Povežite se s nama

Život i društvo

U novomarofskom gradskom proračunu za sport osigurano 200 tisuća eura

Objavljeno:

- dana

U gradskom proračunu grada Novog Marofa za javne potrebe u športu ove je godine osigurano 200 tisuća eura, što je najveći iznos u povijesti namijenjen  za sportaše. Za Zajednicu športskih udruga predviđeno je 190 tisuća eura, a za Športska rekreacijska društva 10 tisuća eura.

Zahvaljujući gradonačelniku Novog Marofa Siniši Jenkaču i njegovu veliku razumijevanju za sportaše i njihove potrebe, ove je godine osiguran rekordan iznos sredstava za sport. Istaknimo, kako je upravo zahvaljujući gradonačelniku Siniši Jenkaču  i Hrvatskom olimpijskom odboru prošle godine nabavljeno kombi vozilo za Zajedincu športskih udruga Novi Marof, koji uvelike pomaže sportašima koji putuju u udaljenija mjesta na natjecanja.

U godišnjem planu rashoda Zajednice za materijalne troškove predviđeno je 26.980 eura, od čega najveći dio otpada za financiranje troškova liječničkih pregleda za sve klubove koji se natječu i čiji natjecatelji trebaju imati  liječničke preglede. U materijalne troškove spadaju i naknade za knjigovodstvene i tajničke usluge, usluge promidžbe, organizacija Olimpijskog dječjeg festivala, proglašenje sportaša godine, troškovi održavanja i registracije službenog kombi vozila.

Klubovima je na raspolaganju nešto više od 162 tisuća eura. Spomenimo samo da su klubovi po javnom natječaju iskazali potrebe za sufinanciranjem svojih projekta u iznosu od 184 tisuće eura. Dakle dobit će blizu 88 posto svojih iskazanih potreba. A ako se tome dodaju i troškovi liječničkih  pregleda, onda možemo slobodno reći da su želje klubova u potpunosti ispunjene.

U Zajednici djeluje 14 klubova, a na natječaj ove se godini prijavilo njih 13. Izvršni odbor je nakon analize pristiglih prijava pripremio rang listu s bodovima i donio odluku o visini godišnje dotacije za pojedini klub.

Nekim klubovima osigurat će se dodatna sredstva kao pomoć za sufinanciranje troškova najma sportske dvorana, a dio novaca dodijelit  će se klubovima tijekom godine  iz sredstava pričuve.

Inače, kroz klubove je u prošloj godini djelovalo 1186 članova, od čega su 646 natjecatelja, a 380 su rekreativci, dok su  ostalo samo članovi. Posebno veseli činjenica da je u strukturi natjecatelja najviše djece od 4-12 godina njih 258, a od  12 do 18 godina njih 270.

Potpisivanje Ugovora  o sufinanciranju projekata i programa s klubovima održat će se 28. veljače na skupštine Zajednice športskih udruga, kada će se izvršiti i proglašenje najboljih sportaša, klubova i sportskih djelatnika za 2023. godinu.

Život i društvo

Hrvatsko-američki redatelj N. Knez nastavlja snimati dokumentarce o braniteljima sa sjevera Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatsko – američki redatelj Nikola Knez svako malo javlja se s nekim novim dokumentarnim filmom, pretežno o stvaranju hrvatske države, odnosno hrvatskim braniteljima.

Riječ je o vrhunskom redatelju, koji je dosad na raznim međunarodnim filmskim festivalima osvojio oko 70 nagrada i priznanja, a ono što je ipak najvažnije je činjenica da svojim dokumentarnim filmovima prenosi istinu i ljepote Hrvatske.

Podsjećamo, u Americi ima svoju filmsku tvrtku „iFilms LLC“, a lani je snimio i dokumentarni film o Mladenu Pavkoviću, varaždinskom novinaru i publicisti, te hrvatskom branitelju i predsjedniku Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

Ovih dana završio je još jedan svoj film. Ovog puta o hrvatskim braniteljima iz Legrada! Naime, u ovom je mjestu jedno vrijeme proveo i svoje djetinjstvo, a potom je otišao u Texas, gdje i danas živi i radi, i gdje je osnovao Hrvatski filmski institut.

Dokumentarni film „Hrvatski branitelji iz Legrada“, u trajanju od 40 minuta, može se pogledati na Youtubeu.

– Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) sklopila je Sporazum s Općinom Legrad o izgradnji spomenika hrvatskim braniteljima u gradskom parku u Legradu, pa će sa svečanim otvorenjem spomenika biti prikazan i Knezov film – naveo je u priopćenju Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.

Nastavite čitati

Život i društvo

“Simply the best” nagrada za Dane vrganja u Paki i Udrugu žena Vidovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Simply the best je godišnja nagrada koju za inovativnost i kreativnost u turizmu dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija, poslovno turistička burza PUT i magazin Way to Croatia.

Ove nahrade ove su godine stigle i u Varaždinsku županiju.

Dani vrganja i crnog tartufa u Paki osvojili su godišnju turističku nagradu za kvalitetu i kreativnost manifestacije jer svojim raznolikim sadržajima i specifičnom gastro-ponudom obogaćuju atraktivnost turističke ponude destinacije.

Nagradu su dobili u kategoriji “Manifestacije”, podkategorija hrane i pića.

Turističkoj zajednici Grada Novoga Marofa je nagradu u kategoriji manifestacija u Biogradu dodijelila Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia.

Nagrađena je i Udruga žena Vidovec iz Vidovca u kategoriji udruga. Nagrada je dodijeljena za čuvanje baštine te za gastro i druge ativnosti kojima se promovira lokalna zajednica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje