Povežite se s nama

Život i društvo

U Sračincu se bebe rađaju bez problema – za još 29 novorođenih po 1000 kuna

Objavljeno:

- dana

Pokloni novoređenima

Općina Sračinec tradicionalno je darivala roditelje novorođenih sumještana.

Načelnik Božidar Novoselec u Domu kulture je podijelio po 1000 kuna za 29-ero djece – 15 dječaka i 14 djevojčica.

Sračinec nema problema s natalitetom. To je vjerojatno jedina Općina u Županiji koja ima više rođenih nego umrlih.

 -Jako sam ponosan. Ove je godine naša Osnovna škola bila jedina općinska škola u županiji koja je morala povećati broj razrednih odjeljenja. Veseli me da je dugo sanjani novi dječji vrtić upravo u izgradnji i da se useljenje očekuje početkom proljeća iduće godine. Vrtić će biti moderno uređen i opremljen, s kapacitetom za 150 djece iz naše općine. Svima vam čestitam na vašoj dječici, sretan vam Božić i svako dobro u novoj godini. – čestitao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec  roditeljima.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Članice “Pušleka“ organiziraju kušanje i predavanje o delicijama lepoglavskog kraja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kulturno-umjetničko društvo „Lepoglavski pušlek” u petak, 1. ožujka u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca organizira zanimljivu večer na kojoj će predstaviti bogatu gastronomsku ponudu lepoglavskog kraja uz potporu Turističke zajednice i Grada Lepoglave.

Članice Pušleka u čitaonici će pokazati kako se radi Mlinčani kolač, koji nosi jamstveni žig izvornosti, a Pušleki su za njega dobili i zlatnu medalju na Interslastu – internacionalnom kongresu slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva u Tuheljskim Toplicama.

Posjetitelji će moći vidjeti i sliku koju je lepoglavski slikar Mirko Bajsić naslikao inspiriran mlinčanim kolačem te ju poklonio „Pušlekima”.

Osim mlinčanog kolača, članice Pušleka će ponuditi i tjesteninu sa sirom za koju su na nedavno održanom Internacionalnom kongresu tjesteničarstva u varaždinskom hotelu Turist dobile srebrnu medalju, a posjetitelji će se moći podsjetiti i na okuse drugih tradicionalnih slastica lepoglavskog kraja koje će  pripremiti marljive članice lepoglavskog KUD-a.

Ova zanimljiva gastronomska večer na kojoj će Pušleki posjetiteljima ponuditi starinska jela i slastice počet će u 18 sati a ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Pogledajte modelarske radove učenika IV. OŠ Varaždin

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Za učenike IV. OŠ Varaždin održane su od 19. do 21. veljače 2024. godine radionice Zimske škole za djecu.

Tako su održane dvije radionice – modelarstvo uporabnih predmeta i zrakoplovno modelarstvo. Za  radionice se  prijavilo 17 učenika trećih i petih razreda.

Sva djeca su uspješno završila svoje radove koje su ponijeli doma. Voditelj radionica bio je učitelj Danijel Labaš, nedavno umirovljeni učitelj IV. OŠ Varaždin, vrstan stručnjak i pedagog, kažu u IV. OŠ Varaždin. Učitelj Labaš pohvalio je sudionike za izuzetan trud i zalaganje te za vrlo ozbiljan pristup radu, a što je rezultiralo i odličnim radovima. Društva pedagoga tehničke kulture Varaždin organizator je ovih radionica te će svi sudionici dobiti i njihovo priznanje za sudjelovanje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje