Povežite se s nama

Crna kronika

U Štefancu 40- godišnjak ostao bez svojih gusaka, lopovi ukrali alkohol i ambalažu

Objavljeno:

- dana

NEOBIČNE KRAĐE

U Štefancu je 40-godišnjak ostao bez svojih gusaka, u Beletincu je provaljeno u vikendicu, a u Varaždinu je iz jednog trgovačkog centra ukradena alu povratna ambalaža.

Nepoznati je počinitelj iz ograđenog dvorišta, od 28. do 29. svibnja u Štefancu, ukrao čak deset gusaka u vlasništvu 40-godišnjaka. Visina materijalne štete se procjenjuje na više od tisuću kuna. Policija poduzima mjere u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Druga krađa dogodila se od 25. do 29. svibnja, u ulici Stjepana Radića u Beletincu. Nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću u vlasništvu 75-godišnjaka iz koje je otuđio nekoliko litara alkoholnog pića. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a policija nastavlja rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Sljedeća provala dogodila se od 28. do 29. svibnja, u Koprivničkoj ulici u Varaždinu. Također, nepoznati je počinitelj provalio u metalni kontejner u vlasništvu jednog trgovačkog centra. Iz kontejnera je ukrao više stotina komada alu povratne ambalaže. Visina materijalne štete se procjenjuje na više stotina kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

U Varaždinu i Njemačkoj počinio kazneno djelo protiv spolne slobode, pa će u zatvor na dvije godine i devet mjeseci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Visoki kazneni sud Republike Hrvatske usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu u odnosu na kaznu izrečenu 32-godišnjaka zbog počinjena dva teška kaznena djela protiv spolne slobode i kaznenog djela povrede djetetovih prava.

Prvostupanjskom presudom optuženi 32-godišnjak je proglašen krivim zbog kaznenih djela počinjenih od veljače 2017. do listopada 2019. godine u Varaždinu i Njemačkoj na štetu svoje 38-godišnje supruge i jednogodišnjeg djeteta te je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci, ali uz djelomičnu uvjetnu osudu s bezuvjetnom kaznom zatvora od jedne godine te uvjetnom osudom s kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i deset mjeseci i rokom kušnje od tri godine.

Drugostupanjski sud je prihvatio argumente državnog odvjetništva i utvrdio da je Županijski sud u Varaždinu neosnovano izrekao optuženiku djelomičnu uvjetnu osudu te preinačio presudu na način da je optuženog 32-godišnjaka osudio na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci bez primjene djelomične uvjetne osude.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždinac (85) na biciklu držao psa na povodcu, pa na njega naletio auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinu, u utorak, 27. rujna oko 7.30 sati u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Biciklom je Vukovarskom ulicom iz smjera Ludbreške u smjeru Bombellesove ulice upravljao 85-godišnjak.

– Za vrijeme upravljanja biciklom stabilnost mu je bila umanjena zbog držanja psa na povodcu. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, biciklom je nastavio prelaziti preko obilježenog pješačkog prijelaza i u tom trenutku ga je udarilo vozilo kojim je upravljala žena starosti 52 godine – ističe PU varaždinska.

On je ozlijeđen i medicinska pomoć pružena mu je u varaždinskoj Bolnici.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje