Povežite se s nama

Crna kronika

U slijetanju auta na autocesti kod Novog Marofa ozlijeđene tri osobe

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

U subotu, 20. kolovoza, oko 18 sati na autocesti A-4 kod Novog Marofa, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Muškarac starosti 59 godina upravljao je osobnim vozilom lijevom prometnom trakom istočnog kolničkog traka autoceste iz smjera Zagreba u smjeru Varaždina. Zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, atmosferskim prilikama, stanju vozila te gustoći prometa, u jednom je trenutku vozilom sišao s kolnika u lijevo te lijevom bočnom stranom vozila udario u središnju zaštitnu odbojnu ogradu, javila je PU varaždinska.

Pritom je izgubio nadzor nad upravljačem i sletio udesno van kolnika u cestovni jarak gdje je udario u zaštitnu žičanu ogradu. U prometnoj su nesreći ozlijeđeni putnici iz vozila starosti 47, 82 i 83 godine. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Crna kronika

Općina Sračinec objavila video na kojem su lopovi ukrali adventske svijeće i nudi nagradu za informacije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S adventskog vijenca u centru Sračinca u subotu, 3. prosinca, nestala je svijeća.

Ekipa se dovezla autom i lagano u prtljažnik ubacila svijeću.

– Molimo sve koji imaju saznanja o kome se radi da to jave u Općinu Sračinec na telefon 042712110 ili na mail [email protected] U slučaju da informacija rezultira pronalaskom počinitelja, Općina Sračinec će za informaciju isplatiti primjerenu nagradu – stoji na Facebook stranici Općine.

Nastavite čitati

Crna kronika

Pacijent preminuo tijekom rutinskog zahvata u Varaždinu, liječnik (52) će u zatvor

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

operacija obdukcija doktor

Županijski sud u Osijeku usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu i preinačio odluku o kazni iz prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 52-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenog teškog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi.

On je proglašen krivim da je u listopadu 2009. godine u Varaždinu, kao liječnik kirurg primijenio očito nepodoban način liječenja 27-godišnjeg pacijenta prilikom i nakon operacije hemoroidalnih čvorova. Propustio je primijeniti mjere za zaštitu bolesnika prema pravilima medicinske struke uslijed čega je pacijent preminuo.

Općinski sud u Varaždinu osudio je optuženika na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine od čega šest mjeseci bezuvjetno, a šest mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine. 

– Županijski sud u Osijeku je prihvaćanjem argumenata državnog odvjetništva preinačio odluku o kazni i osudio optuženika na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca, od čega šest mjeseci bezuvjetno, a osam mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine. Presuda je pravomoćna – ističe Državno odvjetništvo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje