Povežite se s nama

Život i društvo

U subotu će se u Kučanu Ludbreškom održati turnir u odbojci na pijesku

Foto: Udruga mladih "Vitki jelen"

Objavljeno:

- dana

Udruga mladih „Vitki jelen“ idući vikend, 19. kolovoza, na igralištu u Kučanu Ludbreškom organizira turnir u odbojci na pijesku „3 na 3“.

Osim turnira, u planu je i večernja zabava uz Family band.

Početak turnira je u 11 sati, kotizacija iznosi 30 eura po ekipi, a u iznos su uključeni hrana i piće.

Nagrada za prvo mjesto iznosi 220 eura, za drugo 120 eura, a za treće 80 eura.

Na turniru će se primjenjivati modificirana pravila odbojke na pijesku:

– Ekipe su formirane od 3 člana + 1-2 zamjene (nije obavezno). Ekipe ne moraju sadržavati jednog ženskog člana, već mogu biti mješovite, muške ili ženske – svi igraju u jednoj konkurenciji. Članovi ekipa mogu biti registrirani igrači. Igralište je dimenzija 16×8 metara s visinom mreže od cca 2,30 metara. Sistem igre će biti prilagođen prema broju ekipa (ne igra se na ispadanje). Nema vršnih udaraca preko mreže, nema „kuhanja“ i nema „pecanja“ (diranja mreže).

– Za sva ostala pitanja pošaljite poruku na našu Facebook stranicu Udruga mladih „Vitki Jelen“ ili na brojeve telefona s plakata – poručili su organizatori.

Nekategorizirano

Varaždinski gimnazijalci proslavili 50. godišnjicu mature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nekad učenici varaždinske Gimnazije, danas iskusni profesionalci različitih struka, proslavili su 50. godišnjicu mature u školskim klupama.

Proslava je upriličena u subotu, 11. svibnja, a bivši maturanti na druženje s vršnjacima pristigli su i iz inozemstva, gdje žive i rade.

Međutim, većina ih je u mirovini, a mnogi od njih uspješno su završili studije ostvarivši potom profesionalne karijere. Na poziv za proslavu maturanata iz daleke 1974. godine, odazvalo se 116 bivših maturanata varaždinske Gimnazije.

Tada ih je maturiralo  215 u 7 razreda i nikad dosad prilikom proslava godišnjica mature nije se odazvalo toliko slavljenika. Nažalost, 27 ondašnjih maturanata je preminulo.

Dodajmo da su nakon okupljanja pred zgradom Prve Gimnazije i fotografiranja, ušli u gimnazijsku zgradu i boravili nakratko po razredima. Bila je to prigoda da se svi prisjete srednjoškolskih dana i svojih snova.

Druženje je nastavljeno uz svečanu večeru, glazbu i ples u Park Boutique hotelu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Novomarofska tvrtka više od 50 tisuća eura donirala za 60 tamošnjih udruga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Knauf Insulation, kao društveno odgovorna kompanija i aktivan član lokalne zajednice, nastavlja sa svojom podrškom lokalnim udrugama, ustanovama i organizacijama. Ove godine, kompanija je ponovo dokazala svoju predanost društvenoj odgovornosti donacijom više od 50 tisuća eura za rad 60 udruga s područja Novog Marofa i okolice.

Nakon pažljivog pregleda svih pristiglih prijava, novomarofska kompanija odabrala je 60 udruga koje će primiti financijsku podršku. Ova donacija naglašava važnost društveno odgovornog poslovanja koje Knauf Insulation stavlja visoko na listu svojih prioriteta.

– Briga za kvalitetu života lokalne zajednice je među našim najvažnijim prioritetima,” izjavio je Stjepan Mršić, direktor Knauf Insulationa. “Ove donacije predstavljaju kontinuitet naše snažne suradnje s lokalnom zajednicom, koja ima ključnu ulogu u našem poslovanju. Izuzetno smo ponosni što možemo podržati rad udruga i s nestrpljenjem iščekujemo nove projekte koji će dodatno unaprijediti kvalitetu života u Novom Marofu i okolnim područjima – ističu u ovoj tvrtki.

Donacije su usmjerene prema udrugama i ustanovama koje se bave obrazovanjem, zdravstvom, zaštitom okoliša, socijalnom pravdom, kulturom, sportom i drugim društveno važnim područjima. Kroz ovu podršku, Knauf Insulation želi poslati jasnu poruku o važnosti suradnje s organizacijama koje dijele iste vrijednosti i prioritete.

U prostorijama kompanije Knauf Insulation u Novom Marofu održan je prijem za predstavnike pojedinih udruga, ustanova i organizacija iz raznih područja djelovanja. Tijekom prijema, predstavnici su imali priliku osobno podijeliti informacije o projektima i aktivnostima koje planiraju za ovu godinu, a za koje su donacije i namijenjene.

Knauf Insulation će i dalje nastojati biti primjer društveno odgovornog poslovanja, nastavljajući podržavati projekte koji doprinose boljoj budućnosti za sve članove lokalne zajednice.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje