Povežite se s nama

Život i društvo

U Novom Marofu obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Objavljeno:

- dana

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja kod križa u Novom Marofu u četvrtak, 4. kolovoza, položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen svim poginulim i nestalim braniteljima.

Na tradicionalnom obilježavanju ovog važnog datuma u hrvatskoj povijesti, u nazočnosti hrvatskih branitelja, članova udruga veterana i dragovoljaca Domovinskog rata i 104. brigade, predstavnika policije i crkvene vlasti te gradskih vijećnika gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač podsjetio je da je na današnji dan počela jedna od najvećih operacija oslobađanja Hrvatske kojom je oslobođena petina državnog teritorija.

– Pokazalo se jedinstvo hrvatske vojske i politike, pokazalo se da možemo ne samo osloboditi svoju državu nego da možemo uspostaviti jedinstvu upravu na čitavom svom teritoriju. Velika akcija, velika vojna pobjeda koja je u otprilike 60 sati oslobodila jednu petinu hrvatske države. Danas se prisjećamo svih onih koji su sudjelovali, pripadnika Hrvatske vojske, MUP-a, pripadnika rezervnog sastava, a pogotovo se prisjećamo svih onih koji su poginuli u tim akcijama, ali i svih onih koji su dali svoj život na oltar Domovine od početka rata pa do ’95. godine – rekao je gradonačelnik Jenkač podsjetivši pritom i na ulogu prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franju Tuđmana.

Naglasio je da je važno obilježavati ovakve datume, sjećati se povijesti i mladima prenositi istinu tog vremena.

Život i društvo

Đuro Vađunec je na Veliku Gospu nestao iz Sesveta Ludbreških

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: NENO

Iz Policijske uprave varaždinske potvrdili su nam da je nestao Đuro Vađunec.

Vađunec (68) nestao je 15. kolovoza kada se udaljio se s adrese boravišta u Sesvetama Ludbreškim u nepoznato.

Navodi se da je muškarac teže pokretan.

U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: [email protected]

Nastavite čitati

Život i društvo

Odbojkaški turnir na pijesku u Čalincu privukao 18 ekipa iz dvije županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Već tradicionalno, u povodu blagdana Velike Gospe i svetog Roka na igralištu Gmajna u Čalincu održan je odbojkaški turnir na pijesku.

Da se radi o jednom od najinteresantnijih turnira u godini, potvrdili su i organizatori, Udruga za sport i rekreaciju Gmajna, na čije se 16. izdanje u jutarnjim satima prijavilo 18 odbojkaških ekipa s područja Varaždinske i Međimurske županije.

Osim odbojkaša, turnir je okupio i velik broj posjetitelja iz susjednih općina i gradova, koji su uz sportsko natjecanje i napuhanac za najmlađe, mogli sudjelovati i na Memorijalnom turniru u belotu “Boris Šumiga Kic”, a na koji se prijavilo 22 para. Nakon odigranih partija, prvo mjesto osvojili su par Kapla iz Općine Vinica, drugo mjesto par Žlibar – Cerjan, a treće Stolnik – Martinčević.

Sve odbojkaške utakmice pružile su zanimljive i napete borbe za svaki poen pa je tako finalna utakmica odigrana u večernjim satima. Pokrovitelj 16. odbojkaškog turnira Gmajna – Čalinec i ove je godine bila Općina Maruševec koja je ove godine uz pomoć članova Udruge Gmajna rekonstruirala odbojkaško igralište, pa su najzanimljivije utakmice uz brojne posjetitelje pratili i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša s općinskim vijećnicima.

Prvo mjesto u odbojci na pijesku osvojila je ekipa DŠR Lančić-Knapić, koja je bila bolja od domaće ekipe, Gmajne 1. U utakmici za treće mjesto, ekipa Gmajna 2 ostvarila je bolji rezultat od trnovečke Kopakabane.

Najboljom igračicom turnira proglašena je Tara Ribić kojoj je predsjednik Udruge Gmajna Miroslav Možanić uručio nagradu, dok je pehare i novčane nagrade najboljim ekipama predao načelnik Mario Klapša.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje