Povežite se s nama

U fokusu

U Varaždinskim Toplicama stvaraju se uvjeti za prilaznu cestu do autobusnog kolodvora

Objavljeno:

- dana

REBALANS PRORAČUNA

Gradska vlast u Varaždinskim Toplicama nastavlja ubrzanim tempom rada, pa je tako u srijedu održana već 5. sjednica Gradskog vijeća.

 

Na dnevnom redu našao se i rebalans proračuna, kojim je otvoren prostor za osiguravanje kapitalne pomoći od 250 tisuća kuna komunalnom društvu Forum Toplice za provedbu investicije, odnosno nabave motornog vozila s priključcima ukupne vrijednosti oko 130 tisuća eura.

– Grad je stopostotni vlasnike komunalne tvrtke Forum, za koju smo procijenili da je nedovoljno opremljena za djelatnost koju obavlja, kao i količinu posla koju ima samo na području Grada. Novim višenamjenskim vozilom obavljat će se razni poslovi. Ako imamo na umu da je na području Grada čak 200 kilometara nerazvrstanih cesta o kojima vodimo brigu, vidljivo je da će radni sati novog vozila biti iskorišteni maksimalnom – prokomentirala je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

Asfaltiranje nerazvrstanih cesta

A kada je riječ o nerazvrstanim cestama potrebno je spomenuti kako je u završnoj fazi analiza njihova stanja i evidentiranje duljine pojedinih dionica, a sve s ciljem budućeg asfaltiranja tih prometnica.

– Kada budemo krenuli u samo asfaltiranje tih cesta, bez sufinanciranja građana neće biti moguće realizirati ovaj projekt. Za sada je odluka da se iznos asfaltiranja za svaku pojedinu dionicu dijeli na pola – dakle, pola sufinanciraju građani, a pola Grad. Ako se građani na nekoj dionici prije organiziraju, prije će doći na red da se ta dionica asfaltira – dodaje gradonačelnica Ratković.

Jedna od točaka dnevnog reda odnosila se na upravljanje gradskim nekretninama. S obzirom da se radi, složili su se gradski vijećnici, o najvećem bogatstvu kojim raspolaže Grad Varaždinske Toplice, dogovoreno je da se o ovoj temi provede opširnija dodatna rasprava te da se ponovno uvrsti na dnevni red na jednoj od sljedećih sjednica.

Inače, iza gradonačelnice Dragice Ratković prvih je 100 dana na čelu Grada, što je bila prilika da se osvrne na dosad učinjeno.

Ratković: radimo puno i kvalitetno

– Smatram da puno i kvalitetno radimo. Ono što možemo istaknuti kao realizirano ili da je u fazi zaključivanja, svakako je projekt reciklažnog dvorišta s kojim uskoro započinjemo. Početkom rujna za naš se Grad konačno otvara nova katastarska općina Varaždinske Toplice. Samim time možemo dobiti građevinsku dozvolu za prilaznu cestu za naš autobusni kolodvor. U redovni proračun uvršten je i dovršetak grobne kuće u Rukljevini, a predviđeni su i radovi na društvenom domu u Tuhovcu. Puno je malih zahvata kojima rješavamo tekuće problema – zaključila je Ratković.

Lovrečevo – manifestacija osvojila srca posjetitelja

Lovrečevo festival, trodnevna manifestacija koja je održana povodom Dana Varaždinskih Toplica, dobila je brojne pohvale velikog broja posjetitelja.
– Dokazali smo da i s malo novaca možemo napraviti događaj koji će biti posjećen i o kojem će se pričati. Puno je volontera bilo uključeno u organizaciju i koji su svojim angažmanom pomogli da se Lovrečevo održi. Cijela manifestacija koštala je oko 88 tisuća kuna, s time da smo prihodovali nešto više od 30 tisuća kuna kroz sponzore i izlagače, a samo je ostatak pokriven iz gradskog proračuna – rekla je Dragica Ratković.

Izvor:
Foto: GVT

U fokusu

Habijan o radu na izborni dan: Neradni je dan, a oni koji žele radnike na poslu moraju platiti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Već neko vrijeme traju polemike o tome je li dan izbora neradni dan ili poslodavci mogu radnicima naložiti da dođu na posao.

Danas smo pisali o slučaju gdje je poslodavac, odnosno tvrtka iz Ludbrega, svojim radnicima naložila da 17. travnja dođu na posao.

Dan izbora je neradni dan? Očito ne i za radnike jedne poznate ludbreške tvrtke

O toj temi danas se oglasio i ministar gospodarstva Damir Habijan.

Izborni dan je neradni te su poslodavci obvezni osigurati radnicima ostvarivanje njihova biračkog prava, a oni koji na izborni dan 17. travnja budu radili imaju pravo na povećanu plaću za taj dan, izjavio je Damir Habijan.

Habijan naglašava da zakon propisuje da je to neradni dan, a i Državno izborno povjerenstvo je reklo da su poslodavci obvezni radnicima osigurati ostvarivanje njihova biračkog prava.

Dodaje i da zakon propisuje kako radnici koji rade u dane blagdana i neradne dane imaju pravo na povećanu plaću.

Svima treba osigurati izlazak na izbore, a onima koji rade uvećati plaću za taj dan, rekao je Habijan.

Nastavite čitati

U fokusu

Ovo su imena ljudi na HDZ-ovoj listi u našoj izbornoj jedinici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon sastanka stranačkih tijela, predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković predstavio je izborni program “Za sve izazove” kao i izborne liste.

-S nama na liste idu dosadašnji partneri – HSLS, HDS, HNS, Hrvatska stranka umirovljenika i Marijana Petir. Naša ključna poruka bila je politička stabilnost, koju smo zadržali i održali. Rezultat je to politike desnog centra, liberalnih stranaka, demokršćanskih stranaka i manjinskih stranaka. Sastavit ćemo Vladu, bit ćemo relativni pobjednici – rekao je Plenković.

Nositelji HDZ-ovih lista bit će: Andrej Plenković (prva izborna jedinica), Gordan Jandroković (druga), Anđelko Stričak (treća), Ivan Anušić (četvrta), Marin Piletić (peta), Davor Božinović (šesta), Tomo Medved (sedma), Oleg Butković (osma), Ivan Malenica (deveta), Branko Bačić (deseta), dok će listu za dijasporu (11 izborna jedinica) nositi državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas.

Lista u III. izbornoj jedinici izgleda ovako:

1. Anđelko Stričak

2. Zoran Gregurović

3. Ljubomir Kolarek

4. HNS (Predrag Štromar)

5. Damir Habijan

6. Žarko Tušek

7. Sanja Borovec

8. Dražen Srpak

9. Ljubica Jembrih

10. Siniša Jenkač

11. HNS (Robert Šplajt)

12. Gordana Ramušćak

13. Zdravko Tušek

14. Goran Kaniški

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje