Povežite se s nama

Crna kronika

U Varaždinu automobilom pokupio pet Turaka bez vize i pokušao ih prevesti u Sloveniju

Objavljeno:

- dana

Podignuta optužnica

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podiglo je pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv 50-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Tereti ga se da je 18. srpnja 2017. u Varaždinu, za nagradu od 300 eura preuzeo u svoj osobni automobil petero državljana Turske, koji nisu imali odobren boravak niti vizu Republike Hrvatske ili Šengenskog prostora, od kojih su trojica bila maloljetna, te ih prevezao do međunarodnog cestovnog graničnog prijelaza Goričan s ciljem da uđu Sloveniju.

Na graničnom prijelazu su ga zaustavili policijski službenici i spriječili u daljnjem prijevozu petorice stranih državljana.

Izvor: arhiva
Foto: ilustracija

Crna kronika

Policija kod Ludbrega zaustavila biciklista s 2,06 promila, zadržan je na triježnjenju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Ilustracija

U srijedu, 7. lipnja, oko 18 sati i 35 minuta u Ludbreškoj ulici u mjestu Globočec Ludbreški u kontroli prometa zaustavljen je biciklist, javila je PU varaždinska.

Biciklom je upravljao 52-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,06 promila.

Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden u PP Ludbreg do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nastavite čitati

Crna kronika

Ivanečka policija pretragom našla oko 400 kilograma duhana kod 60-godišnjaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec pretražili su temeljem naredbe Općinskog suda u Varaždinu, kuću, gospodarske zgrade i osobno vozilo kojima se koristi 60-godišnjak.

Tom su prilikom pronašli 41 vreću sa sadržajem sitno rezanog duhana, ukupne težine od oko 400 kilograma, javila je PU varaždinska.

Pronađeni je duhan privremeno oduzet te će se protiv 60-godišnjaka podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo Nedozvoljene trgovine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje