Povežite se s nama

Život i društvo

U Novom Marofu utrka u štiklama i besplatan koncert Hladnog piva!

Objavljeno:

- dana

PROSLAVA DANA GRADA OD 12. DO 14. LIPNJA

Utrka u štiklama i koncert Hladnog piva, samo su dva od niza događanja kojima će biti proslavljeni Dani Grada Novog Marofa.

Vrhunac proslave koju organizira TZ Novog Marofa bit će od petka 12. lipnja do nedjelje 14. lipnja.

Na prostoru ispred Kulturnog centra Ivan Rabuzin u petak u 18 sati će početi Klapska večer uz ponudu ribe i vina, a u 20.30 sati bit će organizirano gledanje utakmice između Hrvatske i Italije na otvorenom. Večer će završiti nastupom DJ-a KNeža u Staroj školi.

U subotu događanja  počinju već od 10 sati, kada će na Obrtničkom trgu početi priprema jela od divljači, a posjetitelji će moći degustirati vina.

U 18 sati u Zagorskoj ulici počinje zanimljiva utrkama u štiklama nazvana “Štiklom po gradu”, a navečer poslastica.

Na parkiralištu Doma zdravlja u 21.30 sati počet će koncert Hladnog piva uz besplatan ulaz!

Nedjelja: djeca, obrtnici i smotra folklora

I nedjelja će biti “bogata”: u 10 sati će početi Dječji festival “Volim svoj grad”, a u isto vrijeme će na Obrtičkom trgu biti održano predstavljanje proizvoda i usluga obrtnika s područja Novog Marofa.

Nedjeljno poslijepodne je rezervirano za kulturno-umjetnička društva. U 16.30 sati počinje mimohod KUD-ova, a u 17 sati će u Kulturnom centru Ivan Rabuzin biti održana Županijska smotra folklora.

Posjetitelje tijekom tri dana očekuje i niz popratnih događanja. Djeca će moći uživati u luna parku, kao i dječjem kutku s likovnim radionicama.

Starije goste očekuje zabavni program u organizaciji ugostitelja, caffe barova INN, Daj-dam i Cavallo, gdje će se za zabavu brinuti Prvi april (ex Acoustic), DJ Drazz i Gloria band.

Izvor:
Foto: wikipedia

Život i društvo

Odličan Halloween party u subotu u Cestici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Udruga mladih Hiperaktivni Cestica/Facebook

Udruga mladih Hiperaktivni Cestica u subotu, 30. listopada, organizira Halloween Party 2021, a početak je u 20 sati.

– Došlo je ono doba godine kada se u jednom napuštenom atomskom skloništu okupljaju najstrašnije nemani Cestice i šire. Vještice, vukodlaci, duhovi, vampiri, klaunovi.. Svi oni bude se na nabrijavajuće ritmove DJ VOLTAIR-a, DJ INPAX-a i DJ LITL POKET-a. Nemoj propustiti priliku na cijelonoćnu zabavu uz naše DJ-eve, koji će osigurati ludu i nezaboravnu atmosferu – poziv je iz udruge.

Najbolje maske bit će nagrađene.

Ipak, ulazak u sklonište bit će moguć samo s COVID potvrdom.

Nastavite čitati

Život i društvo

Verica Vitković: “U Trnovcu radimo puno, a ispred nas još su brojni projekti i planovi”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što je preuzela vlast u Općini Trnovec Bartolovečki, načelnica Verica Vitković ne staje s projektima i planovima.

Dosad su već donesene odluke koje se odnose na najmlađe – odluka o financiranju zapošljavanja na neodređeno za pet učiteljica u produženom boravku za djecu od 1. do 4. razreda u OŠ Trnovec i OŠ Šemovec. Realizirani su i dodatni programi za djecu predškolskog uzrasta, kao što su učenje stranog jezika, organizacija stručnog rada pomoćnika za djecu s teškoćama u razvoju i predškolski program za djecu koja dosad nisu polazila vrtić. Već ovog tjedna bit će objavljen natječaj za stipendiranje studenata s područja Općine.

Radovi

Radi se i u Zamlaki i Žabniku, za čija su nogometna igrališta naručene mreže za golove te zaštitne mreže. U Šemovcu traju radovi na uređenju prostorija koje koristi Agro udruga, a radi se na uređenju sanitarnog čvora, uredskog prostora i kuhinje te prostora za održavanje sastanaka i edukacija članova Udruge. Za Šemovec počinje i javna nabava za adaptaciju i uređenje grobne kuće. U Štefancu se izvode radovi na Društvenom domu, a odnose se na osposobljavanje sanitarnih čvorova. U Zamlaki je u tijeku sanacija odvodnje oborinskih voda na dijelu Novakovečke ulice.

Rebalansom je predložila i osposobljavanje nekoliko novih dječjih igrališta u naseljima na području Općine

Također, trenutno je u fokusu rada i prometna infrastruktura. Sanacija oštećenih cesta u cijeloj Općini očekuje se već prije zime, a u tijeku su dogovori s Hrvatskim cestama i PU varaždinskom za povećanje sigurnosti na D2: postavljanje dvaju kućišta za kamere te svjetlosnih signala na svim pješačkim prijelazima. Ovih dana počinju radovi na postavljanju ležećih policajaca u Žabniku. Za sanaciju dviju cesta, Kralja Tomislava i Ruđera Boškovića u Trnovcu, objavljena je javna nabava. Pripremljen je natječaj za izgradnju nove ceste na relaciji Dravska – Zeleni put.

Vrlo važan projekt je i sanacija 76 kilometara poljskih putova koji su zatečeni u iznimno lošem stanju.

U fokusu su i poljski putovi

Optika

Na posljednjem Općinskom vijeću načelnica Verica Vitković predložila je da svi priključci na optičku mrežu budu besplatni, te su zatražena pisma namjere od investitora za izgradnju optičke mreže. Rebalansom proračuna načelnica je izdvojila dodatna 2 milijuna kuna za projektnu dokumentaciju neophodnu za natječaje (Dječji vrtić, Dom za dnevni boravak starijih osoba, Dom kulture, vatrogasno spremište i spremište civilne zaštite, Jagina hiža). Također, rebalansom je predložila i osposobljavanje nekoliko novih dječjih igrališta u naseljima na području Općine.

– Napravit ćemo sve da Općina Trnovec Bartolovečki bude bolja i naprednija. Sve loše što smo zatekli ubrzano popravljamo, ali i maksimalno smo se posvetili novim projektima. Moj cilj je maksimalno poboljšati uvjete života našim sumještanima te ću za ostvarenje tog cilja koristiti sve raspoložive alate koje Općina ima – poručuje načelnica Verica Vitković.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje