Povežite se s nama

Međimurje

U planu veliki radovi: diljem Čakovca radit će se na sanaciji i uređenju prometnica

Objavljeno:

- dana

Ljetno doba, kad je velik broj građana na godišnjim odmorima, uobičajeno je vrijeme za obnavljanje i izgradnju infrastrukture. Građevinski strojevi već su zaposjeli neke lokacije u Čakovcu, a zahvaljujući postupcima nabave koji su u tijeku, ovo ljeto bit će radno za građevinsku operativu diljem grada.

Radovi su već započeli na uređenju kružnog raskrižja ulica ZAVNOH-a i Ivana Gorana Kovačića te pješačko-biciklističke staze s južne strane Županijske bolnice Čakovec.

Kružno raskrižje se u potpunosti rekonstruira, a osim vađenja granitnih kocki te postavljanja novog asfaltnog sloja uredit će se i slivnici te šahtovi. U sklopu radova, sanirat će se i usporivači prometa na pješačkim prelazima u Ulici Tome Masaryka prema Hrvatskoj pošti, Autobusnom kolodvoru i Macanovom domu.

Radovi će trajati do 26. srpnja, a stajat će 94 tisuće eura.

Uređenje prometnica i pješačko-biciklističkih staza za sigurnost prometa

Pred dobivanjem dozvole je i uređen uklop Ulice Ivana Gorana Kovačića i sjeverne zaobilaznice Čakovca. Pješaci i biciklisti koji svakodnevno prolaze ovim pravcem ubuduće se sigurnije moći prelaziti ovo semaforizirano raskršće.

Redove su u najvećem dijelu financirale Hrvatske ceste, a uložit će se sveukupno oko 130 tisuća eura. U suradnji s HC-om ujedno će se realizirati dugoočekivana rekonstrukcija državne ceste i izgradnje pješačko – biciklističke staze na relaciji Žiškovec – Slemenice.

Potpisan je i Sporazum o poslovnoj suradnji Grada Čakovca i Županijske uprave za ceste na osnovu kojeg će se izgraditi pješačko-biciklistička staza od Žiškovca do Vratišnica te je u tijeku izrada projektne dokumentacije. Izgradnjom staze želi se povećati sigurnost svih sudionika u prometu, a realizacijom ovog projekta Međimurje će dobiti nove kilometre atraktivnih cikloturističkih staza.

Pokrenut je proces prethodnog savjetovanja za uređenje ulice 34. inženjerijske bojne u Čakovcu. Pravac je to koji je prije nepune dvije godine djelomično uređen, a u predstojećoj, 2. fazi planirano je proširenje kolnika s 5 na 6 metara, postavljanje rubnika, uređenje pješačko-biciklističkih staza i zelenih pojaseva.

Uredit će se i lijevi skretači te postaviti fini sloj asfalta. Nakon završetka savjetovanja, pokrenut će se postupak javne nabave, a nakon odabira izvođača slijedi početak radova, koji bi prema planu trebali trajati 90 dana. Predviđena vrijednost ovih radova iznosi oko 450 tisuća eura.

U izradi projektna dokumentacija za rekonstrukciju prometnice od Mihovljana do Novog Sela Rok

U tijeku je i izrada projektne dokumentacije za novo kružno raskrižje u Ulici Stjepana Radića. Prema planu, radovi bi trebali započeti odmah po završetku uređenja ulice 34. inženjerijske bojne, a predviđaju rješavanja opasne točke u prometu nastale pojačanom gradnjom posljednjih godina u tom dijelu grada. Planirana vrijednost investicije je otprilike 700 tisuća eura.

Radi se i projektna dokumentacija za rekonstrukciju prometnice od Mihovljana do Novog Sela Rok. Cesta ukupne dužine oko 1700 metara, u potpunosti će se obnoviti i proširiti, a cijelom dužinom izgradit će se i pješačko-biciklistička staza.

Vrijednost ove investicije je 1.150.000 eura. Za ove dvije investicije Grad Čakovec se kreditno zadužio.

Uredit će se i ulica dr. Ivana Novaka u Čakovcu te su pripremni radovi već u tijeku. Investicija je vrijedna 240.000 eura, a rekonstruirat će se postojeće pješačke staze, postaviti rubnici i opločnici, izgraditi oborinska odvodnja te urediti zelene površine, sadnjom više do 40 stabala.

Međimurje

Dani otvorenih vrata Centra dr. Rudolfa Steinera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dani dr. Rudolfa Steinera, povodom obilježavanja njegovog 163. rođendana, će se održati u utorak, 27. veljače, s početkom u 18 sati u Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu.

Program događanja obuhvaća predavanje Indijskog veleposlanika Nj. E. Raja Kumara Srivastave i ravnateljice Centra dr. Rudolfa Steinera, Dijane Posavec, na temu Biodinamika i Ayurveda.

Također, biti će otvorena izložba radova mladih umjetnika iz Graditeljske škole Čakovec, a na kraju večeri slijedi rođendanska torta.

Detaljan raspored događanja možete pronaći u nastavku.

Nastavite čitati

Međimurje

Objavljen poziv projekta „Zaželi-pomoć je tu“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na temelju Odluke o financiranju Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda plus, Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027., Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, Grad Mursko Središće u sklopu projekta „Zaželi-pomoć je tu“ objavilo je trajni javni poziv.

Poziv se odnosi za iskaz interesa za korištenje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom u sklopu projekta „Zaželi – pomoć je tu“.

Cilj projekta

Projekt će doprinijeti prevenciji institucionalizacije i povećanju socijalne uključenosti ranjivih skupina na području Grada Murskog Središća, Općine Selnica i Općine Mala Subotica pružanjem usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom.

Ostale informacije nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje