Povežite se s nama

Crna kronika

U Varaždinu kod 30-godišnjaka pronađena marihuana, a kod 38-godišnjaka u Hrženici amfetamin

Objavljeno:

- dana

U nedjelju, 21. svibnja, oko 7 sati u ulici Miroslava Krleže u Varaždinu u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 0.72 promila upravljao 22-godišnjak, javila je PU varaždinska.

Izvršenim preliminarnim testiranjem na opojna sredstva isti je bio pozitivan na opojna sredstva drogu, zbog čega mu je bilo određeno vađenje krvi i urina radi analize što je isti odbio.

Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja priveden je u PP Varaždin i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv istog je podnesen prekršajni nalog.

U vozilu se u svojstvu suvozača nalazio 30-godišnjak koji je policijskim službenicima dragovoljno predao pvc vrećicu u kojoj se nalazila zelena biljna materija nalik na drogu marihuanu mase 0.4 grama i jednu ručnu izrađenu cigaretu, ukupne mase 0.6 grama s mješavinom duhana i zelene biljne materije nalik na drogu marihuanu.

30-godišnjak je priveden u PP Varaždin. Protiv istog je podnesen optužni prijedlog.

Osim toga, u nedjelju, 21. svibnja, oko 7 sati i 30 minuta u mjestu Hrženica u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim upravljao 38-godišnjak.

On je policijskim službenicima dragovoljno predao bijelu praškastu materiju nalik na drogu amfetamin ukupne težine od 0.50 grama.

Odbio je testiranje na prisutnost droga u organizmu te je isključen iz prometa. Protiv 38-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog.

Crna kronika

Ivanečka policija pretragom našla oko 400 kilograma duhana kod 60-godišnjaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec pretražili su temeljem naredbe Općinskog suda u Varaždinu, kuću, gospodarske zgrade i osobno vozilo kojima se koristi 60-godišnjak.

Tom su prilikom pronašli 41 vreću sa sadržajem sitno rezanog duhana, ukupne težine od oko 400 kilograma, javila je PU varaždinska.

Pronađeni je duhan privremeno oduzet te će se protiv 60-godišnjaka podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo Nedozvoljene trgovine.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: pijani vozač neregistriranim motorom udario u rubnik mosta, nije imao ni pričvršćenu kacigu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kao što smo izvijestili, u prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 8. lipnja, oko 17 sati i 45 minuta na Trgu Pavla Štoosa u Varaždinu ozlijeđena je jedna osoba.

Policija je danas priopćila što se točno dogodilo.

Muškarac starosti 43 godine je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,84 promila i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima upravljao neregistriranim motociklom iz smjera ulice Bogoslava Šuleka u smjeru dravskog nasipa, javila je PU varaždinska.

>>FOTO Motor u Varaždinu udario u most derivacijskog kanala, ozlijeđen 42-godišnjak

U vrijeme upravljanja na glavi nije imao uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu. Dolaskom do mosta prednjim djelom motocikla udario je u rubnik mosta nakon čega je sletio van kolnika.

Uslijed udara motociklom u most vozaču je s glave odletjela nezakopčana kaciga, dok je vozač pao na kolnik i zadobio ozljede.

Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove ozljede će se okvalificirati naknadno. Protiv vozača policijski službenici će podnijeti optužni prijedlog.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje ukupne novčane kazne u iznosu od 6640 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima do 12 mjeseci i kazna zatvora u trajanju do 120 dana.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje