Povežite se s nama

Crna kronika

U obiteljskoj kući u Palovcu nađen leš, policija već satima vrši očevid

Objavljeno:

- dana

U Novoj ulici u Palovcu, u Međimurskoj županiji, danas je nađen leš osobe, potvrdila nam je PU međimurska.

Tijelo je nađeno oko 12 sati, a nedugo nakon toga počeo je policijski očevid koji još traje.

Kako očevid traje tako dugo i policija daje informacije “na kapaljku” očito je da se radi o ozbiljnoj stvari.

– Policija za sada ne može komentirati radi li se o kaznenom dijelu ili ne niti je tijelo muške ili ženske osobe. PU međimurska je u 12 sati iz Zavoda za hitnu medicinu zaprimila dojavu da je u Palovcu, u obiteljskoj kući, pronađen leš nepoznate osobe. Na terenu je državna odvjetnica koja s policijom provodi očevid – kratak je bio Nenad Risek, glasnogovornik PU međimurske.

Crna kronika

Predstavili se kao bankari i policajci pa starijoj osobi ukrali novac

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske uprave međimurske sumnja se da su trojica muškaraca starosti od 41, 38 i 25 godina, ženska osoba starosti 28 godina i nepoznata muška osoba počinili kazneno djelo prijevare.

Sumnja se da su kazneno djelo počinili 16. prosinca u Čakovcu u Travničkoj ulici na štetu osobe starije životne dobi.

Najprije su uspostavili telefonski kontakt s oštećenom osobom u kojem su se lažno predstavili kao djelatnici banke, a potom i kao policijski službenici koji provode kriminalističko istraživanje zbog navodno krivotvorenih novčanica koje osobe imaju kod sebe.

– Uvjeravajući ga na prijevaran način da se radi o krivotvorenim novčanicama, od oštećenog su zatražili da radi daljnje provjere preda novac policijskim službenicima koji će doći na njegovu adresu. Ne sumnjajući u moguću prijevaru, oštećeni im je predao novac, nakon čega su se prevaranti udaljili iz kuće u nepoznatom smjeru – javljaju iz PU međimurske.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna. Protiv počinitelja podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Okraden 73-godišnjak: iz novčanika mu nestalo nekoliko tisuća kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 73-godišnjaka da je okraden, javila je jutros PU varaždinska.

Prema prijavi, tijekom prosinca 2021. godine, na farmi između Varaždina i Nove Vesi Petrijanečke, nepoznati je počinitelj iz njegovog novčanika otuđio iznos od nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje