predbacivao činjenice iz njezine prošlosti i njezinu prijašnju vezu. U više od pedeset navrata ju je fizički napadao i to tako što ju je udarao rukama po rebrima, licu i glavi, čupao za kosu, a sve iz razloga što žena na njega nije htjela prenijeti dio vlasništva nad stanom u kojem žive.

Tako ju je neutvrđenog dana u travnju prošle godine protvanom ili limom u kojem se sušio kruh najmanje dvadeset puta udario po glavi te joj je komade suhog kruha utrljao u lice, nanijevši joj ogrebotine po licu. Situacija je dodatno eskalirala kada mu je ona 21. svibnja prošle godine dala do znanja da će se rastati od njega. Tek je to posebno razljutilo 52-godišnjaka koji joj je rekao da će sebi učiniti nešto nažao. Govorio je da će gurnuti prste u utičnicu, da će se objesiti i slično, a svojim je ponašanjem kod žene stvarao osjećaj krivnje. Takvim ponašanjem je, stoji u optužnici, 52-godišnjak kod supruge izazvao osjećaj poniženosti te ustrašenost za vlastiti život i sigurnost zbog čega je istog dana napustila svoj stan i sklonila se kod majke. Osim toga, 52-godišnjaka se tereti i za prijetnje koje je 19. svibnja počinio u stanu u kojem je živio zajedno sa suprugom. U nakani da je ustraši, tog joj se dana zgrozio riječima da ako njezin brat dođe u stan će joj posjeći noge tako da će ostati invalid. Te su riječi kod supruge izazvale osjećaj straha, a optužnicom je sudu predložena i presuda.

Izvor: Podravski

Crna kronika

Muškarac (56) koji je pred Novu godinu bacio bombu na partnericu i ozlijedio ju zaradio optužnicu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. ožujka 2024., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 56 godina zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja ubojstva iz Kaznenog zakona i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz istog zakona.

>> Pijan bacio bombu u dvorištu obiteljske kuće i pokušao ubiti izvanbračnu suprugu

– Okrivljenog 56-godišnjaka optužnicom se tereti da je 29. prosinca 2023., na dvorištu obiteljske kuće u mjestu Sveti Križ, u kojoj je živio s 53-godišnjakinjom, u alkoholiziranom stanju aktivirao ručnu bombu koju je neovlašteno posjedovao i bacio ju na stepenište ispred ulaza u kuću gdje je tada bila 53-godišnjakinja pa je bomba eksplodirala i ozlijedila ju. Okrivljenog 56-godišnjaka tereti se i da je neovlašteno posjedovao još jednu ručnu bombu – objavio je DORH.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetništva i produljilo mu istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Čengić zbog ubojstva u Vulariji osuđen na zatvorsku kaznu od 4 godine i 10 mjeseci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je optuženi Željko Čengić (65) proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela ubojstva u prekoračenju nužne obrane i teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz te osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i 10 mjeseci.

On je proglašen krivim da je 2. svibnja 2020. godine u mjestu Vularija, u cilju odbijanja izravno predstojećeg napada na Ratimira Benčića (67) i sebe, od Martina Pilića (27) koji je izlazio iz vozila s prepravljenim signalnim pištoljem, ispalio u njega najmanje šest hitaca iz malokalibarskog pištolja.

Pritom je s četiri hica pogodio Pilića u glavu i nanio mu teške ozljede od kojih je preminuo 23. svibnja 2020. godine, a jednim hicem nehotično pogodio Benčića u desnu nadlakticu i nanio mu teške ozljede.

– Državno odvjetništvo tereti optuženika da je počinio kazneno djelo ubojstva na štetu 28-godišnjaka jer smatra da nije postojao nikakav napad žrtve i da optuženik stoga nije bio u stanju nužne obrane te da je prvostupanjski sud pogrešno i neosnovano izmijenio optužnicu. U žalbi je predloženo da se pobijana presuda ukine i predmet vrati prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje – stoji na stranicama Državnog odvjetništva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje