Povežite se s nama

Crna kronika

U Štefancu 40- godišnjak ostao bez svojih gusaka, lopovi ukrali alkohol i ambalažu

Objavljeno:

- dana

NEOBIČNE KRAĐE

U Štefancu je 40-godišnjak ostao bez svojih gusaka, u Beletincu je provaljeno u vikendicu, a u Varaždinu je iz jednog trgovačkog centra ukradena alu povratna ambalaža.

Nepoznati je počinitelj iz ograđenog dvorišta, od 28. do 29. svibnja u Štefancu, ukrao čak deset gusaka u vlasništvu 40-godišnjaka. Visina materijalne štete se procjenjuje na više od tisuću kuna. Policija poduzima mjere u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Druga krađa dogodila se od 25. do 29. svibnja, u ulici Stjepana Radića u Beletincu. Nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću u vlasništvu 75-godišnjaka iz koje je otuđio nekoliko litara alkoholnog pića. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a policija nastavlja rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Sljedeća provala dogodila se od 28. do 29. svibnja, u Koprivničkoj ulici u Varaždinu. Također, nepoznati je počinitelj provalio u metalni kontejner u vlasništvu jednog trgovačkog centra. Iz kontejnera je ukrao više stotina komada alu povratne ambalaže. Visina materijalne štete se procjenjuje na više stotina kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Policija otkrila tko je u Goričanu krao alat iz majstorske radionice, pa je već i u pritvoru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici PU međimurske utvrdili su kako je 30-godišnjak s područja općine Goričan, počinio krađu.

Naime, sumnja se kako je sredinom listopada ove godine u Goričanu, iz nezaključane radione u Cvjetnoj ulici, ukrao motorne pile i razni alat, dok je potom iz dvorišta kuće ukrao bicikl te ruksak s prijenosnim zvučnikom.

Ukupnu materijalnu štetu 44-godišnji vlasnik procijenio je na oko 5.000 eura.

Protiv osumnjičenog 30-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Nastavite čitati

Crna kronika

Dolijao kradljivac pecara, zvučnika, parfema, novčanika…, u Murskom Središću i Vratišincu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem ovih dana utvrđeno je kako je 20-godišnjak s područja grada Murskog Središća, počinio dvije teške krađe.

Naime, sumnja se kako je krajem rujna ove godine u Murskom Središću, Ulici Sitnice, provalio u obiteljsku kuću, vlasništvo 19-godišnjaka, odakle je potom ukrao prijenosni zvučnik, nekoliko parfema te novčanik u kojem se nalazio novac, osobni dokumenti i bankovna kartica.

Materijalnu štetu vlasnik je procijenio na oko 800 eura.

Daljnjim  istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni, također krajem rujna ove godine u Vratišincu, provalio u gospodarskih objekt smješten na dvorištu obiteljske kuće u Ulici Brodec, odakle je ukrao bakreni kotao za pečenje rakije zapremine 100 litara.

Materijalnu štetu 66-godišnji vlasnik procijenio je na oko 1.000 eura.

Protiv osumnjičenog 20-godišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela teških krađa, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje