Povežite se s nama

Crna kronika

U protekla dva dana pet naleta vozilima na divljač i pse u Međimurju

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Na prometnicama diljem Međimurske županije u posljednjih 48 sati evidentirano je pet naleta na životinje te stoga međimurska policija poziva sve vozače na dodatan oprez.

Događaji su evidentirani u prijepodnevnim i večernjim satima na prometnicama u Ivanovcu, Podbrestu, Vučetincu, kao i na prometnicama između Štefanca i Male Subotice te između Gardinovca i Dekanovca.

U dva slučaja evidentirani su naleti na srneću divljač, dok su u tri slučaja evidentirani naleti na pse.

– U cilju sprečavanja ovakvih i sličnih događaja, pozivamo vozače na dodatan oprez na prometnicama Međimurske županije, posebno u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima. Ujedno, potrebno je da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti te da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti, ali isto tako i domaćih životinja. Također, pozivamo vlasnike domaćih životinja na poduzimanje odgovarajućih mjera u cilju sprječavanja zadržavanja domaćih životinja na cesti bez nadzora. Napominjemo, da su vlasnici domaćih životinja dužni životinje držati pod nadzorom, odnosno držati ih u ograđenim dvorištima i poduzimati druge mjere da se njihove životinje bez nadzora ne zadržavaju na prometnicama. U slučaju naleta vozila na domaće životinje u pravilu su odgovorni vlasnici domaćih životinja te je sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, za vlasnike životinja propisna novčana kazna u iznosu od 30 eura – ističu iz PU međimurske.

Crna kronika

Mladi vozač zbog alkohola u Zebanec Selu odvezao auto u jarak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod tri sudionika, javila je međimurska policija.

Najveća koncentracija od 1,57 g/kg utvrđena je kod 21-godišnjeg „mladog vozača“ osobnog automobila koji je u nedjelju, 26. svibnja, oko 1 sat poslije ponoći u Zebanec Selu, skrivio prometnu nesreću.

U trenutku nesreće 21-godišnji „mladi vozač“ upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,57 g/kg. Pritom brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) i vidljivosti (noć) te atmosferskim prilikama (kiša). Izlaskom iz zavoja izgubio nadzor nad upravljanjem te vozilom izletio izvan kolnika u cestovni jarak, gdje je prednjim i bočnim dijelom automobila udario u kosinu cestovnog jarka, a potom se uslijed siline udara automobil vratio na kolnik.

Ozlijeđeni vozač vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se težina zadobivenih ozljeda naknadno okvalificirati.

Provjerom putem evidencija registracije vozila i prometnih isprava utvrđeno je kako je automobilu kojim je upravljao 21-godišnjak, početkom prošle godine istekao rok važenja prometne dozvole.

Nastavite čitati

Crna kronika

Već bio bez vozačke: vozač teretnog vozila u centru Varaždina napuhao 2.21 promila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 25. svibnja, oko 1 sat, na Kapucinskom trgu u Varaždinu, policijski su službenici zaustavili teretno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2.21 promila upravljao 37-godišnjak.

Također je utvrđeno da mu je rješenjem Policijske uprave varaždinske ukinuta vozačka dozvola, zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova, javila je PU varaždinska.

Isti je priveden u Policijsku postaju Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje