Povežite se s nama

Život i društvo

U subotu na Svjetski dan šećerne bolesti na Korzu akcija mjerenja šećera

Objavljeno:

- dana

Dijabetes

U Varaždinskoj će županiji u razdoblju od 9. do 23. studenoga biti organiziran niz aktivnosti povodom obilježavanja Svjetskog dana šećerne bolesti.

Akcije organizira Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin pod ovogodišnjim sloganom: „Pogledaj dijabetes u oči – djeluj danas i promijeni sutra“. Tjedan borbe protiv šećerne bolesti obuhvatit će niz događanja, od savjetovanja bolesnika o prehrani, regulaciji šećerne bolesti i sportskih aktivnosti do završne akcije koja će biti održana 12. studenoga od 9 do 13 sati na varaždinskom Korzu. Tom se prilikom planira izmjeriti više od 1.500 vrijednosti šećera u krvi. U sklopu aktivnosti 23. studenoga u Ludbregu bit će svečano otvoren Klub dijabetičara Ludbreg. Tom će prilikom dr. Vesna Šimegi Đekić održati predavanje o dijabetesu.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Varaždinski plac 15. listopada mirisat će po pečenim kestenima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dan kestena na varaždinskom placu održat će se u subotu, 15. listopada.

U vremenu od 9 do 11 sati prodavat će porcija pečenih kestena po 10 kuna. Ali to nije sve. Moći će se pogledati izložba radova varaždinskih vrtićara na temu “Plodovi jeseni”. Gostovat će ženske udruge koje će pripremati slatke zalogajčeke.

Za dobar štimug pobrinut će se tamburaški sastav Špancir.

Nastavite čitati

Život i društvo

Državni inspektorat: neka vina na hrvatskom tržištu su voda i šećer, najčešće je to Rajnski rizling

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Poljoprivredna inspekcija Državnog inspektorata provela je analizu vina, a rezultati su pokazali da je među vinima na tržištu čak sedam lažnjaka. Četiri lažna vina su s Kosova, dva iz Hrvatske i jedno iz BiH.

Prošli tjedan stigli su i rezultati analize iz laboratorija; od 84 uzorka, sedam vina patvoreno je dodavanjem vode i šećera čije porijeklo nije grožđe, piše rtl.hr.

– Od pet vina iz trećih zemlja, kod kojih je analiza službenog uzorka pokazala da se radi o patvorenim vinima, četiri vina su označena nazivom sorata vinove loze, i to dva su označena kao “Rajnski rizling”, jedno kao “Graševina”, jedno kao “Vranac” – daju detalje iz Inspektorata.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje