Povežite se s nama

Crna kronika

U sinoćnjem požaru silosa u Petrijancu hitna zbrinula radnika koji se „nagutao“ dima

Objavljeno:

- dana

Hrvatska vatrogasna zajednica izvjestila je da je sinoć oko 18.30 sati izbio požar na postrojenju silosa tvrtke Fanon u Petrijancu.

Požarom je bilo zahvaćeno elektropostrojenje silosa za proizvodnju stočne hrane. Prilikom pokušaja gašenja požara, jedan je radnik zbrinut od strane hitne medicinske pomoći zbog udisanja dima. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala je JVP Varaždin sa šest vatrogasaca i tri vatrogasna vozila.

Dodajmo da su lokaciju osiguravali i članovi  DVD-a Petrijanec, te DVD-a Strmec Podravski, DVD-a Vinica i DVD-a Družbinec.

Požar je lokaliziran u 18:43 sati, a vatrogasna intervencija završila je u 20.20 sati.

Crna kronika

Tijekom vožnje gledao u mobitel, pao s bicikla i ozlijedio se

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 21. svibnja, oko 11.15 sati, u ulici Bogoslava Šuleka u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 48 godina upravljao je biciklom.

On je za vrijeme vožnje koristio mobitel, držeći ga u desnoj ruci, zbog čega je umanjio mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom, zbog čega je s desnom bočnom stranom bicikla, pao na travnatu površinu. Pritom je ozlijeđen.

Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Online lopovi nasamarili još jednu žrtvu: lažni liječnik iz Sirije, pismo namjere UN-u i sumnjive transakcije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

računalo kompjuter

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 69-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijevare.

Kako je prijavljeno, ona je u razdoblju od ožujka do svibnja putem jedne društvene mreže stupila u kontakt s nepoznatom osobom koja joj se lažno predstavila kao liječnik iz Sirije te je od iste zatražio pismo namjere organizaciji UN-a, čiji je on zaposlenik kako bi mu se omogućilo korištenje godišnjeg odmora.

Nakon što je 69-godišnjakinja napisala pismo namjere i poslala ga na e-mail adresu koju joj je isti poslao, dobila je povratni mail u kojem su ju tražili da uplati određeni iznos novaca kao jamstvo za liječnika i njegov godišnji odmor, a da će joj novac naknadno biti vraćen.

Ista je u dva navrata uplatila novac, no kako su joj i dalje dolazile poruke za uplatu novčanih sredstava shvatila je da je prevarena. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 400 eura. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje