Povežite se s nama

Crna kronika

U trgovini u Šenoinoj ulici ukraden novčanik s osobnim dokumentima

Objavljeno:

- dana

DVIJE KRAĐE

Varaždinska policija izvjestila je o jučerašnjoj krađi te o tome kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakinjom koja je počinila krađu.

U trgovini u ulici Augusta Šenoe u Varaždinu, nepoznati je počinitelj otuđio novčanik s novcem i osobnim i bankovnim dokumentima u vlasništvu 53-godišnjakinje. Šteta se procjenjuje na preko tisuću kuna, a varaždinska policija radi na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Prošle godine ukrala novčanik

Također, varaždinska policija izvjestila je kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila krađu. Sumnja se da je tijekom noći 24. na 25. srpnja prošle godine iz osobnog vozila parkiranog u Krapinskoj ulici u Varaždinu ukrala novčanik s osobnim i bankovnim dokumnetima u vlasništvu 31-godišnjaka. Protiv nje podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Tvrtka iz Maribora ne može biti vlasnik nekretnina koje se nalaze na javnom vodnom dobru u Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Visoki trgovački sud Republike Hrvatske usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu i preinačio prvostupanjsku presudu Trgovačkog suda u Varaždinu kojom je bilo utvrđeno da je trgovačko društvo iz Maribora vlasnik više nekretnina na području Varaždinske županije, u naravi kanala koji služe za potrebe rada hidroelektrane.

Visoki trgovački sud Republike Hrvatske je svojom presudom pravomoćno odbio zahtjev društva iz Maribora da se utvrdi vlasništvo tog društva na nekretninama jer se radi o nekretninama koje predstavljaju javno vodno dobro i opće dobro u Hrvatskoj.

Zbog toga se nalaze izvan prometa i na njima uopće nije dopušteno stjecanje vlasništva, kako stranim, tako i domaćim pravnim osobama.

Istom presudom naloženo je društvu iz Maribora da nadoknadi Republici Hrvatskoj trošak postupka veći od 215.000 kuna.

Nastavite čitati

Crna kronika

Silovao 15-godišnjakinju u Ludbregu i dobio godinu dana zatvora, ŽDO traži strožu kaznu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je 25-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela silovanja i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

On je proglašen krivim za kazneno djelo u srpnju 2018. godine u Ludbregu na štetu tada 15-godišnje žrtve.

– Žalba je podnesena zbog odluke o kazni jer državno odvjetništvo smatra kako je sud neosnovano optuženiku odmjerio kaznu zatvora u najkraćem propisanom trajanju i da je, s obzirom na težinu i okolnosti počinjenja kaznenog djela te njegove posljedice, bilo nužno izreći optuženiku kaznu zatvora u duljem trajanju – ističe ŽDO.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!