Povežite se s nama

Ostali sportovi

U nove prostore s puno entuzijazma

Objavljeno:

- dana

GK VINDIJA U BIVŠEM VOJNIČKOM RESTORANU

Gimnastički klub Vindija nakon nekoliko godina pisanja zamolbi uspio je dobiti na korištenje zgradu restorana u vojarni u Optujskoj ulici, koja ima više od 400 četvornih metara iskoristivog prostora.

 

Uspjeh

Emil Šanjek, trener i jedan od aktivnih pokretača događanja u klubu, prvi se uključio zajedno s mladim gimnastičarima u čićenje zgrade. – Ugovor je potpisan između kluba i Grada Varaždina na pet godina s tim da smo se obvezali ne tražiti nikakva dodatna sredstva za uređenje prostora. Mi smo se sami organizirali i uz pomoć članova i prijatelja kluba, sponzora i donatora, i krenuli u uređenje prostora jer smo se obvezali da ćemo samostalno urediti ovaj prostor i staviti ga u funkciju – rekao je Šanjek. Iako se lako može vidjeti da je u tu zgradu ugrađen kvalitetan materijal, prostor je potpuno devastiran, od vremenskih nepogoda do lopova. Iz najveće prostorije su nedavno izvađeni radijatori, uzduž jednog zida, a vojska je prilikom odlaska također devastirala dio prostora. – Nedostaje nam dio projektne dokumentacije na temelju koje ćemo zatražiti građevinsku dozvolu, ali uporabna navodno nije sporna jer je objekt građen prije 1968. godine. Moramo na kraju napraviti i prenamjenu prostora jer je ovo bio restoran – podsjeća Šanjek na specifične probleme vezane uz vraćene vojne objekte. Inače, prostor unutar vojarne je u vrlo lošem stanju i svako davanje na korištenje dijela prostora omogućuje da se prostor očuva, ali i unaprijedi i uredi. Dio hangara koriste neki gospodarski subjekti i gradske ustanove, ali puno je još prostora koji bi sportske i druge ustanove mogle urediti, koristiti i održavati. Sadašnje stanje sigurno ne koristi nikome jer građevine propadaju, korov i nemar čine svoje, a “noćnim gostima” se otvara prostor za dodatno devastiranje i uništavanje i malo onoga što je ostalo.

– U zgradu restorana ušli smo 1. kolovoza i taj će datum sigurno ostati zapisan u povijesti kluba. Odmah smo napravili osnovno čišćenje prostora i napravili raspored gdje će biti koja gimnastička sprava. Na svakom koraku smo se uvjerili da je objekt kvalitetno građen, s odličnom izolacijom tako da je u ove vruće dane unutra sasvim ugodno. Bio nam je problem što su električne instalacije bile uništene, ali nam je uskočio prijatelj kluba i struju stavio u funkciju. Vode nemamo jer su sve cijevi uokolo popucale tijekom vremena, ali se nadamo i da ćemo to riješiti. Sustav grijanja nedostaje, ali su radijatori na jednoj strani objekta još uvijek na svome mjestu. Nadamo se da ćemo za tjedan dana ući u objekt sa spravama i početi s treninzima u novom prostoru. U maloj dvorani na katu u Graberju je trenutno oko 40 stupnjeva Celzijevih i teško je gledati trening, a kamoli vježbati, dok je ovdje mnogo ugodnije već sada, s tim da smo isprobali ventilacijski sustav koji još uvijek odlično funkcionira – dodao je Šanjek.

Poticaj

Tijekom posljednjih nekoliko godina još je nekoliko klubova bilo zainteresirano za prostor unutar vojarne, ali očito nisu bili dovoljno uporni u svojim nastojanjima da do tog prostora i dođu. Gimnastičari su bili ustrajni i napokon su na korak do ostvarenja da imaju svoj gimnastički dom u kojem će napraviti i klupske prostorije, zatim nekoliko soba za ekipe i reprezentacije koje će ovdje moći dolaziti na pripreme. Planovi su veliki, a iz kluba poručuju kako zahvaljuju aktualnom varaždinskom gradonačelniku i članovima njegovog tima koji su ih saslušali i shvatili potrebe kluba koji svojim rezultatima, iz godine u godinu, najavljuje da će Varaždin postati jako gimnastičko središte regije.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje